ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Κι όμως... τρέχει!
 Από νωρίς- νωρίς φροντίζει τα του γραφείου ο ασκών χρέη Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας Β. Μιχελάκης.  Με απόφαση που δημοσιεύτηκε στη «Διαύγεια» δέσμευσε πίστωση 5.432,22 ευρώ για υπερωρίες των εννέα υπαλλήλων του Γραφείου του για το β’ εξάμηνο του 2017!  Όχι τίποτε άλλο, αλλά να μη λένε ότι δεν δουλεύει το Δημόσιο με... ταχύτητα και προνοητικότητα. Τώρα, αν ο Σύλλογος Υπαλλήλων διαμαρτύρεται για εκτός έδρας αποζημιώσεις που κόβονται ή δεν πληρώνονται κλπ., αυτό είναι άλλη υπόθεση.
Σ.

Άνοιξε ο χώρος…
Συνεργείο του Δήμου ξήλωσε οριστικά τις βάσεις απ’ τα στέγαστρα καταστημάτων που έχουν κλείσει εδώ και καιρό στην παρόχθια ζώνη του Μάτσικα και απελευθερώθηκε επιτέλους ο χώρος (φωτό). Απομένει πλέον να απομακρυνθούν τα μπάζα και να διαμορφωθεί κατάλληλα το σημείο αυτό για να μην έχουμε κάνα ατύχημα. Ας μην ξεχνάμε ότι τώρα που έφτιαξε ο καιρός στην περιοχή περπατάει καθημερινά πολύς κόσμος.
Κ.Α.
Τα «ορφανά»...
 Για να μη ξεχνιόμαστε, μπορεί ο Άκης να αποφυλακίζεται, όλα όμως τα «ορφανά» του έχουν μεταναστεύσει στον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ και κάνουν εκεί καριέρα! Σας θυμίζω εκείνον τον περιβόητο καθοδηγητή του ΠΑΣΟΚ Κοτσακά που ήταν δεξί και αριστερό χέρι του Άκη και είναι από τους πρώτους που μπήκαν στην δούλεψη του Αλέξη, για ν’ ακολουθήσουν κι άλλα επιφανή στελέχη του ΠΑΣΟΚ όταν μυρίστηκαν ότι το «καράβι» βουλιάζει και πάει άπατο!
Γ.Γ.

Πώς τα καταφέρνουν;
 Ακούσαμε ότι ακόμη και τώρα ένας στους τρεις Έλληνες δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ φόρο! Και τώρα που το αφορολόγητο θα πέσει στα 5.900 ευρώ ποιοι θα τιμωρηθούν; Πρώτα οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν μπορούν να κρύψουν ούτε ένα ευρώ και μετά οι συνταξιούχοι. Και η τιμωρία τους θα είναι μεγάλη. Μπορεί να χάσουν σε επί πλέον φόρους 2-3 μισθούς ή συντάξεις. Δούλεψαν οι συνταξιούχοι 35-40 χρόνια και τώρα οι κυβερνήσεις με κάθε ευκαιρία και για να έχουν ικανοποιημένους τους θεσμούς κόβουν εισοδήματα βομβαρδίζοντας τους συνεπείς φορολογούμενους από χίλιες μεριές. Βάλε και την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς και βγάλε συμπέρασμα… Τους ασυνεπείς και φοροδιαφεύγοντες άντε να τους πιάσουν!
ΜΑΤ

Άμα μικρομάθεις…
 Όταν παραιτήθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου από το πρωθυπουργικό οφίκιο ο αδελφός του Νίκος δήλωσε ότι του φάνηκε περίεργο που δεν έχουμε κυβέρνηση Παπανδρέου στην Ελλάδα.  Είχε συνηθίσει από μικρός να ακούει ότι πρωθυπουργός στην Ελλάδα είναι ένας Παπανδρέου. Τώρα να κατάφερε να ξεσυνηθίσει ή περιμένει το «πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δική μας θα ναι η κυβέρνηση;». Σ’ αυτή τη χώρα όλα να τα περιμένεις.
Θ.

Διαχρονική εικόνα...
 H γελοιογραφία αυτή δημοσιεύτηκε την Μεγάλη Τρίτη 12.4.1960 στο άνω δεξιό μέρος της πρώτης σελίδος της εφημερίδος «Τα Νέα» και είναι δημιουργία του μεγάλου Φωκίωνος Δημητριάδη, ο οποίος για δεκαετίες με τα σκίτσα του, έγραψε την πολιτική... ιστορία της χώρας. Παριστά, έμπροσθεν του κτηρίου του κοινοβουλίου τον Ελληνικό Λαό με ρόπαλο στο χέρι του και την Οσία Κασσιανή ως Βουλή, γονυπετής να του λέει: -Κύριε, η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή... Ίδια πάντοτε η εικόνα!
Γ.Φ.

Χρειάζεται διάβαση!

 Στη γωνία των οδών Δωδώνης με Ελένης Ζωγράφου δεν υπάρχει ημέρα και ώρα που η υποτιθέμενη διάβαση να είναι ελεύθερη από Ι.Χ. ώστε οι πεζοί να περνούν με άνεση από το ένα πεζοδρόμιο στο άλλο (φωτό), όπως επισημαίνει στη στήλη φίλος αναγνώστης! Η πρότασή του απλή: Η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Ιωαννιτών να χαράξει στο σημείο αυτό μία διάβαση ώστε να περνούν οι πεζοί ανενόχλητοι. Δεν είναι δύσκολο…
Κ.Α.

Άνοιξε το δρόμο!
Δια χειλέων πρωθυπουργού ακούσαμε ότι: «η Μάλτα ανοίγει το δρόμο για τον προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος και αυτό θα αποτελέσει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η αβεβαιότητα τελείωσε, η κρίση είναι πίσω μας, τα καταστροφικά σενάρια αποτελούν παρελθόν. Η ελληνική οικονομία θα κινηθεί με θετικούς ρυθμούς και εμείς μπαίνουμε στην τελική φάση για να αποφασίσουμε ποιο μονοπάτι θα ακολουθήσουμε μετά το πρόγραμμα, ώστε να μη διαιωνίζεται η λιτότητα… Θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και θα επαναφέρουμε τη διαχωριστική γραμμή πρόοδος-συντήρηση, και αριστερά-δεξιά… Η πολιτική μας στο εσωτερικό έχει αποδώσει καρπούς. Η οικονομία ανακάμπτει έτσι είχαμε επιχειρήματα στη διαπραγμάτευση…».

Αυτό κατάλαβε…
 Από τη συμφωνία που έκαναν αυτό κατάλαβε; Ξέρει τι περιμένει τους Έλληνες μετά την κατάθεση της εφετινής φορολογικής τους δήλωσης; Υποψιάζεται ποιο μήνυμα τους έστειλαν με τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.900 ευρώ;  Αλλά που να το καταλάβει εκείνος; Μήπως φορολογείται για όλες τις αποδοχές του; Ή μήπως θα δώσει προκαταβολή 100% του φόρου και για την επόμενη χρονιά; Ας ρωτήσει κάποιον επιχειρηματία ή κάποιον επαγγελματία για να πληροφορηθεί αν έχει άγχος γι’ αυτά που τον περιμένουν μέσα στο 2017 και αυτά που θα ακολουθήσουν μετά το 2019! Δε μπορεί να ισχυρίζεται ότι το 2019 θα βγάλει τη χώρα από το πρόγραμμα όταν από τώρα θα ψηφίσει χειρότερα μέτρα που θα πάνε πιο κάτω το βιοτικό επίπεδο του λαού…

Ποιος του τα έγραψε;
 Ανάμεσα στα άλλα που είπε ο πρωθυπουργός στην Κ.Ε. ήταν και τα ωραία περί ιδεολογικών αρχών! «Θα ήταν προτιμότερο για τη χώρα να είχαμε απέναντί μας έναν αντίπαλο με ιδεολογικές αντιθέσεις αλλά με αγωνία για τη χώρα και όχι να έχουμε απέναντί μας πορφυρογέννητους που πάσχουν από σύνδρομο εξουσίας»! Αφού μας προκαλεί με τα λεγόμενά του ας τον ρωτήσουμε και εμείς εκείνος και οι ΑΝΕΛ πάνω σε ποιες ιδεολογικές αρχές έστησαν τη συνεργασία τους; Και αν εκείνος και ο Πάνος δεν έχουν σύνδρομο εξουσίας τότε ποιοι έχουν; Όσο για τους πορφυρογέννητους, αυτοί δεν απέχουν πολύ από τους ευνοημένους του κομματικού σωλήνα! Θυμάται πώς κατάφερε να ανέλθει την κομματική κλίμακα ο ίδιος;

Ένα χρονοδιάγραμμα…
 Για πότε υπολογίζει ο κ. Τσίπρας να μας βγάλει από τα μνημόνια; Χρονοδιάγραμμα αποφεύγει να μας δώσει. Κι αν μας βγάλει σε ποιους θα χρεώσει τα νέα δάνεια που θα πάρει από τις αγορές; Αυτά τα νέα δάνεια δεν θα επιβαρύνουν την ήδη βεβαρημένη οικονομία; Θα μας τα χαρίζουν οι αγορές σε ένδειξη συμπαράστασης για τις λαχτάρες που περάσαμε και που θα περάσουμε για πολλά χρόνια ακόμη ή θα αρχίσουν να χτίζουν τα νέα δάνεια και τους τόκους τους πάνω στα παλιά; Αν μας έλεγε και μια κουβέντα για τα capital controls και για την πιθανότητα να χρειαστούν οι τράπεζες και άλλη ανακεφαλαιοποίηση και από πού θα τα πάρουν θα έδειχνε ότι έχει κάποια σχέση με την αλήθεια.
Θεανώ Βλάχου