ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

ΠΑΣΠ σε δύο τμήματα!
Άλλες εποχές, άλλα «ήθη» ακόμα και στις φοιτητικές εκλογές! Ας πούμε, ποιος θα φανταζόταν πριν από μία δεκαετία ότι η άλλοτε παντοδύναμη ΠΑΣΠ, με αναφορά στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, θα έφτανε χθες να κατεβάσει ψηφοδέλτιο μόνο σε δύο απ’ τα 14 τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων! Μιλάμε για το Ιστορικό – Αρχαιολογικό και το Νηπιαγωγών. Όσο για το «ντέρμπι» των φετινών εκλογών, αυτό παίχθηκε χθες ανάμεσα στη ΔΑΠ που πρόσκειται στη Ν.Δ. και την Πανσπουδαστική από τον χώρο του ΚΚΕ που συνεχίζει την ανοδική της τάση!
Κ.Α.
Συστήματα προσγείωσης…
Ξανά υπάρχει ενδιαφέρον από τους τοπικούς φορείς για το σύστημα τυφλής προσγείωσης. Παλιότερα ήρθαν εδώ ειδικοί από τη Νορβηγία που διέθεταν και αυτά τα συστήματα, αλλά είπαν ότι τα βουνά είναι εμπόδιο! Κάποτε τοποθέτησαν και κάποιο σύστημα στους Λιγκιάδες που κόστισε όχι και λίγο, αλλά λίγο αργότερα το ξήλωσαν και το πήραν πίσω! Κάτι ακούστηκε και για το ύψος των οικοδομών γύρω από το Αεροδρόμιο! Εμείς δεν καταλάβαμε ούτε γιατί δεν προσγειώνονται εδώ τσάρτερς το καλοκαίρι, αφού το Αεροδρόμιό μας είναι μεγαλύτερο από της Κέρκυρας, ούτε γιατί η «Ράιαν Αιρ» δεν μας συμπεριέλαβε στις καλοκαιρινές πτήσεις της. Κι αν η μόνη μας ελπίδα είναι η γραμμή Αθήνα- Γιάννενα, μετά την αποπεράτωση της Ιόνιας Οδού δεν θα την επιλέγουν λόγω κόστους, ούτε οι ντόπιοι επιβάτες  αφού το «Ελευθέριος Βενιζέλος» έχει τόσο ακριβά λύτρα…
ΜΑΤ

Δύο υπάλληλοι…
Με δύο υπαλλήλους, μία νοσηλεύτρια και μία κοινωνική λειτουργό έχει στελεχωθεί το νέο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ιωαννιτών, που εγκαινιάστηκε αυτές τις ημέρες και ήδη δέχεται αρκετούς πολίτες. Ως γνωστόν, υπάρχει έλλειψη προσωπικού στον ΟΚΠΑ­ΠΑ, όπως υπενθύμισε χθες μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο ο Πρόεδρος του Οργανισμού Φίλιππος Τσουμάνης. Όσο για το επόμενο βήμα, αυτό θα είναι η λειτουργία δημοτικού Οδοντιατρείου, καθώς είναι πολλοί οι συμπολίτες μας που δεν αντέχουν οικονομικά να επισκεφθούν ιδιώτες οδοντίατρους!
Κ.Α.

Βίοι παράλληλοι…
Το πορτραίτο του Άρη Βελουχιώτη είχε στο γραφείο του στο υπουργείο, ο υπουργός που είχε γενέθλια. Επάνω στο τραπέζι η τούρτα και δίπλα οι σαμπάνιες! Τι να σου πω! Βελουχιώτης και σαμπάνιες ταίριαζαν απόλυτα! Αν έβαζες από κάτω και τον κ. υπουργό με την επιθετική στάση εναντίον κάθε διαφορετικής άποψης, ο πίνακας θα ήταν ολοκληρωμένος. Ποιο ήταν, αλήθεια, το τέλος του Άρη και από ποιους προδόθηκε; Και τι θα έλεγε σήμερα βλέποντας τους απογόνους του να εφαρμόζουν αυτή τη συγκεκριμένη πολιτική; Κρίμα σ’ εκείνους που θυσιάστηκαν για μια ιδέα…
Θ.

Απινιδωτής στο Κάστρο…

Tελικά, τι θα γίνει με τον απινιδωτή που είναι να τοποθετηθεί μπροστά στην κεντρική Πύλη του Κάστρου; Πριν 7 – 8 ημέρες έβαλαν ένα στύλο με το κουτί του πάνω (φωτό), το οποίο κουτί όμως χθες… εξαφανίστηκε ως διά μαγείας κι έμεινε μόνο ο στύλος! Ίσως το πήρε κάποιος, ο οποίος μάλλον θα ήταν και ψηλός αφού, όπως είπε στη στήλη φίλη αναγνώστρια, για να φτάσει κανείς το κουτί πρέπει να έχει ύψος κοντά στο 1.80! Όσο γι’ αυτό το τελευταίο, μία εύλογη απορία: Αν ο απινιδωτής τοποθετηθεί τόσο ψηλά και υπάρξει κάποιο περιστατικό, τι θα γίνει σε περίπτωση που δεν υπάρχει τριγύρω κάποιος ψηλός πολίτης για να τον φτάσει; Αυτό το πολύ απλό θέμα πρέπει να το δουν οι αρμόδιοι…
Κ.Α.

Προσοχή στα λύματα!
Άρχισε επιτέλους η ανακατασκευή των δημοτικών WC στην Παραλίμνιο, λίγο πιο κει από την «Κυρά Φροσύνη». Κι αυτό είναι θετικό γεγονός, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι περιμετρικά του Κάστρου, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ούτε μία τουαλέτα για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Λογικά οι υπεύθυνοι του έργου θα έχουν λάβει υπόψη τους ότι τα λύματα του WC καταλήγουν σε έναν παλαιό βόθρο αγνώστου χωρητικότητας και κατασκευής! Αν δεν το σκέφτηκαν, ας εξετάσουν τώρα το θέμα, για να μην έχουμε αργότερα παρατράγουδα. Τα έργα αποχέτευσης λυμάτων θέλουν ειδική διαχείριση, ειδικά όταν βρίσκονται στην όχθη της λίμνης!..
Κ.Α.

* * *

Επιβιώνουν και στην κρίση!
88 δις ευρώ βρέθηκαν κατατεθειμένα στην Ελβετία από 568 Έλληνες καταθέτες. Αν υπολογίσεις και τις καταθέσεις τους στους άλλους οικονομικούς παραδείσους τότε πολύ χρήμα συγκέντρωναν κάποιοι Έλληνες και για να το προστατεύσουν το έβγαλαν έγκαιρα από την Ελλάδα. Εδώ έμειναν οι πενταροδεκάρες ημών των ταπεινών που τα βγάζουμε δύσκολα πέρα και τρομάζουμε και για το σήμερα αλλά και για το αύριο των παιδιών μας αν τελικά καταφέρουν να μείνουν εδώ και δεν μεταναστεύσουν. Έτσι και οι τράπεζες εντός Ελλάδας χρειάζονται κάθε τόσο αιμοδοσία που τη χρεώνουν και αυτή σ’ εμάς τους μη έχοντες. Πολίτες δύο ταχυτήτων κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Αυτοί που πληρώνουν τους φόρους και αυτοί που πάντα διαφεύγουν.

Φορολόγηση παροχών…
Επανήλθε κάποια στιγμή το θέμα της φορολόγησης των παροχών σε είδος! Αυτό αφορούσε μόνο τους κοινούς θνητούς; Γιατί για τους πολιτικούς δεν ακούστηκε  κουβέντα! Ο πολιτικός κόσμος  απολαμβάνει πάμπολλες παροχές- εκτός της συγκεκριμένης αποζημίωσής τους που και αυτή δεν φορολογείται στο σύνολό της- οι οποίες δεν συμπεριλαμβάνονται  στη φορολόγησή τους! Πώς αυτοί ξεφεύγουν; Μα αυτοί έχουν το μαχαίρι αυτοί τρώνε και το πεπόνι. Μήπως τώρα που βρισκόμαστε εν μέσω της μεγάλης οικονομικής κρίσης ήρθε η ώρα να αποφασιστεί η ισότιμη μεταχείριση όλων ανεξαιρέτως των φορολογουμένων, μηδέ εξαιρουμένων των πολιτικών; Θα μου πεις κι εμείς τι θα κερδίσουμε; Ίσως να γεμίσουν τα ταμεία και να πάψει η άδικη υπερφορολόγηση.

Οι προκλήσεις συνεχίζονται!
Εκεί που ελπίζεις να έχεις ισότιμη μεταχείριση σε προκαλεί ο Κατρούγκαλος: «Όλοι θα έχουν την ίδια μεταχείριση στο ασφαλιστικό, από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου μέχρι και το τελευταίο μπλοκάκι»! Και για να ισχύσει ο κανόνας ιδού η εξαίρεση: «Εξαιρούνται οι εκλεγέντες βουλευτές πριν από το 2012 καθώς και οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες. Και όσοι δήμαρχοι δεν συμπληρώνουν δύο θητείες θα πάρουν σύνταξη αν έχουν συνολικά 20 χρόνια σε δημοτικό συμβούλιο». Και αντέδρασε ο αρχηγός του για τα μάτια του κόσμου! Μειώνουν συντάξεις, κάνουν περικοπές στα εφάπαξ, αυξάνουν τους φόρους αλλά πάλι κάποιοι μένουν «εκτός»… Και οι τριακόσιοι ακόμη να γίνουν 150! Αυτό το βάρος γιατί μας το φορτώνουν; Για άλλους έχουν πόρους και σ’ άλλους κόβουν και το ψωμί!

Και άλλες εξαιρέσεις…
Δύο φορές έστειλε ο πρόεδρος της Βουλής υπενθύμιση σε τέως και νυν  βουλευτές  για να επιστρέψουν τα άτοκα δάνεια που τους χορήγησε η Βουλή! Το φέσι λένε ότι έφθασε τις 400.000 Ευρώ! Το 1990 η Βουλή πήρε απόφαση για χορήγηση πρόσθετων βοηθημάτων σε βουλευτές και ευρωβουλευτές. Μετά από 10 χρόνια το βοήθημα το μετέτρεψαν σε άτοκο δάνειο μόνο που κάποιοι ξέχναγαν να το επιστρέψουν! Εάν κάποιος πολίτης οφείλει χρήματα στο δημόσιο μπαίνουν στο λογαριασμό του και του τα παίρνουν. Σ’ αυτή την περίπτωση ποιος κοροϊδεύει ποιόν; Αν θα τα δώσουν πίσω θα θέλαμε να το μάθουμε αφού αυτά τα χρήματα  ανήκουν στους φορολογούμενους που τους αυξάνουν τους φόρους…    
Θεανώ Βλάχου