ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Θέλει την Τεχνόπολη!
• Δίκιο έχει ο Μιχάλης Πλιάκος όταν λέει ότι η πλευρά του Λεκανοπεδίου στην οποία βρίσκεται ο Δήμος Ζίτσας δεν μπορεί να δέχεται κάθε επιβαρυντική περιβαλλοντικά δραστηριότητα, όπως η επέκταση του Βιολογικού Καθαρισμού και της ΒΙΠΕ. «Δεν μπορεί η άλλη πλευρά να είναι το… Κολωνάκι κι εμείς από δω τα δυτικά προάστια», ακούστηκε να λέει ο Δήμαρχος, ζητώντας αντισταθμιστικά για την περιοχή του! Τι θέλει ο Μ. Πλιάκος; Την Τεχνόπολη, για την οποία ο Δήμος Ζίτσας είναι διατεθειμένος να παραχωρήσει δημοτική έκταση όπου χρειαστεί, ή τουλάχιστον προστασία και ανάδειξη του Καλαμά!..
Κ.Α.

Τίμησε Άγιο και προκάτοχο!
• Εορτή του Πολιούχου της Κεφαλονιάς Αγίου Γερασίμου χθες και ο νέος Μητροπολίτης Δημήτριος Αργυρός, μην έχοντας ακόμη ενθρονιστεί στη Μητρόπολη, τέλεσε θεία λειτουργία για τον Άγιο στον Ιερό Ναό του Νεομάρτυρα Αγίου Γεωργίου της Πλατείας Πάργης. Επίσης τέλεσε και το μνημόσυνο του μακαριστού μητροπολίτη Γεράσιμου, ο οποίος κοιμήθηκε λίγες ημέρες πριν την ενθρόνισή του.
Ν.

Μπάζει από παντού!..
• Φορολογούν ακόμη και τον αέρα που ανασαίνουμε αλλά δεν κάνουν τίποτε για τους 2.000 δημοσίους υπαλλήλους που είναι αποσπασμένοι σε κόμματα και βουλευτές και απουσιάζουν από τις θέσεις τους, ενώ χρεώνουν σε μας τους μισθούς και τις λοιπές απολαβές τους και όσοι απ’ αυτούς είναι εκπαιδευτικοί πληρώνουμε και για την αναπλήρωσή τους. Όσο για τα ενοίκια για τη στέγαση των δημοσίων υπηρεσιών εκεί να δεις τι γίνεται κι ας υπάρχουν τόσα δημόσια κτήρια ανεκμετάλλευτα. Ούτε τα κτήρια των Ολυμπιακών αγώνων δεν χρησιμοποίησαν! Τα άφησαν να καταρρεύσουν! Μόνο το υπουργείο Περιβάλλοντος πληρώνει 2 εκατ.  για ενοίκια και το Οικονομικών μας χρεώνει 24 εκατ. για τις ενοικιάσεις γραφείων… Και μετά δεν έχουν έσοδα και ζητάνε κι άλλους φόρους.
Θ.

Εκείνοι ξέρουν…
• Ζήτησε και τι δεν ζήτησε ο Ερντογάν από την Ε.Ε. για να συναινέσει στην υποστήριξη των προσφύγων στο έδαφός του. Αυτός ξέρει να παίρνει. Οι δικοί μας αστοχούν πάντα στις διεκδικήσεις τους. Μας είπε ο Τσίπρας ότι η Γερμανία πήρε μεγάλο βάρος προσφύγων! Ξέρει να μετράει; Αν αυτοί που είναι 81 εκατομμύρια επιβαρύνθηκαν με 1 εκ.  πρόσφυγες τα 11 εκ. των Ελλήνων που δέχθηκαν πάνω από 500.000 μετανάστες τι βάρος σηκώνουν; Τι την ήθελε τη συμπαράσταση στη Μέρκελ; Εκθέτει τον εαυτό του και αδικεί τους Έλληνες. Κι όταν συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Αλβανίας τι του ζήτησε για να υποστηρίξει την ένταξή τους στην Ε.Ε; Απλά τότε μίλησαν για …μπάσκετ.
ΜΑΤ

Πάει και η Καρδιολογική!
• Πρακτικά εκτός λειτουργίας έχει τεθεί από προχθές το Νοσοκομείο της Πρέβεζας με το «λουκέτο» που έβαλε η Καρδιολογική του Κλινική ως τις 25 του μήνα, αφού χωρίς εξέταση από καρδιολόγο δεν μπορεί να γίνει καμία σοβαρή ιατρική πράξη! Η Καρδιολογική δεν είναι η πρώτη Κλινική που κλείνει. Προηγήθηκε η Ορθοπαιδική κι έπεται η Παθολογική, όπως τόνισε χθες στην Βίκυ Μιχέλη και το Δημοτικό Ραδιόφωνο ο πρόεδρος Ερ­γαζομένων του Νοσοκομείου. Δύο παθολόγοι υπάρχουν σήμερα σ’ αυτήν και έχουν φτάσει στα… όριά τους! Κάπως έτσι, ασθενείς από όλη την περιοχή Πρέβεζας και Λευκάδας διακομίζονται πλέον στα Νοσοκομεία των Ιωαννίνων και της Άρτας, με ό,τι συνεπάγεται κάτι τέτοιο και γι’ αυτά τα νοσηλευτικά ιδρύματα!
Κ.Α.

Γάιδαρος και γαϊδουράκια…

• Ένας «γάϊδαρος» και δύο «γαϊδουράκια» (κατά τη γνωστή εκστρατεία της ομάδας Streetpanthers - διεκδικούμε το χώρο που μας ανήκει), είχαν «καβαλήσει» για περισσότερο από μία ώρα το πεζοδρόμιο της οδού Τζαβέλλα το απόγευμα της Δευτέρας, μην αφήνοντας τον παραμικρό χώρο διέλευσης για τους πεζούς! Για καλή τους τύχη στο διάστημα αυτό δεν έτυχε να περάσει κάποιος τροχονόμος, το ζήτημα όμως δεν είναι τα πρόστιμα, αλλά η αναισθησία που διακρίνει ορισμένους που αδιαφορούν για τους πεζούς σε έναν πολυσύχναστο μάλιστα δρόμο της πόλης.
Ν.

Τρέχουν και δεν φτάνουν…

Λένε τώρα ότι ανασκουμπώθηκαν για να φέρουν εδώ τα παραμελημένα κονδύλια του ΕΣΠΑ προκειμένου να τα απορροφήσουν σε δράσεις που θα βοηθήσουν την οικονομία μας. Το 9μηνο που πέρασε τι ακριβώς έκαναν; Εμείς οι φορολογούμενοι κάναμε το χρέος μας απέναντί τους. Πληρώναμε 40 υπουργούς και αναπληρωτές,  78 Γενικούς γραμματείς και ένα στρατό συμβούλων! Ποια ήταν τα καθήκοντά τους και ποιο έργο παρήγαγαν; Μήπως θα ‘πρεπε να επιστρέψουν αυτά που εισέπραξαν χωρίς να προσφέρουν συγκεκριμένες υπηρεσίες; Περισσότερο με αργόσχολους έμοιαζαν παρά με στελέχη που είχαν συγκεκριμένο αντικείμενο που έπρεπε να το φέρουν εις πέρας για να παράγουν συγκεκριμένο έργο. Είναι η πιο ανενεργή κυβέρνηση που πέρασε από τον τόπο…

Υπήρχε η βούληση;
• Θα πρέπει να μας εξηγήσουν αν είχαν τη βούληση να δουλέψουν αλλά οι συνθήκες ή και η απειρία τους δεν τους το επέτρεψε. Γιατί απ’ το Γενάρη του 2015 μέχρι και τις 20 του Σεπτέμβρη μόνο ιδεολογικές αερολογίες μας τάιζαν. Το δείγμα γραφής που έδωσαν  ήταν ασαφές για να μην πούμε ότι είναι εντελώς αρνητικό. Πάντως μετρήσιμο έργο δεν παρήγαγε κανένα υπουργείο. Ίσως μια μικρή εξαίρεση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το οποίο περιέργως εκείνοι που δεν έκαναν τίποτε το απέρριψαν! Έχουν κάτι ουσιαστικό να επιδείξουν που εμείς δεν το αντιληφθήκαμε και τους αδικούμε με την κριτική που τους ασκούμε; Λόγια πολλά, ιδεολογικές κορώνες, τηλεοπτικά παράθυρα, αντικαταστάσεις προσώπων σε καίριες θέσεις και εκλογολογίες. Ουσία μηδέν!

Νέο χαρτοφυλάκιο…
• Είδε κι απόειδε ο Τσίπρας ότι δεν παράγεται κανένα μετρήσιμο έργο και σκέφτηκε ή του υπέδειξαν να συστήσει ειδικό χαρτοφυλάκιο που θα ασχοληθεί αποκλειστικά με το ΕΣΠΑ. Ευτυχώς που δεν έχασαν τα κονδύλια για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών και για το διορισμό εκπαιδευτικών. Θεωρητικά, πάλι, μίλησε ο πρωθυπουργός για ταχεία διαρθρωτική αλλαγή προκειμένου να ξυπνήσει η επιχειρηματικότητα την οποία πολλοί σύντροφοί του την ξορκίζουν ως μη αποδεκτή. Δεν ξέρω τι στάση θα κρατήσει ο Υπουργός Ναυτιλίας όταν θα συζητηθεί η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών. Βλέπεις, έχουν πολλά να ξεπεράσουν για να φθάσουν στο δια ταύτα. Αλλά όπου να ‘ναι θα αναγκαστούν να αναθεωρήσουν τις αγκυλώσεις τους αφού η πραγματικότητα θα τους αφήνει πίσω…

Δείγμα γραφής…
• Ποιος είπε ότι δεν νοιάζονται για την Παιδεία; Θα ανοίξουν, είπαν και διάλογο ώστε να δώσουν καλύτερη εκπαίδευση στα παιδιά. Μακάρι να το δούμε και να το χειροκροτήσουμε. Την πραγματική δημόσια και δωρεάν παιδεία ποιος γονιός και ποιος μαθητής δεν τη θέλει; Μόνο να είναι πραγματική αυτή τη φορά η μεταρρύθμιση, να είναι αποδεκτή από όλους και να κρατήσει για χρόνια. Κάθε φορά που αλλάζει μια κυβέρνηση ή ένας υπουργός δεν μπορεί να φέρνει κι αλλαγές στο σύστημα. Αυτά θέλουν σοβαρή προετοιμασία. Βιαστική η υπουργός για θέματα παιδείας και θρησκευμάτων για να την αναβαθμίσει έσπευσε να ασχοληθεί πρώτα με τη διδασκαλία των θρησκευτικών…
Θεανώ Βλάχου