ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Τα τραγελαφικά…
• Σκέφτηκαν οι «σοφοί» της συγκυβέρνησης και αποφάσισαν: Αυτοκίνητα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας που σήμερα δεν πληρώνουν τέλη τώρα θα πληρώσουν! Ενώ εκείνα που ρυπαίνουν αλλά επιθυμούν να κινηθούν στον δακτύλιο της Αθήνας απλά θα πληρώνουν κάποια τέλη και θα ρυπαίνουν με την... ησυχία τους. Δεν ξέρω αν θα περνάνε και από το Μέγαρο Μαξίμου και από το Προεδρικό Μέγαρο, αλλά ίσως αυτά τα κτήρια εφοδιάστηκαν με αντιασφυξιογόνες κουρτίνες… Μιλάμε για αποφάσεις υψηλού επιπέδου! Θα βγάλουν και από τη μύγα ξύγκι. Μόνο τους συμβούλους τους δεν περιορίζουν. Αυτοί είναι τα δικά τους παιδιά! Τι να κάνουν, άνεργα να τα αφήσουν; Ίσα κι όμοια είναι εκείνα με τον απλό λαό της Ελλάδας που βρίσκεται σήμερα σε απόγνωση;
Θ.

Αμηχανία….
• Παρακολουθώντας κανείς τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε τηλεοπτικά παράθυρα, διαπιστώνει ότι άπαντες βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση ή αμηχανία και, αντί να δώσουν ουσιαστικές εξηγήσεις στο κοινό που απευθύνονται για τα λάθη και τα πεπραγμένα της κυβέρνησης που εκπροσωπούν, λένε «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε»! Χωρίς καμία απολογητική διάθεση για το κόμμα που διαμήνυε ότι θα σκίσει τα μνημόνια και τελικά τα εφάρμοσε, γυρνάνε σε συνομιλητές τους την κουβέντα στο μακρύ παρελθόν, αναπολώντας ακόμη και το ζήτημα του… Βατοπεδίου. Καμία επαφή με τη σύγχρονη σκληρή πραγματικότητα!
Ν.Γ.

Τι θα δούμε…
• Επιτέλους! Ύστερα από εννέα μήνες διακυβέρνησης και αφού απείλησαν τόσες φορές ότι θα φέρουν νόμο για τις συχνότητες των ΜΜΕ, τώρα είπαν ότι έχουν έτοιμο το σχέδιο νόμου και το φέρνουν για συζήτηση! Αλλά τι ακριβώς θα κάνει; Απλά θα φέρει έσοδα στο κράτος, αφού καθένας που θέλει να έχει ένα κανάλι θα πρέπει να πληρώσει για να αποκτήσει μια συχνότητα. Και ποιοι θα σπεύσουν για να τις αγοράσουν; Οι πιο πλούσιοι. Εκτός κι αν βάλει κανόνες. Θα τους βάλει; Ή όποιος θέλει ακόμη και Τούρκος  ή Αμερικανός, ή Γερμανός θα μπορεί να εκπέμπει στην Ελλάδα και να περνάει τα μηνύματα που θέλει;  Για να δούμε τι καινούργιο θα μας φέρουν; Πάντως το ΚΚΕ πούλησε τη δική του συχνότητα κι ας την πήρε δωρεάν από το κράτος…
ΜΑΤ
Καλός πολίτης!..
• «Έλαβε κι επίσημα τέλος η στρατιωτική θητεία του τέως γραμματέα της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσου Κορωνάκη. Ναι, καλά ακούσατε! Mόλις 40 ημέρες κράτησε η θητεία του κι ο κ. Κορωνάκης όχι μόνο φόρεσε τα χακί σε προχωρημένη ηλικία, αλλά το έβγαλε και στο άψε - σβήσε. Άλλοι στρατευμένοι φυλάνε τα σύνορά μας υπό αντίξοες συνθήκες σε φυλάκια της παραμεθορίου για εννέα τουλάχιστον μήνες, προσφέροντας χρήσιμη υπηρεσία στην πατρίδα και τηρώντας τον όρκο τους κι άλλοι μέχρι να μπουν στον στρατό απολύονται…
Ν.Γ.

Χάλια οι τουαλέτες!

• Σ’ ένα χάλι… μαύρο βρίσκονται οι τουαλέτες που υπάρχουν στον χώρο του Νεκροταφείου του Αγίου Νικολάου Κοπάνων! Όπως κατήγγειλε στη στήλη Γιαννιώτης που τις επισκέφθηκε πρόσφατα, η κατάστασή τους είναι απερίγραπτη. Βρώμικες, με σπασμένες λεκάνες και κατεστραμμένα πλακάκια δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τον κόσμο κι αυτός είναι πολύς σε κηδείες και μνημόσυνα. Υπάρχουν βέβαια WC και στην εκκλησία απέναντι, αλλά γιατί να μην περιποιηθεί ο Δήμος και να μην καθαρίζει κι αυτές στον χώρο του Κοιμητηρίου; Διαφορετικά ας τις σφραγίσουν μία και καλή!..
K.A.

Τραυμάτισαν χελώνα!
• Αυτό κι αν είναι είδηση! Μια τεράστια θαλάσσια χελώνα καρέτα – καρέτα εντόπισε τραυματισμένη το Λιμεναρχείο Πρέβεζας στην περιοχή του Ακτίου. Η χελώνα έχει βάρος… 70 κιλά, είναι αρσενική μεγάλης ηλικίας και κινδύνευσε να πεθάνει από χέρι ασυνείδητου ανθρώπου, ο οποίος την χτύπησε με βαρύ αντικείμενο στο καβούκι! Η συγκεκριμένη δεν είναι φυσικά η πρώτη χελώνα που δέχεται ανθρώπινη επίθεση. Για την ιστορία, το άτυχο ζώο δέχθηκε ήδη τις πρώτες βοήθειες από την οργάνωση «Αρχέλων» και σύντομα θα μεταφερθεί στην Αθήνα για τα περαιτέρω… Όσο για τον δράστη, αυτός δύσκολο να εντοπιστεί, δυστυχώς!
Κ.Α.

Χρυσώνουν το χάπι!..
• Πόσο καλά διαβασμένοι είναι εκείνοι που αναλαμβάνουν να καθοδηγήσουν μια χώρα στην υποτιθέμενη έξοδο από την οικονομική  της κρίση! Για να παρέμβουν στα οικονομικά της έχουν έτοιμη τη συνταγή. Το φάρμακο είναι γνωστό και δεν επιτρέπουν να τροποποιηθεί η δόση του. Και η θεραπεία που επιβάλουν ανταμείβεται πάντα με σημαντική οικονομική βοήθεια ώστε να κάμπτονται οι αντιδράσεις. Πώς να μη σκεφτούμε αυτά που ακούγαμε το Γενάρη από τα αντιμνημονιακά κόμματα; Κέρδισαν τις εκλογές με την υπόσχεση ότι θα σκίσουν τα μνημόνια και θα καταργήσουν τους εφαρμοστικούς νόμους με ένα άρθρο! Μεγαλύτερη απάτη δεν έχουμε δεχθεί! Έμοιαζαν οι υποσχέσεις τους λίγο με το σύνθημα «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» αλλά πάλι τους πιστέψαμε…

Όλα προσχεδιασμένα;
• Πότε θα είμαστε σε θέση να αξιολογήσουμε αυτά που συνέβησαν στον τόπο μας μετά τις εκλογές του Γενάρη του 2015; Η τόση βιασύνη για την ανάληψη της εξουσίας σε τι απέβλεπε; Ήταν μόνο οι φιλοδοξίες των Τσίπρα και Καμμένου; Γιατί, με κοινή τους απόφαση μας έφεραν κι άλλο πιο σκληρό μνημόνιο κι αυτή τους η πράξη θα πρέπει να μας βάλει σε σκέψεις. Και μας το επέ­βαλαν  με τις ίδιες μεθόδους. Άμεσα έπρεπε να ψηφιστεί στη Βουλή, περιελάμβανε όλες τις οδηγίες σε δύο μόνο άρθρα που καταγράφονταν σε 1.000 σελίδες! Ποιος τις διάβασε και ποιος κατανόησε τι απαιτούσαν από μας; Και πάλι χρύσωσαν το χάπι με ένα νέο δάνειο περίπου 90 δις! Και ο πρωθυπουργός πανηγύριζε για τα χρήματα που μας έφερε λες και ήταν δώρο!

Πάλι τα ίδια…
• Όπως και σε κάθε άλλη χώρα που προέκυψε οικονομικό πρόβλημα ή που δούλεψαν αρκετά χρόνια οι πολιτικοί της για να το δημιουργήσουν ώστε να επιδέχεται τη γνωστή θεραπεία η τακτική είναι η ίδια. Οι σωτήρες εκβιάζουν τους λαούς. Ή δέχεστε το πρόγραμμα έτσι όπως είναι ή το απορρίπτετε συνολικά. Τροποποιήσεις δεν επιδέχονται! Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Και πάντα αυτές τις ώρες βρίσκονται οι πρόθυμοι πολιτικοί που ανοίγουν τις πόρτες και καλοδέχονται την εξ …ουρανού βοήθεια και μάλιστα την παρουσιάζουν ως φιλανθρωπική παρέμβαση αυτών των καλών ανθρώπων που θέλουν να μας βοηθήσουν. Από τα πρώτα μνημόνια μας έκαναν ναρκομανείς που περιμέναμε τη δόση μας. Και τώρα γίναμε πια εξαρτημένοι.

Τίποτε δεν αλλάζει!
• Και το τρίτο μνημόνιο έχει τις ίδιες ιδιαιτερότητες. Δημιούργησαν συνθήκες έκτακτης ανάγκης με την 6μηνη καθυστέρηση, οι κανόνες της δημοκρατίας ανεστάλησαν ενώ ο οικονομικός έλεγχος της χώρας παραδόθηκε σε ομάδα ειδικών! Η δικτατορία του χρέους συνεχίζει να μας επιβάλει τη διαρθρωτική προσαρμογή που θα μας οδηγήσει σε χειρότερη κατάσταση αφού θα μειώνεται η  χρηματοδότηση για την υγεία, την παιδεία, την πρόνοια και τελικά θα αποδομήσουν πλήρως τις εργασιακές σχέσεις! Όσο για το μνημόνιο δεν θα επιλύσει τα προβλήματά μας. Απλά βρήκαν την ευκαιρία να επεκτείνουν τους κανόνες της νεοφιλελεύθερης αγοράς. Κι όλα αυτά με αριστερό πρωθυπουργό!
Θεανώ Βλάχου