ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Πρωτοπορεί…
Πρωτοπόρα αναδεικνύεται η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου στον τομέα της εξυπηρέτησης των πελατών της! Πιο συγκεκριμένα, είναι το πρώτο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στην Ελλάδα που εφάρμοσε την υπηρεσία «Video Customer Service» για τους πελάτες της, δηλαδή συναλλαγές εξ ’αποστάσεως, κάτι σαν «e – banking», με τη βοήθεια όμως του Skype που προσφέρει, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Sofokleousin.gr», αμεσότητα επικοινωνίας και την αποτελεσματικότητα της προσωπικής εξυπηρέτησης! Ευχές από τη στήλη στην Συνεταιριστική να συνεχίσει τις καινοτομίες, πάντα προς όφελος των πελατών της!
Κ.Α.

«Φτωχό» το Σούλι…
Ατυχία, δε θα παραβρεθεί, λέει, φέτος ο Πάνος Καμμένος στις Γιορτές Σουλίου! Ούτε ελικόπτερα θα έχουν δηλαδή οι εκδηλώσεις, ούτε υπουργούς με στολές παραλλαγής! Εκτός κι αν κάνει την έκπληξη ο αναπλ. Υπουργός Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στο Σούλι. Δεν του πάει όμως η στολή εκστρατείας όσο πηγαίνει στον Π. Καμμένο!
Κ.Α.

Τότε πώς αντέδρασε;
Ο Δημ. Κουτσούμπας του ΚΚΕ, που δείχνει σοβαρός άνθρωπος, έκανε δηλώσεις συμπαράστασης  στους εργαζομένους στο MEGA  που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το κανάλι τους. Θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις του και  για τους εργαζομένους στον τηλεοπτικό και τον ραδιοφωνικό σταθμό του ΚΚΕ που απολύθηκαν όταν το ΚΚΕ αποφάσισε να πουλήσει τη συχνότητα που του πρόσφερε το κράτος επειδή τη ζήτησε ως κόμμα. Κάποιοι δημοσιογράφοι μίλησαν τότε για τρομοκρατία και ότι φοβούνταν να κάνουν δηλώσεις. Ποια είναι η αλήθεια; Και πώς πήρε το κόμμα έσοδα από την πώληση συχνότητας που δεν του ανήκε; Αν μας έλεγε και πόσα κέρδισαν θα του είχαμε ακόμη μεγαλύτερη εκτίμηση…
ΜΑΤ

Ευγενής και εργατικός!
Τελικά, όταν δίνει το Κράτος στον πολίτη την ευκαιρία να εργάζεται και να προσφέρει, δεν τον εμποδίζει τίποτα, ακόμα κι αν η φύση δεν του έχει φερθεί γενναιόδωρα! Αυτό αποδεικνύει ο Κώστας Χρήστου, υπάλληλος στο κεντρικό υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στη Μπότσαρη. Άνθρωπος με προβλήματα κίνησης και ειδικές επικοινωνιακές δεξιότητες ο Κώστας, είναι πάντα πρόθυμος να εξυπηρετήσει τους πελάτες των ΕΛΤΑ με χαμόγελο, ευγένεια και  αποτελεσματικότητα. Μόνη του έγνοια να φύγει ο άλλος ευχαριστημένος απ’ την υπηρεσία και το καταφέρνει αυτό πολύ καλά, δικαιώνοντας τη θέση του ανάμεσα σε συναδέλφους χωρίς τα δικά του προβλήματα!..
Α.

Κατόπιν εορτών!
Μονίμως κατόπιν εορτής γινόμαστε παραλήπτες των επιστολών μέσω των ΕΛΤΑ. Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά δέκα ολόκληρες μέρες κάνουν να φτάσουν οι επιστολές από το κέντρο των Ιωαννίνων στους… μακρινούς Αμπελοκήπους! Αυτό γίνεται συστηματικά εδώ και δύο-τρία χρόνια, με αποτέλεσμα να χάνουμε όλες τις εκδηλώσεις, κυρίως της Περιφέρειας! Όταν γράφουμε κατόπιν εορτής το εννοούμε, διότι όλες οι επιστολές της Περιφέρειας για διάφορες εκδηλώσεις φτάνουν μέσω ΕΛΤΑ και πέντε μέρες μετά την εκδήλωση! Αυτό αποδεικνύεται για την ημέρα αποστολής με το σχετικό σφραγιδάκι της ημερομηνίας και για την ημέρα παραλαβής από τον γράφοντα. Ας συντονιστούν κάποια στιγμή για να μη δίνουν δικαιώματα. Το ξέρουμε πως τα ΕΛΤΑ στερούνται προσωπικού, αλλά να μη παραγίνεται η καθυστέρηση…
Γ.Γ.

Για παραδειγματισμό…

Υπάλληλοι με πλαστά πτυχία που διορίστηκαν στο δημόσιο, ακόμη και στη Βουλή, αλλά βρήκαν δουλειά και στον ιδιωτικό τομέα εξαπατώντας τους εργοδότες τους, θα πρέπει να απολυθούν. Ακόμη και εκείνοι που προσκόμισαν πλαστούς τίτλους για ξένες γλώσσες κ.λ.π. προκειμένου να έχουν καλύτερες αποδοχές! Διαφορετικά δεν θα σπάσει το απόστημα! Και αυτό για να δικαιωθούν εκείνοι που μεταναστεύουν γιατί δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Όσο για τις σχολές που πλούτιζαν, αφού πλήρωναν οι γονείς για να πάρουν τα «μαϊμού» πτυχία τα βλαστάρια τους- και μάλιστα με άριστα- θα πρέπει να υποστούν τις συνέπειες της απάτης τους. Κάτω από τους τίτλους υπάρχουν υπογραφές. Γιατί αν αυτό δεν γίνει και τα …κουκουλώσουν, την επόμενη φορά θα γίνουν πάλι τα ίδια και ίσως χειρότερα!
Θ.

* * *

Μια παρτίδα τρόμου!
Έπαιξε το ρόλο του ο Σόιμπλε για μια φορά ακόμη και βγήκε πάλι κερδισμένος! Μετά από την παρτίδα τρόμου που κράτησε αρκετές ώρες κατάφερε να μας δώσει με δόσεις τη δόση μας! Και μας παράγγειλε ότι μετά από νέο έλεγχο θα ακολουθήσουν οι επόμενες δόσεις. Μας έπιασε απ’ το λαιμό και μας τραβάει όπου εκείνος θέλει. Όσο για το χρέος που οι δικοί μας περίμεναν πως και πως για να το κουρέψουν, αυτό μετατίθεται για να συζητηθεί, όχι να κουρευτεί, μετά το 2018 και βάλε! Αν έκαναν και πάρτι στο Μαξίμου μαθαίνοντας τα νέα δεν το μάθαμε. Πάντως, δείχνουν ευχαριστημένοι. Από τι ευχαριστήθηκαν δεν καταλάβαμε… Να έχουν μειωμένη αντιληπτικότητα των καταστάσεων και γι’ αυτό δείχνουν προς τα έξω ευτυχείς ή παίζουν θέατρο;

Μήπως προσποιούνται;
Αν κρίνεις από την όψη της κ. Γεροβασίλη, η οποία περιχαρής σχολίαζε τις αποφάσεις του Γιούρογκρουπ, θα πίστευες πως απαλλαχτήκαμε από τα βάρη μας και μπαίνουμε αύριο στην ανάπτυξη. Μήπως νομίζει ότι οι Έλληνες τρώνε κουτόχορτο και δεν ενημερώνονται για όσα συμβαίνουν πίσω από την πλάτη τους; Δεν κατάλαβε τίποτε από την παραίτηση της κ. Κατριβάνου και την ανεξαρτοποίηση της κ. Σακοράφα; Δεν γνωρίζει τι θα επιβάλουν στην ελληνική οικογένεια από δω και πέρα; Κάνει ότι δεν ξέρει πού μας πάνε απ’ τον περσινό Γενάρη και δώθε με τις δημιουργικές τους ασάφειες που προκάλεσαν τα πρόσθετα μέτρα αφού είναι σίγουρο πως όλο και λιγότεροι πολίτες θα μπορούν να είναι συνεπείς προς τις υποχρεώσεις τους που σημαίνει ακόμη λιγότερα έσοδα για το κράτος.

Ούτε γραβάτα…
Ακόμη μία αναβολή έδωσε στον εαυτό του ο πρωθυπουργός. Θα συνεχίσει να εμφανίζεται χωρίς γραβάτα αφού το χρέος δεν κουρεύτηκε! Μέχρι να κουρευτεί έχουμε καιρό. Κι αν αυτό δεν γίνει ποτέ; Ποιος ξέρει πόσοι ηγέτες ξένων χωρών θα του έχουν χαρίσει γραβάτα περιπαίζοντάς τον. Θα μου πεις και τι θα τις κάνει; Μπορεί να τις βγάλει σε… πλειστηριασμό για να  συνδράμει με τον τρόπο του στην αποπληρωμή των δανείων μας! Πάντως, όπως εξελίσσονται τα πράγματα μάλλον δεν θα δούμε ποτέ τον Τσίπρα με γραβάτα, αν και του μήνυσαν πως αν εφαρμόσει πλήρως το δικό του μνημόνιο πιθανόν να αποφασίσουν για την εφαρμογή κάποιων μέτρων ελάφρυνσης, αν μέχρι τότε το χρέος κριθεί μη βιώσιμο.

Έχασε τον έλεγχο!..
Επικέντρωσε ο Σόιμπλε το ενδιαφέρον του στο ελληνικό πρόβλημα και παρέλειψε να εποπτεύσει τη Ντόιτσε Μπάνκ! Πώς το πήρε που υποβαθμίστηκε η πιστοληπτική της ικανότητα; Να μην ξέρει τι ανοίγματα έχει η τράπεζά τους ή θέλει να δείχνει πως εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα; Ας αφήσει το ελληνικό θέμα και ας προστατευθεί από τα θραύσματα. Αν αποτρέψει και τις εταιρείες τους από το να δίνουν μίζες προκειμένου όλες οι χώρες να προτιμούν τα γερμανικά προϊόντα τότε θα μπορεί να μας κουνάει και το δάχτυλο και να μας δίνει μαθήματα συνέπειας. Πάντως, είχε το θράσος να δηλώσει ότι στους Γερμανούς δεν θα μπορούσε να περάσει τέτοια μέτρα σαν αυτά που επιβάλει στους Έλληνες!    

Θεανώ Βλάχου