ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Βλάβη σε αγωγό…
Διακοπή νερού σε μεγάλο τμήμα του κέντρου των Ιωαννίνων (Φ. Τζαβέλα, Πουτέτση, Χαρ. Τρικούπη, Σταδίου, Παπάζογλου, Λ. Βύρωνος κ.λ.π.) σημειώθηκε χθες κι αυτό εξαιτίας του γεγονότος ότι έσπασε κεντρικός αγωγός ύδρευσης της ΔΕΥΑΙ. Τα συνεργεία της επιχείρησης ξεκίνησαν άμεσα τις εργασίες για την αντιμετώπιση της βλάβης, αλλά απαιτήθηκε πολλή ώρα ώσπου να τελειώσουν και το νερό επέστρεψε στις βρύσες το απόγευμα. Επειδή φίλη αναγνώστρια παραπονέθηκε ότι δεν υπήρξε ενημέρωση για τη διακοπή της ύδρευσης επαναλαμβάνουμε: Δεν ήταν κάποια προγραμματισμένη εργασία, αλλά βλάβη σε αγωγό!
Κ.Α.
Εργασίες στο Γεφύρι...
Εντείνονται οι εργασίες στη γέφυρα της Κονιτσας, όπου τα σημάδια της φθοράς ήταν ορατά και ήταν επιβεβλημένο να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις (φωτό). Σημαντικό ρόλο στο να αρχίσουν οι εργασίες στο ιστορικό γεφύρι της ακριτικής κωμόπολης, έπαιξε ο Δήμαρχος Ανδρέας Παπασπύρου που είχε αναδείξει την αναγκαιότητα συντήρησης του γεφυριού μετά την κατάρρευση του γεφυριού της Πλάκας...
Ν.Γ.

Δωρεάν συντήρηση!
Τελικά, υπάρχουν ακόμα στα Γιάννενα επαγγελματίες με ευαισθησίες και διάθεση κοινωνικής προσφοράς! Αυτό αποδεικνύει ο Βασίλης Γκάλγκος, ιδιοκτήτης της ομώνυμης επιχείρησης κατασκευής μνημείων, ο οποίος, με αφορμή χθεσινό σχόλιο της στήλης, προσφέρθηκε να συντηρήσει αφιλοκερδώς τον εγκαταλειμμένο εδώ και πολλά χρόνια τάφο του σπουδαίου ιστορικού και λαογράφου Δημήτρη Σαλαμάγκα! Ο κ. Γκάλγκος τηλεφώνησε χθες στον Λευτέρη Δουβανά, δημοτικό σύμβουλο αρμόδιο για το Νεκροταφείο του Αγ. Νικολάου Κοπάνων και ο κ. Δουβανάς ικανοποιημένος ενημέρωσε τη στήλη για το γεγονός. Οι εργασίες θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα και αναμένουμε το αποτέλεσμα!
Κ.Α.

Ψέκασαν με χημικά!
Με χημικά ψέκασαν τους συνταξιούχους που προσπάθησαν να προσεγγίσουν στο Μέγαρο Μαξίμου για να διαμαρτυρηθούν για τα πάθη τους! Πάει και το χαρτζιλίκι στα εγγόνια! Βλέπεις ο Τσίπρας μαζί με τον Καμμένο κράτησαν τις ευαισθησίες τους μόνο για το σκοπευτήριο της Καισαριανής. Κι αυτή η στάση τους υπαγορεύτηκε από πολιτικές σκοπιμότητες. Δεν είδα τον Πάνο μπροστά στους επισήμους, αλλά μια παρέα είναι όλοι τους. Στις φιέστες είναι πρώτοι. Και οι συνταξιούχοι, εκτός από τις επίσημες περικοπές που μείωσαν και συνεχίζουν να μειώνουν το εισόδημά τους βομβαρδίζονται και από τις παράπλευρες απώλειες των πάσης φύσεων φόρων! Ούτε για ένα πιάτο φαγητό δεν θα έχουν πόρους… Αυτή είναι πολιτική αλά ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Θ.

Εργάστηκε με πάθος!..

Τι δουλειά έχει ένας δημοσιογράφος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου ίσως αναρωτηθεί κανείς, βλέποντας το όνομα του Γιώργου Γιαννάκη ανάμεσα στους υποψηφίους για τις επικείμενες εκλογές. Έχει και παραέχει, αντιτείνουμε εμείς, λαμβάνοντας υπόψη την μέχρι τώρα θητεία του δικού μας «Τολμηρού» συνεργάτη, στο Δ.Σ. της Συνεταιριστικής που υπήρξε και επιτυχημένη και γόνιμη! Ο Γ. Γιαννάκης ως μέλος της απερχόμενης Διοίκησης της Τράπεζας εργάστηκε με πάθος και συνέπεια για τους σκοπούς της και συνέβαλε κι αυτός ώστε να κρατηθεί το «καράβι», μακριά απ’ τα βράχια της κρίσης. Μπορεί δε να προσφέρει και στη συνέχεια καλές υπηρεσίες, οπότε η υποψηφιότητά του σαφώς και αξίζει της προσοχής των μεριδιούχων όταν βρεθούν μπροστά στην κάλπη!
Κ.Α.

Εκδρομή στην... Πράγα!
Σ’ ένα Λύκειο της πόλης μας κάποιοι εκπαιδευτικοί κάνουν λόγο για σχολική εκδρομή στην Πράγα! Δεν καταλαβαίνουν σε ποια κατάσταση βρίσκεται η ελληνική οικογένεια; Δεν φθάνει που το σχολείο δεν προετοιμάζει τα παιδιά για τις πανελλήνιες εξετάσεις και χρειάζεται να ξοδεύουν ακόμη και τώρα μέσα στη μεγάλη κρίση ένα μεγάλο ποσό για τα φροντιστήρια, έρχονται και κάποιοι εκπαιδευτικοί που ίσως επιθύμησαν να πάνε σε κάποια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα και μάλιστα δωρεάν για να αναστατώσουν τους γονείς… Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης και το υπουργείο να πάρουν θέση. Κι αν θέλουν να πάνε μια μικρή εκδρομή ας το κάνουν εντός της χώρας για να τονώσουν και τον ελληνικό τουρισμό. Δεν πιστεύω να γνωρίζουν οι μαθητές όλη την Ελλάδα…
ΜΑΤ

* * *

Το έκανε κι αυτό…
Δημοσιοποιώ απόψεις άλλων που φαίνεται ότι διάβασαν καλά τις σκέψεις και τις νέες πρακτικές του Τσίπρα, ο οποίος κατά γενική ομολογία μπαίνει σε νέα φάση! Επιδιώκει να εξασφαλίσει την αποδοχή και τη στήριξη σημαντικών χωρών, προσποιούμενος ότι εντάσσεται σταδιακά στον ευρωπαϊκό κορμό! Οι δηλώσεις του περί επενδύσεων, η διακήρυξη ότι η δημιουργία θέσεων εργασίας είναι αριστερή πολιτική, χωρίς να διευκρινίζει αν αναφέρεται στον ιδιωτικό ή το δημόσιο τομέα, η διάθεση προσαρμογής και απόλυτης υποταγής στις υποχρεώσεις του τρίτου μνημονίου -του απόλυτα δικού του- το φλερτ με τα ευρωπαϊκά σοσιαλιστικά κόμματα, αρχικά ως παρατηρητής, και στην τελευταία τους συνάντηση ακόμη και με προτάσεις, δείχνουν ότι κάτι το διαφορετικό σχεδιάζει.

Με αντικειμενικό σκοπό!
Τον τελευταίο καιρό έχει συχνές επαφές με ευρωπαίους ηγέτες με διάφορα προσχήματα ή και για πραγματικούς λόγους. Εκείνοι που τον συναναστρέφονται εκλαμβάνουν τη στάση του ως στροφή, γι’ αυτό φροντίζουν να τον ενθαρρύνουν. Οι πιέσεις από τη Γερμανία φαίνεται ότι ατόνησαν ενώ ο Ολάντ δεν κρύβει ότι τον υιοθέτησε. Οι σοσιαλιστές ηγέτες τον δέχονται θερμά επειδή επιδιώκουν να τον εντάξουν στον ευρωπαϊκό κορμό σήμερα που η Ευρώπη δεν χρειάζεται πρόσθετα προβλήματα. Τώρα, τι βρίσκεται μέσα στη σκέψη του Τσίπρα, τι επιδιώκει και προς όφελος ποιών, αυτό είναι από δύσκολο μέχρι αδύνατο να το πει κάποιος με βεβαιότητα. Ας είμαστε λοιπόν επιφυλακτικοί.

Μόνος ή καθ’ υπόδειξη;
Κι ενώ μιλάει πάλι ο πρωθυπουργός για κούρεμα του χρέους, ο Δραγασάκης παραπέμπει στις καλένδες τη διευθέτησή του. Αφήνει ένα παραθυράκι για αργότερα για να μην έρθει σε απευθείας ρήξη μαζί του αλλά εκείνος επιμένει στο τώρα! Ποιος θα βγει δικαιωμένος; Αν καταλήξουν και εδώ σ’ αυτά που ακούγαμε όταν είχαμε κυβέρνηση ΝΔ –ΠΑΣΟΚ, δηλαδή στην επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, στη μείωση των επιτοκίων και ίσως σε κάποια περίοδο χάριτος θα πανηγυρίζει ο Σαμαράς που ήταν ο προσκυνημένος πρωθυπουργός κλπ. - κλπ. Τώρα οι κολοτούμπες Τσίπρα δεν έχουν τελειωμό. Πώς καταφέρνει να εμφανίζεται δημόσια χωρίς να συσπάται το πρόσωπό του και χωρίς να έχει συναίσθηση ότι οι υπαναχωρήσεις του τον εκθέτουν, είναι άξιον απορίας…

Κάποιος ν’ απαντήσει…
Ποιος μπορεί να μας κοιτάξει στα μάτια και να μας εξηγήσει σε τι καλυτέρευσε η κατάσταση από την πανηγυρική είσοδό μας στα μνημόνια μέχρι σήμερα; Εφτά χρόνια μάταιων θυσιών και η κατάσταση πάει απ’ το κακό στο χειρότερο. Τα χρέη αυξάνονται, η ανεργία ανεβαίνει, η μετανάστευση επιστημόνων δεν έχει τελειωμό, το κράτος αδυνατεί να χρηματοδοτήσει τα συστήματα πρώτης ανάγκης κι εκείνοι που ταυτίστηκαν απόλυτα με τους θεσμούς που αναβαθμίστηκαν και έγιναν κουαρτέτο δεν νιώθουν την ανάγκη να ζητήσουν ούτε συγνώμη για τη μεγάλη αποτυχία τους. Αν κάνουμε σύγκριση με το πού βρισκόμαστε την 1-1-2015 και πού είμαστε σήμερα θα παγώσουμε μέσα μας…
Θεανώ Βλάχου