ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Ατόνησε και αυτό!
 Δεκαοκτώ λεωφορεία (!) μέτρησε αναγνώστης της στήλης, σε διάρκεια μιας ώρας, ήτοι από 2.30 μ.μ. μέχρι 3.30 μ.μ. να διέρχονται από Μεγ. Αλεξάνδρου - Σπύρου Λάμπρου, οδούς για τις οποίες ισχύει  απόφαση απαγόρευσης διέλευσης λεωφορείων (εκτός των τουριστικών). Εκτός από ένα - δύο που μετέφεραν προσωπικό επιχειρήσεων, τα υπόλοιπα ήταν είτε άδεια, είτε μετέφεραν επιβάτες από χωριά του Νομού. Καταργήθηκε άραγε η απόφαση για τα λεωφορεία ή μήπως ατόνησε ως συνήθως και αυτό το -σωστό- μέτρο, μέχρι να προκύψει κάποιο άλλο ζήτημα και «ξανατρέχουν» όλοι από την αρχή; Ποιος θα δώσει απάντηση;
Α.

Για αθλητικούς χώρους…
 Το ποσό των 550. 000 ευρώ προτίθεται να διαθέσει ο Δήμος Ιωαννιτών για την αναβάθμιση αθλητικών χώρων εντός κι εκτός πόλης, με την Οικονομική Επιτροπή να δίνει στην πρόσφατη συνεδρίασή της «πράσινο φως» για τη διάθεση της πίστωσης και τη δημοπράτηση του έργου που θα χρηματοδοτηθεί από πιστώσεις ΣΑΤΑ. Για να δούμε τι είδους παρεμβάσεις θα γίνουν και πότε θα υλοποιηθούν. Αν μη τι άλλο, οι ανάγκες είναι πολλές στις αθλητικές υποδομές όλου του διευρυμένου Δήμου!..
Κ.Α.
Ο «θησαυρός» στο εξωτερικό...
 O «θησαυρός» της Παραμυθιάς, ένα σύνολο από χάλκινα, ως επί το πλείστον, αγαλματίδια και ανάγλυφα, που απεικόνιζαν θεότητες, πρόσωπα και σκηνές της ελληνικής μυθολογίας, που εντοπίστηκαν το 1792 και έχουν  μεγάλη συλλεκτική αξία, φιλοξενούνται στην πλειοψηφία τους σε μουσεία του εξωτερικού! Στην οθωμανοκρατούμενη περίοδο της Ηπείρου, και ειδικότερα στα τέλη του 18ου και 19ου αιώνα, οπότε συγκρατούνται τα πρώτα εθνικά μουσεία της Ευρώπης, το σημαντικότερο μέρος των αρχαιοτήτων αυτών διαρπάχθηκε. Και κατέληξε στις συλλογές του Βρετανικού Μουσείου, του Μουσείου του Λούβρου και του Κρατικού Μουσείου του Βερολίνου, αλλά και στα χέρια άγνωστων συλλεκτών.
H.M.
Πού βρίσκεται;
 Για πολλά χρόνια το όνομα ενός συνδικαλιστή της ΔΕΗ βρισκόταν στην επικαιρότητα. Δεν έχουν θητεία οι συνδικαλιστές; Για πόσα χρόνια μπορούν να λείπουν από τη δουλειά τους; Κι αυτοί οι συνδικαλιστές δούλεψαν ποτέ στα λιγνιτωρυχεία της Κοζάνης; Ξέρουν γιατί μεταστεγάζονται ολόκληρα χωριά; Θεωρούν ικανοποιητικό για την υγεία των κατοίκων το ότι η ΔΕΗ πληρώνει πρόστιμα επειδή συνεχίζει την εξόρυξη λιγνίτη; Γνωρίζουν εξ ιδίας πείρας πώς βγάζει το ψωμί του ο συνάδελφός τους που ανεβαίνει στις κολόνες με κρύο και με χιόνια, με ζέστη ή με βροχή; Από τα γραφεία,  από τα ταξίδια και τις ανέσεις υπερασπίζονται τα δικαιώματα των συναδέλφων τους; Και τώρα μαθαίνουμε ότι τα δικαστήρια ασχολούνται με τα μεγάλα ποσά που έδινε η ΔΕΗ στη ΓΕΝΟΠ για να …ανεβάσει το επίπεδο ζωής των γνωστών συνδικαλιστών! Περιμένουμε την απόφαση.
ΜΑΤ

Πρόεδρος στην 6η ΥΠΕ!

Ένας Γιαννιώτης γιατρός, ο Τάκης Νικολόπουλος, αναλαμβάνει, σύμφωνα με δημοσιεύματα, τη θέση του Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, στην οποία υπάγεται και η Ήπειρος. Δεν αποτελεί έκπληξη η επιλογή, καθώς ο κ. Νικολόπουλος, ακτινολόγος στην ειδικότητα, είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με έντονη συνδικαλιστική δράση στον χώρο της Υγείας. Εξάλλου, έχει θητεύσει και πρόεδρος στην Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ηπείρου. Ο μέχρι πρόσφατα Πρόεδρος της 6ης ΥΠΕ Γ. Γιαννόπουλος πήγε Γ.Γ. στο Υπουργείο Υγείας. Εν αναμονή λοιπόν της επίσημης ανακοίνωσης…
Κ.Α.

Δεν ψήφισαν νόμο…
Τόσους νόμους ψήφισαν οι βουλευτές μας αναπαράγοντας την πολυνομία που οδήγησε στη γραφειοκρατία. Τους …διέφυγε όμως να ψηφίσουν έναν αυστηρό νόμο που να τιμωρεί εκείνους που εφοδιάζουν τους νέους με αναβολικά! Εδώ είναι πλημμέλημα και τιμωρείται μέχρι δύο χρόνια φυλάκιση. Έτσι κάνουν πανηγύρι στον τόπο μας  όσοι ξένοι ασχολούνται με αυτό το… σπορ. Σε άλλες χώρες δεν τολμούν να διακινήσουν τα αναβολικά τους γιατί τους περιμένουν μεγάλες καμπάνες! Και άνοιξε η όρεξη και σε κάποιους ντόπιους που τελευταία δραστηριοποιήθηκαν στην παραγωγή αναβολικών…
Θ.

Θέλουν να επαναφέρουν…
 Με τους νόμους που ψήφιζαν στη Βουλή των Ελλήνων έπαιρναν σύνταξη οι βουλευτές μετά από 8  χρόνια θητείας στη Βουλή και κάποια στιγμή πήγαν να τα μειώσουν στα τέσσερα! Και αυτή η σύνταξη συναγωνίζονταν τις συντάξεις εκείνων που είχαν δουλέψει 35 ή και 40 χρόνια. Μιλάμε για μεγάλη πρόκληση. Ακούσαμε ότι ντράπηκαν από την κατακραυγή του κόσμου  και κάποια στιγμή έκοψαν αυτές τις προκλητικές πρακτικές μόνο, όμως, για τους νεώτερους. Οι προ του 2012 συνεχίζουν να παίρνουν και τη βουλευτική σύνταξη μαζί με άλλες κάνα δυο συντάξεις από άλλες πηγές για τις οποίες όσο ήταν βουλευτές τους πλήρωνε η Βουλή τα ασφάλιστρα! Ο κ. Λεβέντης κατήγγειλε ότι κάποιοι προσπαθούν να επαναφέρουν αυτή τη σύνταξη και για τους νεώτερους!

Δείχνει θυμωμένος!
Κάθε φορά που η Ελλάδα μιλάει για κούρεμα του χρέους, όπως έγινε τότε και για τη Γερμανία, ο Σόιμπλε επαναστατεί. Πρόσφατα, μετά την επίσκεψη Ομπάμα, είπε δημόσια ότι οι Έλληνες σήμερα περνάνε καλύτερα από του Γερμανούς και ότι έχουν πολύ πλούτο και συνεχίζουν να ξοδεύουν. Δεν μας είπε όμως πού ακριβώς τα ξοδεύουν! Μέχρι προ ολίγων ημερών πληρώνουμε τρεις πρώην Προέδρους της Δημοκρατίας και έναν εν ενεργεία, πολλούς πρώην βουλευτές και πρώην πρωθυπουργούς που παίρνουν συντάξεις από περισσότερες της μιας πηγές, συντάξεις, γραφεία και μετακλητούς υπαλλήλους για τους πρώην πρωθυπουργούς και π. προέδρους της Βουλής, χώρια το στρατό του κυβερνητικού σχήματος που το κόστος του πράγματι είναι πολύ προκλητικό.

Η Δημοκρατία κοστίζει!..
 Κάποτε φωνάζαμε για το κόστος της βασιλείας! Έτσι διώξαμε τους βασιλείς. Και τώρα που όσο ο καιρός περνάει το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού πληθυσμού ή είναι άνεργοι, ή μεταναστεύουν, ή παίρνουν τετρακόσια ή και λιγότερα ευρώ και πότε πληρώνονται και πότε μένουν απλήρωτοι, έρχεται το κράτος και τους ζητάει και δυσβάσταχτους φόρους χωρίς να περιορίζει τα προκλητικά έξοδα της πολιτικής τάξης!    Έτσι δίνουν την ευκαιρία στο Σόιμπλε να παραβλέπει το κόψιμο του ΕΚΑΣ και να μας κατηγορεί ότι κάνουμε πολλά έξοδα. Ποιοι κάνουν στη σημερινή  Ελλάδα πολλά έξοδα; Αυτοί που τρώνε στα συσσίτια της εκκλησίας; Αυτοί οι δύο κόσμοι που εμφανίζονται σήμερα στην Ελλάδα δεν μπορεί παρά να προκαλούν τις συγκρίσεις…

Πώς δέχονται…
 Μόνο ο Λεβέντης μιλάει για τον μεγάλο αριθμό των βουλευτών. Σε μια πτωχευμένη χώρα που ο πρωθυπουργός της παρακαλάει για τη ρύθμιση των χρεών της είναι δυνατό να υπηρετούν στη Βουλή 300 εκπρόσωποι του λαού; Και οι μισοί μπορούν να νομοθετήσουν. Για να πείσουν και τον Σόιμπλε αλλά και εμάς, θα ‘πρεπε να ξεκινήσουν πρώτα τις κάθε είδους περικοπές από τα πάνω προς τα κάτω. Το ΕΚΑΣ θα ‘πρεπε να είναι η τελευταία επιλογή. Αυτή η Ελλάδα των δύο ταχυτήτων με τους πολύ φτωχούς και με τους προκλητικά προνομιούχους δεν μας αξίζει. Σήμερα και όχι αύριο πρέπει να πραγματοποιηθεί  το ξήλωμα της προνομιακής μεταχείρισης από τα ρετιρέ προς τα κάτω.
Θεανώ Βλάχου