ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Προσοχή στους δρόμους!
•  Σε δρόμο – καρμανιόλα αποδεικνύεται η Εθνική Οδός Άρτας – Πρέβεζας, αφού μόνο μέσα σ’ ένα 24ωρο έχασαν τη ζωή τους σε ισάριθμα τροχαία τρεις άνθρωποι! Μετά τα πρώτα δυο δυστυχήματα το βράδυ της Τρίτης, στα οποία δυο νέοι σκοτώθηκαν στο ίδιο σχεδόν σημείο, με διαφορά 25 λεπτών, την επόμενη μέρα, στον ίδιο δρόμο, λίγα χλμ πιο μακριά, τραγικό τέλος βρήκε κι ένας 78χρονος, όταν η μοτοσικλέτα που οδηγούσε εξετράπη της πορείας της.
«Μαύρος» Αύγουστος ο φετινός για την Ήπειρο, με τα θύματα στο βωμό της ασφάλτου να αυξάνονται ανησυχητικά. Μεγαλύτερη προσοχή λοιπόν στους δρόμους, ενόψει και του Δεκαπενταύγουστου, που συνήθως παρατηρείται αυξημένη κίνηση στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου.
Ε.
Επικίνδυνη συνήθεια!
• Εκτός από τα συνθήματα, τις αφίσες και τα πανό, ένα άλλο μεγάλο κακόγουστο, αλλά και επικίνδυνο θέαμα στην πόλη και σε κάθε σχεδόν περιοχή, είναι η καταστροφή των πινακίδων της Τροχαίας, είτε με …πυροβολισμούς, είτε με αυτοκόλλητα διαφημιστικά, συλλόγων κ.α.. Αν και ο εντοπισμός των δραστών είναι δύσκολος, οι αρμόδιες υπηρεσίες ας κάνουν και προς αυτό το σκέλος μια προσπάθεια.
Α.

Ούτε… φίδι στον κόρφο του!
• Ο Τσίπρας βρίσκεται στη μέση σεισμών και πλημμυρών! Δεν ξέρει από πού να φυλαχτεί. Από τη μια οι δανειστές μας, μαζί τους και ο Σόιμπλε και από την άλλη Βαρουφάκης,  Λαφαζάνης, Στρατούλης και μαζί τους η γνωστή Ζωή! Ούτε… φίδι στον κόρφο του!. Ποιο απ όλα θα τον τσιμπήσει θα το μάθουμε!  Οι γνωστοί αντιρρησίες-επαναστάτες θα τα κάνουν γυαλιά καρφιά, αρκεί να περάσει το δικό τους και να κερδίσουν κάποιες στιγμές δημοσιότητας. Όσο για τη χώρα και τους πολίτες της, αυτοί ας κουρεύονται. Ποιος τους νοιάζεται… Καημένε Αλέξη! Δεν χάρηκες την πρωθυπουργία. Σου την έβγαλαν ξινή.!
Θ.

Γιατί όχι προς τα κάτω;

• Η αύξηση ΦΠΑ σε υπηρεσίες και προϊόντα έχει αρχίσει ήδη να γίνεται αισθητή στις τσέπες των πολιτών. Έτσι αυξάνει και η αγανάκτησή τους, αφού η αναπροσαρμογή – όπως αποδεικνύεται από πολλά παραδείγματα - στρογγυλοποιεί τις τιμές προς τα πάνω (σχετικά έχει ήδη γράψει η στήλη). Ένα τέτοιο παράδειγμα μας μετέφερε αγανακτισμένη αναγνώστρια για τα εισιτήρια του Αστικού. Το «Κίτρινο», με το οποίο μετακινείται, από 1,50 ανέβηκε στο 1,70 ευρώ, ενώ κανονικά θα έπρεπε να κοστίζει 1,64! Γιατί λοιπόν, δεν το στρογγυλοποίησαν προς το 1,60 και το πήγαν στο 1,70;  Η αναγνώστριά μας, απευθύνθηκε στο ΚΤΕΛ και της απάντησαν ότι η αύξηση έγινε μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας τους, η οποία κατατέθηκε στο Υπουργείο και πήρε την έγκριση.
Καλά, μπορεί το Υπουργείο να έκανε την αυθαιρεσία, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε να κάνει την αναπροσαρμογή προς όφελος των πολιτών, οι οποίοι δοκιμάζονται σκληρά τα τελευταία χρόνια!
Ε.

Παράδειγμα προς αποφυγήν!
• Μόνο ως παράδειγμα προς αποφυγήν θα μπορούσαμε να προτείνουμε την πόλη μας. Βρωμιά παντού. Στους δρόμους, στα πεζοδρόμια, στις αυλές των δημοσίων υπηρεσιών, στα πάρκα, σε όλη την παραλίμνια περιοχή. Πεζοδρόμια ανύπαρκτα και χωρίς τις κατάλληλες προδιαγραφές. Παρκαρισμένα σ’ αυτά κάθε είδους όχημα. Εμπόδια παντού. Αδιάφοροι πολίτες, αφού γνωρίζουν ότι κανένας δεν θα τους ελέγξει για τις αυθαιρεσίες τους. Σπάνιες οι περιπτώσεις να σου δώσουν προτεραιότητα στη διάβαση πεζών. Οδηγοί με το κινητό στο αυτί και τον καφέ στο χέρι, νομίζουν ότι οδηγούν με ασφάλεια, ενώ παιδάκια κάθονται στο μπροστινό κάθισμα. Μηχανάκια με μεγάλες ταχύτητες και εκκωφαντικούς θορύβους διασχίζουν τους δρόμους μέρα-νύχτα. Κανένας δεν σέβεται κανέναν. Και η Δημοτική Αρχή ….
ΜΑΤ

Ποιοι μας εκμεταλλεύονται;
• Όλοι οι οικονομολόγοι της Ευρώπης μαζεύτηκαν για να λύσουν τα οικονομικά προβλήματα που φαίνεται ότι τους ξέφυγαν και τους περιγελούν! Τεράστια χρέη φορτώθηκαν οι χώρες-μέλη της Ε.Ε! Οι κερδοσκόποι που επένδυσαν τον …ιδρώτα τους στην Ελλάδα κατάφεραν να επιβάλουν το PSI και έτσι τα χρέη διοχετεύτηκαν στα κράτη. Και τώρα, χωρίς η Ελλάδα να κάνει καμία συμφωνία με τα κράτη, τα δάνειά της πέρασαν σ’ αυτά! Σας δανείσαμε λένε οι εκπρόσωποι των κρατών! Πότε και με ποιους όρους λέμε εμείς; Πότε συζητήσαμε με την Ιταλία ή τη Σλοβενία ή την Ισπανία για δανεισμό; Εκείνοι ήταν κακά κι άσχημα για λόγου τους, εμάς θα δάνειζαν; Δεν μπορούμε να συλλάβουμε τα παιγνίδια εκείνων, που αποφασίζουν για τη διακίνηση των κεφαλαίων ή  εκείνων που κερδοσκοπούν.

Ένας όγκος σκουπιδιών!
• Απορρίμματα δεν κοσμούν μόνο τις πόλεις και τα χωριά μας. Γεμάτη σκουπίδια είναι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή τράπεζα. Καμώνονται οι εκπρόσωποι των θεσμών, ότι ξέρουν να διαχειρίζονται τα οικονομικά των φορέων που τους αμείβουν πλουσιοπάροχα! Και πώς γίνεται να μπλέξουν τόσο τις οικονομίες των κρατών, αλλά  και από ποια έσοδα σπαταλούν τόσους πόρους; Η Deutshe Bank έχει μαζέψει έναν όγκο «σκουπιδιών» λένε εκείνοι που ξέρουν! Αυτή τη στιγμή είναι μια ωρολογιακή βόμβα! Αυτό πώς το αιτιολογεί ο Ντράγκυ ή ο Σόιμπλε; Η κατασκευή νέου κτιρίου για να στεγάσει την ΕΚΤ τους μάρανε; Από πού ξόδεψαν αυτά τα χρήματα; Δεν θα μπορούσαν να τα διαθέσουν σε αναπτυξιακά προγράμματα, ώστε να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας για τον πληθυσμό της Ευρώπης;

Αποτίμηση αποτελεσμάτων!
• Κάθε πολιτική αποτιμάται από τα αποτελέσματά της. Είναι άλλο να έχεις καλές  προθέσεις, άλλο να σχεδιάζεις και να υλοποιείς αυτά που εσύ επιλέγεις, ως τις καλύτερες λύσεις, και είναι άλλο να φθάνεις σε  απολογισμό των  αποτελεσμάτων. Πόσο ευχαριστημένοι νιώθουν οι θεσμοί που ανέλαβαν να λύσουν τα προβλήματα της Ευρώπης; Ασχολήθηκαν πρώτα με την Ελλάδα και μέσω του προβλήματος που προέκυψε επέβαλαν και την ανάμιξη του ΔΝΤ στα ευρωπαϊκά πράγματα. Εκ των προτέρων παραδέχθηκαν ότι μόνοι τους δεν θα κατάφερναν να ανακόψουν τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης. Θα μου πεις όλοι τους παρουσίασαν το ελληνικό πρόβλημα ως μοναδική περίπτωση στον ευρωπαϊκό χώρο κι ας ήταν όλες οι χώρες χρεωμένες κι ας υπήρχαν χώρες που είχαν τεράστια χρέη.

Το ξέρουν ότι απέτυχαν!
• Το ξέρουν πολύ καλά αυτοί που κόβουν και ράβουν στην Ευρώπη  και υποτίθεται ότι παίρνουν αποφάσεις για να μας δώσουν ένα καλύτερο επίπεδο ζωής. Όμως σε κάθε τους ανακοίνωση δείχνουν περισσότερη σύγχυση, λες και βαδίζουν στο άγνωστο. Όλοι το γνωρίζουν ότι η εφαρμογή του προγράμματος στην Ελλάδα δεν απέδωσε αυτά που νόμιζε ο ελληνικός λαός ότι θα αποφέρει, μετά από τόσο σκληρά μέτρα. Και δεν χόρτασαν από την ύφεση που αντίκρισαν αυτοί που μας επέβαλαν τη σκληρή πολιτική. Αλλά όσο κι αν προσπαθούν να κρύψουν τις ευθύνες τους, αυτές φωνάζουν το σύνθημα «αποτυχία»! Αλλά αποτυχία στην αποτυχία είναι αδύνατο να οδηγήσουν τη δική μας ή κάποια άλλη χώρα στην ευημερία. Το ξέρουν όλοι, ότι η μόνη λύση περνάει μέσα απ’ την ΑΝΑΠΤΥΞΗ…
Θεανώ Βλάχου