ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Γιατί όχι και σε άλλους Δήμους;
• Σε μια αξιόλογη κίνηση προχωρά ο Δήμος Αρταίων, στα πλαίσια της προσπάθειας για ανασυγκρότηση της τοπικής Αγροτικής Ανάπτυξης, συστήνοντας Δημοτική Ομάδα Υπαίθρου, που θα είναι επιφορτισμένη με την προώθηση και ανάπτυξη των τοπικών προϊόντων, καθώς και την ενίσχυση κάθε είδους πρωτοβουλίας σχετικής με την τοπική αγροτική παραγωγή.  Οι ενδιαφερόμενοι, λοιπόν, θα μπορούν να προτείνουν εγγράφως στο Γραφείο Δημάρχου, μέχρι την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, τα στοιχεία τριών ως πέντε παραγωγών, οι οποίοι επιθυμούν να συμμετέχουν στην ομάδα του Δήμου.
Η κίνηση του Δήμου Αρταίων αποδεικνύει ότι δεν θα πρέπει να τα περιμένουμε όλα από την Πολιτεία. Γι’ αυτό και τέτοιες πρωτοβουλίες όχι μόνο θα πρέπει να στηριχθούν απ’ όλη την τοπική κοινωνία, αλλά να βρουν μιμητές και από άλλους Δήμους της Ηπείρου (γιατί όχι και από το Δήμο Ιωαννιτών;).
Ε.
Οι σκουριασμένοι μηχανισμοί...

• Αργά, αλλά σταθερά δουλεύουν οι μηχανισμοί στη ΝΔ! Είναι τα κατάλοιπα του παρελθόντος. Νέοι πολιτικοί προσπαθούν να σπάσουν τα τείχη και να ελευθερώσουν την παράταξή τους και συνάμα να δώσουν τη δυνατότητα στους πολίτες να αποφασίσουν ελεύθερα και χωρίς παρεμβάσεις και να επιλέξουν αυτόν που θεωρούν καλύτερο για πρόεδρό τους, σύμφωνα με τα δείγματα γραφής που δίνει. Θα το πετύχουν; Ποιος ξέρει; Πάντως ας προβληματιστούν όλοι τους, γιατί η ιδεολογία που υπηρετούν ενώ είναι ο μόνος δρόμος σήμερα για την ανάπτυξη μιας χώρας, πείραμα που δοκιμάστηκε στις ισχυρές χώρες της Ευρώπης, εδώ καταψηφίζεται από το λαό…
ΜΑΤ
Χάθηκε και αυτή η λίστα;
• Εξαφάνισαν από το νέο κυβερνητικό σχήμα τον κ. Νικολούδη αλλά περιέργως χάθηκε και μία λίστα που εκείνος συνέταξε με 60.000 ονόματα οφειλετών. Έλεγαν ότι έκανε καλή δουλειά. Τι έγινε τελικά; Μήπως θέλησαν να εμποδίσουν τον έλεγχο; Οφείλουν να μας δώσουν επαρκείς εξηγήσεις εκείνοι που έκαναν σημαία τους τη λίστα Λαγκάρντ αλλά ούτε απ αυτή έφεραν πόρους στο κράτος… Πολύ περίεργα δεν είναι όλα αυτά;
Θ.

Αφημένο στην τύχη του…
• Το κάστρο κοντά στην Εγνατία οδό, στο τμήμα Ηγουμενίτσα-Ιωάννινα, βορειοανατολικά της Παραμυθιάς και κοντά στο Ελευθεροχώρι Θεσπρωτίας, έχει μετατραπεί σε ερείπια και χαλάσματα. Διατηρούταν έως το 1912, οπότε εγκαταλείφθηκε και από τότε η φθορά του είναι συνεχής. Βρίσκεται σε απότομο λόφο ύψους 720μ, όπου έχουν εντοπιστεί  πλούσια παλαιολιθικά ευρήματα. Το κάστρο μήκους 41μ. και πλάτους 29μ., διέθετε δυο εξωτερικούς πύργους τετράγωνους, δεξιά και αριστερά της βόρειας εισόδου, δυο σειρές πολεμίστρες, θολωτά καταφύγια και δωμάτια για τη φρουρά. Είναι ένα από τα όχι λίγα κάστρα που κατασκεύασε ο Αλή πασάς στις αρχές του 19ου αιώνα, στην προσπάθειά του να εδραιωθεί, κάνοντας επιθετικούς πολέμους.
Η θέση, στην οποία το έκτισε  ήταν ιδιαίτερη σημαντική,  γιατί από εκεί έλεγχε την ευρύτερη περιοχή Σουλίου και το σημείο αποτελούσε πέρασμα για τη διάβασή της, που από τα πανάρχαια χρόνια ήταν  η μοναδική πρόσβαση από τη μεγάλη πεδιάδα του Κωκυτού (παραπόταμου του Αχέροντα) προς τα μεσόγεια.
H.M.

Δίνουν το κακό παράδειγμα!

• Πολλές φορές έχει αναφερθεί η στήλη στο ανεξέλεγκτο και άναρχο παρκάρισμα ορισμένων στο Μώλο, την πιο τουριστική περιοχή της πόλης των Ιωαννίνων. Στους παρανομούντες πολλές φορές, δυστυχώς, συγκαταλέγονται και επαγγελματίες οδηγοί, που θα έπρεπε κανονικά να δίνουν το καλό παράδειγμα. Αυτό αποδεικνύει περίτρανα η φωτογραφία που μας έστειλε φίλος αναγνώστης, στην οποία απεικονίζεται τουριστικό λεωφορείο, που αγνοώντας τις πινακίδες παρκάρει στο σημείο, γιατί προφανώς εκεί τον βόλεψε.
Όπως χαρακτηριστικά σχολίασε ο αναγνώστης «το να παρκάρεις παράνομα σε σειρά που το απαγορεύει και να είσαι και πάνω στο πεζοδρόμιο, αυτό παρατραβάει από έναν οδηγό επαγγελματία. Και η Τροχαία δεν επεμβαίνει»!
Έχει άδικο;
Α.

Αποδοκιμάστηκε…
• Τις έντονες αποδοκιμασίες των οπαδών του ΠΑΣ στο παιχνίδι με τον Ηρακλή, δέχθηκε όπως ήταν αναμενόμενο ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ, Άντι Λίλα.
Οι οπαδοί της ομάδας φαίνεται να τον θεωρούν ξένο σώμα της ομάδας, μετά την προκλητική εθνικιστική του συμπεριφορά κατά τον πανηγυρισμό του γκολ του στο ματς με τον Ολυμπιακό.
Ο κάθε παίχτης οφείλει πρωτίστως να σέβεται τη χώρα που τον φιλοξενεί και να μην υιοθετεί…. ακραίες συμπεριφορές Αλβανών εθνικιστών.
Ν.Γ.

Καλώς να ορίσει…
• Μας αποχαιρέτησε ο Ράιχενμπαχ και τον αντικατέστησε ο Ολλανδός Μάρτιν Φεβριέ. Τι σόι είναι ο νέος επιτηρητής μας δεν το ξέρουμε. Ποιοι τον ελέγχουν και ποιοι του υποδεικνύουν τι να κάνει αλλά και ποιες μεθόδους θα επιβάλει, δεν το ξέρουμε ακόμη. Αν θα προτιμήσει τις μεθόδους  της σχολής του Σικάγου, όπως εφαρμόστηκαν κι αλλού και μεγάλωσαν την τάξη των φτωχών ενώ έκαναν κάποιους πιο πλούσιους, θα το μάθουμε στην πράξη. Άλλοι σχεδιάζουν το μέλλον μας και εμείς νομίζουμε ότι τους παίζουμε το ρυθμό που εμείς επιλέγουμε… Καημένε Αλέξη! Τι έλεγε προεκλογικά και τι αποδέχθηκε στην πράξη… Τουλάχιστον ας κατέληγε στη συγκρότηση μια δυνατής εθνικής ομάδας. Αλλά, δυστυχώς για μας, εκείνος μπορεί να συνεργαστεί μόνο με τους Καμμένους.

Το φόβο του νάχουν!
• Πριν φθάσει ο νέος επιτηρητής μας, έσπευσαν να ασχοληθούν με την εισφορά αλληλεγγύης. Εκείνη η εισφορά  που ήταν  έκτακτη και που την κάνουν τώρα μόνιμη, θα την πληρώσουν πάλι οι γνωστοί φορολογούμενοι; Σε ποιους θα πάει αυτός ο φόρος; Εισφορά αλληλεγγύης σημαίνει ότι κάποιοι έχοντες φορολογούνται για να υποστηρίξουν τους μη έχοντες. Μέχρι σήμερα, όμως  δεν μάθαμε προς τα πού την κατευθύνουν. Γιατί αν τη ρίχνουν στον τρύπιο κρατικό κορβανά, τότε αλλάζει το πράγμα. Θα μου πεις τόσους υπουργούς μας φόρτωσαν. Αυτοί και ο στρατός που τους ακολουθεί, δεν θα έχουν τα εξοδάκια τους; Ο Σαμαράς την μείωσε κατά 30%, όμως οι νέοι κυβερνώντες την προτιμούν ολάκερη και μάλιστα μας την ενσωματώνουν στο φόρο εισοδήματος.

Κοσμοϊστορικά γεγονότα!
• Μεγάλες αλλαγές μας υποσχέθηκαν! Και εμείς περιμέναμε να τις βιώσουμε στην πράξη. Ένα δείγμα των προθέσεών τους μας το έδειξαν με την εισφορά αλληλεγγύης και ακολουθεί ο ΕΝΦΙΑ, που μας υπόσχονταν να τον καταργήσουν γιατί τον θεωρούσαν άδικο αλλά τον επιβάλουν, και μάλιστα με αντικειμενικές αξίες του 2007, φέτος και του χρόνου και τον επόμενο χρόνο και ποιος ξέρει για πόσο ακόμη! Όσο για τις υποσχέσεις; Ποιος πληρώνει φόρο όταν υπόσχεται; Αντιθέτως ανταμείβεται για την ασυνέπειά του. Αυτό είναι το μοντέλο αλά Ελληνικά… Και για όσα μας συμβαίνουν, έχουμε εμείς τη μεγάλη ευθύνη. Όταν το 45% των ψηφοφόρων απέχουν από τις διαδικασίες, προκειμένου να τιμωρήσουν στους πολιτικούς, τότε και αυτοί θα εξακολουθούν να μας εξαπατούν.

Δια στόματος Καμμένου
• Μίλησε για τη λαϊκή εντολή που σοφά επέλεξε αυτούς που θα τον κυβερνήσουν! Με το που ορκίστηκε η κυβέρνηση άρχισαν τα όργανα. Και πρώτα απ’ όλα ένας συνονόματός του που τους αναστάτωσε! Μέχρι και τηλεφωνήματα  έκανε ο Τσίπρας απ’ τις Βρυξέλλες! Αν ασχολούνται με τέτοια και με τέτοια, τότε δεν ήταν τόσο σοφή η επιλογή του λαού…  Όσο για τις 100 δόσεις για τις οποίες επαίρονταν όλοι τους,  τώρα που αναθεωρούν όλες τις υποσχέσεις τους, πώς θα το εξηγήσουν στο λαό; Εκτός κι αν τον ξέρουν τόσο καλά που θα καλύψουν και αυτή την ασυνέπειά τους. Πάντως έφεραν οι αντιμνημονιακοί το σκληρότερο μνημόνιο και βρίσκουν δικαιολογίες για τα αδικαιολόγητα…
Θεανώ Βλάχου