ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Σε κίνδυνο η συλλογικότητα!
•  Κινδυνεύει, τελικά, να μη λειτουργήσει με συλλογικές πρακτικές η σημερινή κυβέρνηση! Ο καθένας τραβάει το σχοινί προς τη μεριά του για να δείχνει περισσότερο συνεπής προς τις προεκλογικές τους εξαγγελίες και τις ιδεολογικές αρχές τους!  Σκέψου να συνεχίζει ο κάθε βουλευτής να δείχνει συνεπέστερος  από τους άλλους. Τέτοιο φαινόμενο δεν είχαμε τη χαρά να το βιώσουμε με τα προηγούμενα κυβερνητικά σχήματα. Εκείνοι έβγαζαν ο ένας το μάτι του άλλου και άλλαζαν τη στάση τους προς τον πρωθυπουργό, ανάλογα με το αν τους προσέφερε υπουργική καρέκλα ή όχι!  Αλίμονό  του  αν παραγκώνιζε κάποιον που είχε μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του ή κατάγονταν από πολιτικό σόι!  Δεν του έδιναν άφεση αμαρτιών ούτε στην άλλη ζωή.

Μονομερείς αποφάσεις…
•  Λέτε να προκάλεσαν αλαλούμ μετά την απόφασή τους για τους αιώνιους φοιτητές; Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ανέρχονται στους 60.000! Και αυτοί δεν καθυστέρησαν την αποφοίτησή τους, ούτε λόγω ασθένειας, ούτε γιατί ήταν εργαζόμενοι που δυσκολεύονταν να λάβουν μέρος στην πανεπιστημιακή διαδικασία. Οι περισσότεροι αρέσκονται να λέγονται  φοιτητές! Γιατί επιμένουν; Αυτό το ξέρουν εκείνοι πολύ καλά.  Ακούσαμε ότι δεν δηλώνουν οι φοιτητές αν θα λάβουν μέρος σε κάποιο μάθημα έτσι ο καθηγητής είναι υποχρεωμένος να βρίσκει αίθουσες και επιτηρητές για όλους τους φοιτητές που είναι γραμμένοι στο μάθημά του και να ετοιμάζει ανάλογα αντίγραφα των θεμάτων! Αν είναι έτσι σκέψου να είναι 1.000 εγγεγραμμένοι και να εμφανίζονται στις εξετάσεις μόνο οι 150!

Πρώτα τα του οίκου τους…
•  Είναι γνωστό ότι πολλοί βουλευτές κάνουν αδικαιολόγητες απουσίες από τη Βουλή! Ακόμη και η κάρτα που χτυπάνε όταν μπαίνουν, δεν μπορεί να βεβαιώσει ότι παρέμειναν πράγματι στο Κοινοβούλιο και δεν αποχώρησαν αμέσως! Από τις επιτροπές μάλλον δεν απουσιάζουν, αφού έχουν πρόσθετη αμοιβή για κάθε συνεδρίαση! Κι αυτή η αμοιβή είναι πολλαπλάσια του μεροκάματου του εργάτη που θα δουλέψει οχτώ ή και περισσότερες ώρες! Ακούστηκε όμως ότι κάποιοι υπέγραφαν παρουσία και για κοπανατζήδες! Τώρα θα καταφέρει  η Ζωή να τους βάλει σε μια τάξη και να τους διδάξει να είναι συνεπείς προς τις υποχρεώσεις τους;  Τον Γιώργο Παπανδρέου, για παράδειγμα, ποιος τον ήλεγχε όταν έκανε τα σεμινάρια στη μακρινή Αμερική και υποτίθεται ότι ασκούσε και το βουλευτικό έργο;

Πώς αποφασίζουν;
•  Μέσα στη Βουλή πώς παίρνονται οι αποφάσεις; Μόνη της αποφάσισε η Πρόεδρος και επέλεξε εκείνους που κατά την κρίση της ήταν οι καταλληλότεροι για να ασχοληθούν με το λογιστικό έλεγχο του χρέους μας; Αυτοί που χαρακτηρίστηκαν ερασιτέχνες δεν είναι ευρωπαίοι, αλλά κατάγονται  από τη μακρινή Λατινική Αμερική και δεν έχουν την ειδικότητα για να φέρουν εις πέρας ένα τόσο σημαντικό έργο!  Το γιατί χαρακτήρισε η κα Γεωργαντά, γνωστή από τις καταγγελίες της για τη λειτουργία της ΕΛΣΤΑΤ, ως φούσκα τη λειτουργία της επιτροπής λογιστικού ελέγχου, εμείς δεν το ξέρουμε. Εκείνη κάτι περισσότερο γνωρίζει… Πόσα ξόδεψε η Ζωή μέχρι σήμερα για τη λειτουργία της επιτροπής και τι μας πρόσφερε;
Θεανώ Βλάχου

Η νεροτριβή γέμισε… ευρώ!

•  Κάθε χρόνο, τέτοια περίοδο, αρκετοί είναι αυτοί που  πηγαίνουν στις νεροτριβές της περιοχής μας, για να φρεσκάρουν φλοκάτες, μοκέτες, χαλιά και να είναι έτοιμοι για  τον επικείμενο χειμώνα.
Σε μια από αυτές λοιπόν, όπως ακούστηκε, γράφτηκε και διαδόθηκε τις τελευταίες μέρες, το θέαμα που αντίκρισαν κάποιοι -κι ενώ τα ρούχα είχαν ριχτεί στη νεροτριβή- ήταν πρωτοφανές και σοκαριστικό! Είδαν χαρτονομίσματα των 50 και των 100 ευρώ σαν τρελά να… στριφογυρίζουν στο ρυθμό της νεροτριβής. Σήμανε συναγερμός και τα χαρτονομίσματα… ψαρεύτηκαν και έτσι γλίτωσαν οι κάτοχοί τους το… εγκεφαλικό! Ας είμαστε όλοι προσεκτικοί, αφού τέτοιες δύσκολες μέρες κρίσης, πολλοί είναι αυτοί – κυρίως ηλικιωμένοι – που κρύβουν λεφτά μέσα στα στρώματα!

Απλά... προεδρεύουν;
•    Δεν μας τα λένε καλά οι της Δημοτικής Αρχής για τη ΔΕΥΑΙ: Τη μια τους φταίει ο Διευθυντής (φταίει λέμε εμείς). Την άλλη διαπιστώνουν ότι οι υπάλληλοι δεν συνεργάζονται με τη Διοίκηση και δεν δίνουν στοιχεία (Αληθώς θα πούμε εμείς), την τρίτη δεν επιτρέπουν με τις αντιδράσεις τους  στην μετακόμιση και συστέγαση των υπηρεσιών της (Αληθώς, θα ξαναπούμε εμείς). Θέλετε να βάλουμε και άλλα στο «καλάθι»; Να βάλουμε. Η ουσία όμως δεν αλλάζει:  Όλα αυτά δεν αποτελούν άλλοθι για τη Δημοτική Αρχή, τη Διοίκηση της Επιχείρησης, που όφειλε να αντιμετωπίσει τις όποιες δυσλειτουργίες υπάρχουν και να μην τις ανακοινώνει απλά στα Μέσα Ενημέρωσης. Στο κάτω- κάτω για να ασκήσουν διοίκηση εκλέχτηκαν κι όχι απλώς για να... προεδρεύουν.
Α.

Μεγαλύτερη δημοσιότητα
•  Είναι γεγονός ότι η Αστυνομία στις καθημερινές της ανακοινώσεις, δεν περιλαμβάνει όλα τα συμβάντα, για λόγους που γνωρίζει αυτή και υποθέτουμε εμείς.Τα στατιστικά στοιχεία ανά μήνα, είναι εκείνα που δείχνουν το βαθμό- ως ένα σημείο- της μικροεγκληματικότητας που εξακολουθεί να υπάρχει στην Ήπειρο. Εκείνο που όμως που κατά τη γνώμη μας πρέπει να γίνει,  είναι και η  καθημερινή δημοσιοποίηση περιστατικών και διαρρήξεων που γίνονται σε πόλεις και χωριά, ώστε να αποτελεί ένα ακόμη ερέθισμα για τους πολίτες για να λαμβάνουν περισσότερα μέτρα προστασίας και παράλληλα να μη γιγαντώνονται από το "ράδιο αρβύλα". Ειδικά μάλιστα την περίοδο αυτή, που όπως λένε διαδόσεις, κάνουν "θραύση" και στην πόλη των Ιωαννίνων συμμορίες Βουλγαρουμάνων που δεν διστάζουν να κάνουν διαρρήξεις, ακόμη και μέρα μεσημέρι.
Ν.  

Η… σημαία έχασε τον ιστό της!
•  Παρελθόν αποτελεί και επίσημα πια από τον θρυλικό Άγιαξ της Ηπείρου, ο επί πολλά έτη αρχηγός της ομάδας Γιώργος Ντάσιος, ο οποίος αυτές τις μέρες ολοκλήρωσε την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό Βόλου. Μόνο ευγνωμοσύνη θα μπορούσαμε οι απλοί φίλοι της ομάδας να νιώθουμε για τον Γιώργο, καθώς δεν ήταν ένας ποδοσφαιριστής που απλά  διακρινόταν στο γήπεδο με την αγωνιστική του παρουσία, αλλά ξεχώριζε για το ήθος και την συμπεριφορά του, εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων, προσφέροντας μάλιστα και κοινωνικό έργο αρκετές φορές.
Ήταν από τους λίγους που δεν εγκατέλειψε την ομάδα στα πέτρινα χρόνια του υποβιβασμού στη Γ’ εθνική το 2004, έμεινε πιστός στρατιώτης στην προσπάθεια να περάσει η ομάδα από μύρια κύματα και να εδραιωθεί τελικά στην πρώτη τη τάξει κατηγορία του Ελληνικού Ποδοσφαίρου.
Ο Γιώργος μπορεί να φοράει πια την ερυθρόλευκη φανέλα των Βολιωτών, αλλά το αίμα που κυλάει στις φλέβες του είναι… μπλε!
Ν.Γ.

«Αόρατα» κολωνάκια»!
•  Εδώ και καιρό, μετά την πεζοδρόμηση του κέντρου της πόλης και ειδικά στην οδό Μιχαήλ Αγγέλου, όλο και περισσότερα ατυχήματα συμβαίνουν, ευτυχώς έως τώρα όχι πολύ σοβαρά. Μόνο, που φταίχτες δεν είναι οι οδηγοί, αλλά τα περίφημα… κολωνάκια που έχουν τοποθετηθεί από τον Δήμο στην αρχή της οδού. Τα αυτοκίνητα που θέλουν να στρίψουν για το παρκινγκ του ξενοδοχείου Olympic, πέφτουν… πάνω τους, αφού κάποια από αυτά δεν φαίνονται από τη θέση του οδηγού. Θα μπορούσε τουλάχιστον ο Δήμος να αφαιρέσει μερικά από τα επικίνδυνα, όπως αποδεικνύεται, κολωνάκια, έτσι ώστε και οι οδηγοί να μπορούν να στρίβουν για το παρκινγκ και να αποφεύγονται τα ατυχήματα!
Χρ.


Ν.Γ.