ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Χρήσιμη ενημέρωση!..
Αν μη τι άλλο, πολύ χρήσιμη φαίνεται ότι θα είναι η ενημερωτική εκδήλωση για το νέο ΕΣΠΑ που διοργανώνει σήμερα το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, με κεντρικό ομιλητή τον υφυπουργό Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση. Όπως ανέφερε χθες σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Μήτσης (φωτό), το 2016 είναι μία κρίσιμη χρονιά για το ΕΣΠΑ και για την οικονομία της χώρας μας, γι’ αυτό κάλεσε ανέργους, επιχειρηματίες κ.α. να παραβρεθούν στην ομιλία του υφυπουργού. Εξάλλου, το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014 – 20 είναι το μόνο εργαλείο χρηματοδότησης αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και η μόνη αχτίδα ελπίδας για έργα και αναπτυξιακές δράσεις!
Κ.Α.
Και στο Πάρκο Κατσάρη…
Κλαδεύουν που κλαδεύουν τα πλατάνια στην πόλη, τουλάχιστον να το κάνουν παντού αυτό, χωρίς εξαιρέσεις! Αυτό ανέφερε στη στήλη φίλος αναγνώστης, καλώντας τον Δήμο να περιποιηθεί και τα πλατάνια στο Πάρκο Κατσάρη, τα οποία, όπως είπε, έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την ασφάλεια των πολιτών! Η αλήθεια είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχει κλαδευτεί κανένα δέντρο ή φυτό στο Πάρκο, η εικόνα του οποίου δεν είναι και… ιδανική σήμερα! Πιθανώς ο Δήμος να το έχει στο πρόγραμμα των προσεχώς. Καλό θα ήταν να φροντίσει και γι’ αυτή την περιοχή!..
Κ.Α.
Ούτε που δίνουν λόγο…
Γέμισαν όλα τα γραφεία στο κτήριο της Βουλής από τους πρώην! Πρώην πρωθυπουργούς, πρώην προέδρους της Βουλής. Έφθασαν στο σημείο να τσακώνονται για το ποιος θα πάρει ποιο γραφείο αλλά και ποιος θα πάρει περισσότερους του ενός χώρους! Κι όταν έφθασαν σε αδιέξοδο, νοίκιασαν καινούργιο κτήριο στο οποίο στέγασαν τέτοια γραφεία τα οποία πληρώνονται από τους φόρους μας. Αν βάλεις και τα έξοδα λειτουργίας και τις αμοιβές των εκλεκτών συνεργατών τους ανεβαίνει πολύ το κοντέρ. Και τι τα θέλουν αυτά τα γραφεία; Μήπως δεν έχουν πόρους για να διατηρήσουν από ένα δικό τους γραφείο στο σπίτι τους ή κάπου αλλού; Κάνουν αυτοί δημόσιες σχέσεις και εμείς βάζουμε απ’ το υστέρημά μας… Και δεν ντρέπεται κανένας τους αφού κανένας «δεν είπε δεν το θέλω»!
Θ.

Τον δουλεύει…
Επίτιμο διδάκτορα Πολιτικής Οικονομίας ανακήρυξε ο Νταβούτογλου σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο της Σμύρνης τον Αλέξη Τσίπρα! Τον κέρασε και κουλούρι! Και τόσο ενθουσιάστηκε ο δικός μας που προσφωνούσε ως Αχμέτ και όχι με τον τίτλο ή το επίθετό του τον Τούρκο πρωθυπουργό και του πρότεινε να κατέβουν μαζί στις εκλογές της Τουρκίας το 2019. Μακάρι. Να γλιτώσουμε εμείς κι ας τον χαίρονται εκείνοι… Πώς δέχθηκε να πάρει τίτλο σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο;  Για την Ελλάδα η λέξη «ιδιωτικό» είναι απαγορευμένη. Εκείνοι που ξέρουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους δεν τους εμποδίζουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ίσα-ίσα που  εκπαιδεύουν σωστά τους μελλοντικούς επιχειρηματίες αλλά έχουν και έσοδα από τη φοίτηση ξένων… Εμείς είμαστε πολύ μακριά από τέτοιες αντιλήψεις. Περιμένουμε την υλοποίηση όσων υποσχέθηκε στον Αλέξη ο Αχμέτ…
ΜΑΤ

Μια δίκη… διαφορετική!
Ωραία, πρωτότυπη και άκρως διδακτική για τους μαθητές η εκδήλωση που διοργάνωσαν χθες τα Αρσάκεια Σχολεία Ιωαννίνων στο Δικαστικό Μέγαρο (φωτό). Ουσιαστικά έγινε μία εικονική δίκη σε κανονική αίθουσα δικαστηρίου με πρωταγωνιστές Γιαννιώτες δικηγόρους, οι οποίοι έδειξαν στα παιδιά πώς ακριβώς εκδικάζονται οι διάφορες υποθέσεις. Κι εκείνα παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τα τεκταινόμενα! Το ρόλο του Προέδρου του δικαστηρίου έπαιξε με επιτυχία για μία ακόμη φορά ο γνωστός δικηγόρος Χρήστος Αγγέλης!
Κ.Α.

Επιτέλους, stands!

Να και μία καλή είδηση! Απόφαση για κατασκευή και τοποθέτηση «Stands ανάρτησης αγγελτηρίων τελετών» σε 15 κεντρικά σημεία σε όλα τα Γιάννενα αλλά και σε όλα τα περιφερειακά Δημοτικά Διαμερίσματα έχει λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου. Ακόμα τα νέα stands δεν έχουν τοποθετηθεί, όμως αυτό δε θ’ αργήσει πολύ. Κάπως έτσι θα εκλείψουν εικόνες που βλέπαμε ως τώρα με αγγελτήρια θανάτων και μνημοσύνων κολλημένα σε φράχτες, τοίχους, κάγκελα, αφού δεν υπάρχουν αρκετά stands για το σκοπό αυτό. Μεταλλικοί «πίνακες» θα μπουν, μεταξύ άλλων, σε Πλατεία Πάργης, Γυαλί Καφενέ, Περιφέρεια, Πλάτανο, Στρατολογία κ.λ.π.! Αμήν και πότε!
Κ.Α.

* * *

Είχε δίκιο το κουαρτέτο;
Τελικά να είχε δίκιο το κουαρτέτο που χαρακτήρισε τον κ. Σταθάκη αργό και αναποτελεσματικό; Νέα έκπληξη μας επιφύλασσε ο υπουργός: Προ ημερών μας ανακοίνωσε από τα ΜΜΕ ότι σκέφτονται την αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης κατά  10%! Βέβαια μας καθησύχασε ότι δεν θα έχει αυτή η απόφαση και αναδρομική ισχύ! Και μέχρι να σκεφτούμε ότι ο Σαμαράς την είχε μειώσει κατά 30% και να κάνουμε συγκρίσεις νέα ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών: «Δεν θα αυξηθεί η εισφορά»! Περιμένουμε να μάθουμε τι τελικά θα αποφασίσουν. Πάντως, δεν φαίνονται αποφασισμένοι να την καταργήσουν. Αν μας ενημέρωναν και για το πού πηγαίνει αυτή η βοήθεια. Γιατί αν χάνεται κι αυτή στη μαύρη τρύπα, τότε…

Δίνουν και παίρνουν…
Ετοιμάζουμε ένα βιώσιμο, κοινωνικά δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα αναφώνησε ο πρωθυπουργός! Πώς το φαντάζεται δεν το ξέρουμε. Ίσως δεν το ξέρει και ο ίδιος. Να διάβασε την έκθεση ιδεών του Κατρούγκαλου ή τα βγάζει από το μυαλό του; Πήραν ήδη μια γεύση οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν πρόλαβαν να βγουν σε σύνταξη αν και είχαν τις προϋποθέσεις. Μήπως θυμάται ποια ήταν η στάση του όταν ο Γιαννίτσης έφερε το νόμο που θα έβαζε τα θεμέλια για να μην υπάρχουν τα σημερινά αδιέξοδα; Ο Γιαννίτσης τα προέβλεψε όλα με σοβαρότητα και προσπάθησε τότε να βάλει κανόνες. Αλλά ο σημερινός πρωθυπουργός και εκείνοι που προσχώρησαν στο κόμμα του αυξάνοντας το ποσοστό του, αγωνίζονταν για να μην αλλάξει τίποτε.  Και τώρα αυτό το τίποτε έσκασε στα χέρια του!    

Βγάλτε συμπέρασμα…
Κάποιοι εξακολουθούν να επιβάλουν τις ιδεοληψίες τους! Ένας από τους αποπεμφθέντες Διοικητές είναι ο Διοικητής του νοσοκομείου «Ελπίς»! Κατά γενική ομολογία ήταν από τους πιο επιτυχημένους αλλά έπρεπε να... φύγει. Εξομολογείται ότι κάποιος μετανάστης χτύπησε ένα γιατρό και μία συνδικαλίστρια απείλησε το Διοικητή πως αν δεν φροντίσει για σεκιούριτι θα κάνουν ένα μήνα απεργία. Ο Διοικητής βρήκε ως προσωρινή λύση τη φύλαξη του νοσοκομείου για ένα μήνα από μια ιδιωτική εταιρεία. Στο Διοικητικό Συμβούλιο που έφερε το θέμα υπέγραψαν όλοι πλην της συνδικαλίστριας με την αιτιολογία ότι ήταν αντίθετη με την ενοικιαζόμενη εργασία… Άντε να βγάλεις συμπέρασμα. Και μετά περιμένουμε κάτι να γίνει σ’ αυτό τον τόπο…

Έχουν εμμονές!..
Στην έκθεση Κατρούγκαλου περιγράφονται και οι συνενώσεις των ασφαλιστικών ταμείων σε ένα! Ούτε στα τρία δεν συναινεί. Ας μας πει και εμάς εάν ανάμεσα στις συνενώσεις συμπεριλαμβάνει και το ταμείο Αρωγής των εργαζομένων στη Βουλή. Κάτι ακούσαμε ότι αυτοί για να προλάβουν τις συνενώσεις διέλυσαν αυτό το ταμείο και μοιράστηκαν τα αποθεματικά του. Αλήθεια ή ψέματα δεν το ξέρουμε. Μήπως ο κ. Κατρούγκαλος μπορεί να μας ενημερώσει; Κι αν αυτό αληθεύει τότε πώς εξηγείται ότι το κουαρτέτο δεν… βλέπει τι κάνουν όταν οι αποφάσεις αφορούν στα προνόμια της Βουλής; Μόνο για τους αγρότες και του ελεύθερους επαγγελματίες έχει εμμονές;
Θεανώ Βλάχου