ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Βγάζουν… ιλαρά!
• Ιλαρά… βγάζουν τα στελέχη του κόμματος Λαφαζάνη στο άκουσμα ή με τη σκέψη του όρου «ιδιωτικοποίηση»! Αυτό ισχύει και για τον υποψήφιο βουλευτή Ιωαννίνων της Λαϊκής Ενότητας Βασίλη Καφαράκη που με άρθρο το οποίο απέστειλε στα ΜΜΕ επανέρχεται στην πώληση της «Δωδώνης». Ιδού ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα: «Η ‘επιτυχία’ της ιδιωτικοποίησης της Δωδώνης δεν είναι παρά ο ανοικτός τάφος για εκατοντάδες νοικοκυριά της περιοχής της Ηπείρου»! Έτσι αποφαίνεται ο κ. Καφαράκης και ίσως κάτι θα… ξέρει παραπάνω! Πάντως, οι κτηνοτρόφοι που συνεργάζονται με την γαλακτοβιομηχανία είναι ζωντανοί ακόμα και ζουν τις οικογένειές τους απ’ τη συνεργασία αυτή!..
Κ.Α.

Ποιο ήταν το έργο του;
• Τελικά, ποιο ήταν το έργο του Γιώργου Σταθάκη από την ώρα που ανέλαβε το υπουργείο Ανάπτυξης; Από οικογένεια πλοιοκτητών κατάγεται που σημαίνει ότι κάτι ξέρει για την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα! Πάντως επί των ημερών του λειτουργούσε λες και δεν ήξερε με τι να ασχοληθεί. Μέχρι και το ΕΣΠΑ κόντεψε να χάσει! Το ότι ήταν συμπαθής ο τ. υπουργός δεν σημαίνει ότι δεν θα κρίνουμε τη δουλειά του. Δεν τον επιλέξαμε για φίλο. Για να κάνει σωστά τη δουλειά του τον έβαλε σ’ αυτό το υπουργείο ο Αλέξης… Κρίμα. Τόσα λόγια από τηλεοράσεως και δουλειά μηδέν…
Θ.

Δεν δούλεψε ποτέ…
• Στις καταγγελίες του «ποταμιού» ότι ο Τσίπρας είναι παιδί του κομματικού σωλήνα και  δεν δούλεψε ποτέ, απαντάει ο Φλαμπουράρης! «Ποιος τριαντάρης δουλεύει στην Ελλάδα»; Μα ο Αλέξης ήταν τριάντα χρονών όταν στην Ελλάδα δούλευαν οι νέοι πολύ πριν από τα τριάντα. Και αν για τους άλλους νέους ήταν δύσκολη η εύρεση εργασίας ο Αλαβάνος που τον έκανε αρχηγό κόμματος δεν θα μπορούσε να του βρει μια δουλειά; Μήπως ο Αλέξης ήταν εναντίον των εργασιακών δεσμεύσεων; Εξάλλου δεν φαίνεται να πέρασε δύσκολα χρόνια. Γιατί αν δεν μπορούσε να συντηρηθεί κάποια δουλειά θα έβρισκε… Έτσι ως παιδί του κομματικού σωλήνα δεν έχει πλήρη αντίληψη της πραγματικότητας. Όλα θεωρητικά τα γνωρίζει γι’ αυτό κι αποτυγχάνει στην εφαρμογή όσων διακηρύττει.
ΜΑΤ
«Όχι η Γαλανόλευκη…»
• «Η Σημαία μας είναι εθνικό σύμβολο, δηλώνει την ταυτότητά μας ως Έλληνες, οπότε δεν έχει θέση σε προεκλογικές κομματικές εκδηλώσεις. Γι’ αυτές υπάρχουν οι σημαίες και τα σύμβολα των κομμάτων κι είναι αρκετά. Ας μην επιτρέψουμε η Γαλανόλευκη να γίνει… πατσαβούρα»! Τα παραπάνω επισήμανε χθες στη στήλη φίλη αναγνώστρια, με αφορμή κομματική συγκέντρωση που παρακολούθησε στην TV. Τι προτείνει λοιπόν; Να απαγορευθεί η χρήση της ελληνικής Σημαίας στις εκδηλώσεις των κομμάτων! Δεν έχει κι άδικο…
Κ.Α.

Ο «Τολμηρός»… σκόραρε»!

• Πηνελόπη Γαβρά – «Τολμηρός» σημειώσατε 2! Μιλάμε για την διευθύντρια Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. και τον δικό μας τακτικό συνεργάτη Γιώργο Γιαννάκη που «αναμετρήθηκαν» στη ΔΕΘ στο πλαίσιο τη συνέντευξης που παραχώρησε στα ΜΜΕ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. «Ερωτήσεις τέλος», αναφώνησε κάποια στιγμή η Πην. Γαβρά και ο Γ. Γιαννάκης, ο οποίος εκπροσώπησε τον «Π.Λ.» στη συνέντευξη, σηκώθηκε όρθιος και της… τα ‘ψαλε ένα χεράκι! «Η Ήπειρος δεν έχει δικαίωμα να καταθέσει ερώτηση; Θα της το στερήσετε;», φώναξε ο «Τολμηρός» και εκεί ήταν που επενέβη ο Πρόεδρος της Ν.Δ. λέγοντας ότι θα δεχθεί και ερωτήσεις για την Ήπειρο, ακόμα κι αν χρειαστεί να τραβήξει χρονικά η συνέντευξη! Απάντησε λοιπόν και στον Γιώργο Γιαννάκη και στη Βίλιαν Στασινού που ήταν επίσης παρούσα! Έτσι εξηγούνται οι Ηπειρώτες!
Κ.Α.

Ανέλαβε δράση…
• Για μία ακόμη φορά ο Σύλλογος Κατοίκων και Φίλων Κάστρου ανέλαβε δράση, τοποθετώντας καθρέπτη στο πιο επικίνδυνο σημείο του Κάστρου, στη διασταύρωση απέναντι από το Σουφαρί Σεράι, κάτι που σίγουρα θα διευκολύνει τους οδηγούς των
οχημάτων που κινούνται σ’ αυτό. Σε πολλές περιπτώσεις ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κων/νος Τσάγκας (φωτό) βγάζει το… φίδι από την τρύπα και πραγματοποιεί εθελοντικές εργασίες όπου χρειάζεται για να συμβάλει στην βελτίωση της εικόνας του ιστορικού οικισμού που είναι ένα στολίδι για την πόλη μας…
Ν.Γ.

Διαπρέπουν στο εξωτερικό!
• Διαπρέπουν στο εξωτερικό Έλληνες επιστήμονες, ερευνητές, επιχειρηματίες ακόμη και πολιτικοί! Ξεχωρίζουν και στην καινοτομία. Τα «βαρίδια» της Ελλάδας, που λειτουργούν σε ομαδούλες κοινών συμφερόντων διώχνουν τους καλύτερους. Και το όλο σύστημα έτσι όπως οικοδομήθηκε βοηθάει σ’ αυτό τον αποκλεισμό. Θέλεις η γραφειοκρατία, θέλεις τα γρηγορόσημα, τα οποία δεν είναι διατεθημένοι όλοι να τα αποδεχθούν, θέλεις η επικράτηση των μετριοτήτων, θέλεις ακόμη και ο πολιτικός κόσμος που με τις αντιλήψεις, τη νοοτροπία  και το χαμηλό επίπεδο προσφοράς του  λειτούργησε ως απωθητικός παράγων για κάθε πολίτη που θα ήθελε να μείνει και να μεγαλουργήσει στον τόπο του. Και οι ομογενείς μας κοιτάζουν από μακριά και θλίβονται…

Τι θα μείνει εδώ;
• Βλέπουμε το φαινόμενο της νέας μεταναστευτικής πρακτικής των νέων επιστημόνων και απλά το συζητάμε. Τι θα ωφελήσει και αν ακόμη αυτοί βρουν αλλού δουλειά για να επιβιώσουν και ποιος ξέρει ίσως τα καταφέρουν να ζήσουν και καλύτερα! Η πατρίδα όμως χάνει τους νέους της. Χάνει το δυναμικό κομμάτι που θα έδινε στον τόπο κάτι καλύτερο. Και το φευγιό τους αφήνει πίσω ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Και αυτό το κενό το αναπληρώνουν αυτοί που φθάνουν εδώ διωγμένοι από τις χώρες τους  χωρίς να έχουν την κουλτούρα και το ελληνικό πνεύμα. Μπορεί να είναι καλοί για τον τόπο τους. Εδώ όμως υπάρχει άλλος πολιτισμός και άλλες συνήθειες. Αν αυτοί που έρχονται γίνουν περισσότεροι από τους ντόπιους τότε ποιος πολιτισμός θα επικρατήσει στην Ελλάδα;

Αλλοπρόσαλλες πολιτικές…
• Αρνούνταν να δώσουν την ελληνική ιθαγένεια σε παιδιά που γεννήθηκαν εδώ, μεγάλωσαν εδώ, πήγαν σε ελληνικά σχολεία και διδάχθηκαν την ελληνική παιδεία. Δεν ξέρω αν ήταν πιο δυνατοί οι οικογενειακοί τους δεσμοί και αν τους καλλιεργούσαν τα ιδεώδη και τις αντιλήψεις της δικής τους πατρίδας. Για παράδειγμα, η θέση της γυναίκας σε πολλές από τις κοινωνίες που αντιπρόσωποί τους ζουν εδώ είναι εντελώς διαφορετική από τις θέσεις των Ελλήνων και γενικά των Ευρωπαίων. Πάντως, κάποιο λόγο θα είχαν οι κυβερνώντες που αντιστέκονταν στη χορήγηση της ιθαγένειας. Το ότι οι μετανάστες βίωναν προβλήματα επιβίωσης αυτό είναι αλήθεια. Τελείωναν τα ελληνικά πανεπιστήμια αλλά δεν μπορούσαν να εργαστούν εδώ. Δηλαδή ζούσαν χωρίς δικαιώματα.

Θα πληθαίνουν…
• Οι μετακινήσεις των πληθυσμών, λόγω εκτάκτων αναγκών, θα  πληθαίνουν. Το ποιος θα αφομοιώσει ποιον είναι άγνωστο. Θα μου πεις ότι όλοι μπορούν να ζήσουν κάτω από τη στέγη του ουρανού. Θα υπάρξουν προβλήματα; Οι διαφορές, όταν αφορούν τις βαθιά ριζωμένες αντιλήψεις, δεν αμβλύνονται εύκολα. Αν όμως οι ξένοι που φθάνουν εδώ γίνουν περισσότεροι από το ντόπιο πληθυσμό τότε τι θα προκύψει σ’ αυτό τον τόπο; Οι πολυπολιτισμικές  κοινωνίες αλλού τα κατάφεραν και αλλού απλά δημιούργησαν  μεγάλες συγκρούσεις… Η Μέρκελ κάποτε εξέφρασε δημόσια τη διαπίστωση ότι στην πατρίδα της η πολυπολυτισμική κοινωνία απέτυχε. Να δούμε ποια θα είναι η εξέλιξη στην Ελλάδα…
Θεανώ Βλάχου