ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Όλα είναι εύκολα!..
•  Όταν τα ελληνικά κόμματα βρίσκονται στην αντιπολίτευση τα βρίσκουν όλα εύκολα. Τις λύσεις τις έχουν στο τσεπάκι τους!Έλα όμως που κάποτε ο λαός αποφασίζει να τους δώσει την ευκαιρία να κάνουν πράξη τα οράματά τους και τότε αρχίζουν οι δυσκολίες. Από τη θεωρία μέχρι την πράξη υπάρχει μεγάλη απόσταση. Έτσι και εμείς οι Έλληνες πολίτες ευρισκόμενοι ανάμεσα σε συμπληγάδες που από τη μια μεριά μας επέβαλαν μέτρα λιτότητας που μας ταλαιπωρούσαν και από την άλλη μας υπόσχονταν ότι έχουν τις λύσεις για να μας απαλλάξουν και από τα μνημόνια και από τις ταλαιπωρίες των τελευταίων χρόνων αποφασίσαμε να δώσουμε την ευκαιρία σε μια αριστερή κυβέρνηση να κάνει πράξη όλα αυτά τα τόσο θελκτικά οράματά της.

Άλλο λόγια, άλλο πράξη…
•  Ακούγονταν τόσο γοητευτικά τα συνθήματα της αριστερής πλευράς! Ισότητα, κοινωνική δικαιοσύνη, δίκαιη φορολόγηση, να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες για να ανακουφιστούν εκείνοι που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα! Και μετά, σύστημα υγείας για όλους, δημόσια και δωρεάν παιδεία με ίσες ευκαιρίες! Και μέσα σε πέντε μήνες άρχισαν να ξηλώνουν μία - μία τις προσδοκίες μας αρχίζοντας από τους διορισμούς των «δικών τους», διαψεύδοντας τις ελπίδες μας για αξιοκρατικές επιλογές που ήταν ο μόνος δρόμος για να αναδειχθούν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην πατρίδα οι καλύτεροι. Η ανεργία αυξανόταν, αφού κι άλλες  επιχειρήσεις έβαζαν λουκέτα, τα μνημόνια δεν καταργήθηκαν με ένα νόμο και εμείς δοκιμάζουμε και την αριστερή λιτότητα.

Δεν νιώσαμε ακόμη!
•  Από θεωρίες χορτάσαμε αυτούς τους μήνες! Ωραίες ανακοινώσεις με επιλεγμένες φράσεις και επαναστατικές δηλώσεις που άναβαν τα αίματα, αλλαγές κάθε τόσο των εκπροσώπων μας στα διάφορα συμβούλια διαπραγμάτευσης, ασαφείς προτάσεις για να καταλήξουν μετά από πέντε μήνες να καταθέσουν ισοδύναμα μέτρα που τα ονόμασαν «κοινωνικά δίκαια»! Το πόσο δίκαια θα είναι θα τα νιώσουμε στην πράξη. Μέχρι τότε τελούν ακόμη εν αναμονή οι χειμαζόμενοι Έλληνες. Τώρα δεν θα υπάρχει η ευκολία των λύσεων για όλα όπως όταν βρίσκονταν στην αντιπολίτευση. Τώρα θα μετράει η κάθε εφαρμογή των λόγων σε έργα! Κι όταν τα νιώσουμε πραγματικά στην καθημερινότητά μας θέλουμε να  έχουμε μία μικρή ελπίδα ότι   δεν θα μετανιώσουμε για τις επιλογές μας.

Τι θα κερδίσουμε;
•  Όταν αρχίσουν να εφαρμόζονται οι νέες πολιτικές λέτε τότε να αρχίσει και η φθορά του Τσίπρα; Κι αν αυτό συμβεί εμείς τι θα κερδίσουμε; Αν μας επιβάλλουν μεγαλύτερη λιτότητα θα μας αρκεί να πούμε ότι ήταν λάθος η επιλογή της αριστερής κυβέρνησης; Κι αν εν τω μεταξύ καλλιεργηθούν μεγαλύτερες συγκρούσεις και ανάμεσα στα στελέχη του κόμματος που κυβερνάει τον τόπο και ανάμεσα στους πολίτες αυτής της χώρας τότε τι σημασία θα έχει ποιος θα δικαιωθεί  και ποιος θα χάσει; Η πιθανότητα ενός νέου διχασμού θα είναι ο νέος εφιάλτης που θα μας φέρει  πίσω και θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες που ίσως να είναι χειρότερες από τα μνημόνια που μας έκαναν αλληλέγγυους…
Θεανώ Βλάχου

Αιχμηρός για πεζόδρομους!

•  «Καταπέλτης» ήταν ο Βασίλης Βλέτσας στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ως εκπρόσωπος της «Ανεξάρτητης Δημ. Πρωτοπορίας»! Κυρίως άσκησε κριτική στη Δημοτική Αρχή για την τραγική κατάσταση σήμερα στους δρόμους της πόλης, ενώ μίλησε για το «φόρτωμα» που έχει γίνει στους νέους πεζόδρομους του κέντρου! «Βάλατε παντού διπλά παγκάκια, νέους στύλους φωτισμού πολύ κοντά σε παλιούς, δώσατε πάρα πολλές άδειες για τραπεζοκαθίσματα, φράξατε με εμπόδια την Μιχ. Αγγέλου», είπε και σ’ όλα αυτά έχει δίκιο! Δεν χρειάζονταν τόσα… στολίδια στους πεζόδρομους και ας τα προέβλεπε η σχετική μελέτη, για την οποία ο κ. Βλέτσας υπενθύμισε ότι έδινε περιθώριο βελτίωσης το οποίο δεν αξιοποιήθηκε, ώστε να γίνουν αυτοί πιο λειτουργικοί και εύχρηστοι για τους πολίτες.
Κ.Α.

Ξέχασαν την Ε.Ε.!
•  Το τι ευχαριστία… έπεσε χθες στα εγκαίνια του αποχετευτικού του Νησιού δεν λέγεται! Ευχαρίστησαν Περιφερειάρχες, Δημάρχους, συμβούλους, συνεργάτες, εργολάβους κ.λ.π.! Δεν είπε κανένας όμως ένα «ευχαριστώ» στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τα λεφτά που έδωσε μέσω ΕΣΠΑ ώστε να γίνει το έργο! Να τα λέμε κι αυτά. Μόνοι μας δεν φτιάχνουμε τίποτε. Αποκλειστικά σχεδόν μέσω Ε.Ε. γίνονται έργα σ’ αυτό τον τόπο. Πώς έγινε η Εγνατία, πώς η Γέφυρα Ρίου, πώς τα δημοτικά πάρκιγκ, πώς οι παιδικές χαρές και οι πεζόδρομοι και οι αναπλάσεις (φωτό) στα Γιάννενα; Δεν κρίνουμε φυσικά το αποτέλεσμα, γιατί γι’ αυτό είμαστε οι ίδιοι υπεύθυνοι. Τα λεφτά για τα έργα πάντως δεν είναι δικά μας…
Κ.Α.

Επίθεση σκύλου σε παιδ. χαρά!
•  Μια απλή επίσκεψη σε παιδική χαρά, θα κατέληγε σε παρ’ ολίγον δυστύχημα! Το απόγευμα της Πέμπτης, στην παιδική χαρά που βρίσκεται στην περιοχή του Βοτανικού, έντρομοι γονείς έγιναν μάρτυρες επίθεσης αδέσποτου σκύλου, σε ένα αγοράκι μόλις πέντε ετών. Το παιδάκι έσωσε η έγκαιρη επέμβαση μητέρας, η οποία είδε τον σκύλο να το κυνηγά και να το ρίχνει στο έδαφος, προσπαθώντας να το δαγκώσει. Ευτυχώς ο μικρός δεν τραυματίστηκε, αλλά βρισκόταν σε κατάσταση σοκ για αρκετή ώρα. Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί στον Δήμο για τα αδέσποτα σκυλιά που περιφέρονται σε αγέλες στην Λεωφ. Βογιάνου και την ευρύτερη περιοχή, αλλά φωνή βοώντος... Όλοι αγαπάμε τα ζώα, αλλά  πρέπει να βρεθεί τρόπος να συνυπάρχουν αρμονικά με τους ανθρώπους στις πόλεις και όχι να προκαλούν τρόμο και ατυχήματα…
Χ.Τ.
Ευχαριστημένος!..
•  Από Αθηναϊκό κανάλι μας παράγγειλε ο Χρήστος Μαντάς ότι όλα γίνονται τέλεια από αυτή την κυβέρνηση. Πανηγύρισε για το πεντάευρο που έκοψαν από τα νοσοκομεία κι ας το πλήρωναν μόνο όσοι έκαναν εισαγωγή σε κλινική.  Μπράβο τους! Μήπως ξέρει να μας πει πόσα θα χάσουν οι συνταξιούχοι από τις νέες παρακρατήσεις  για ΕΟΠΥΥ κ.λπ., πόσο θα επιβαρυνθούν από την αύξηση του ΦΠΑ και των άλλων εισφορών; Μάλλον κάτι παραπάνω από τα πέντε ευρώ που κερδίσαμε από τα νοσοκομεία! Και αυτά θα τα χάσουν όλοι! Μάλιστα, μας βεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να απολύσουν κόσμο από τον Δημόσιο τομέα. Δεν μας είπε όμως πόσους ακόμη θα προσλάβουν. Όπως και τι θα κάνουν για την ανεργία στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό είναι μάλλον απαγορευμένη κουβέντα.
ΜΑΤ  
Όχι στα ναρκωτικά!..
•  Πολύ ωραίες και χρήσιμες οι εκδηλώσεις που πραγματοποίησαν χθες ο ΟΚΑΝΑ και το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων «Σχεδία» στον πεζόδρομο της Μπότσαρη με αφορμή την Παγκ. Ημέρα κατά των Ναρκωτικών. Μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια, στυλό, καπέλα, μπλουζάκια στους περαστικούς όλα με συνθήματα κατά των ναρκωτικών, οι υπεύθυνοί τους μίλησαν σε μικρούς και μεγάλους περαστικούς, ενώ τοπικά μαθητικά συγκροτήματα έδωσαν συναυλία! (Στη φωτό το προσωπικό της «Σχεδίας» με τον Πρόεδρο Στέφανο Τζιμογιάννη και τον Επιστημονικό Διευθυντή Βασίλη Κούτρα).
Κ.Α.

Λούτσα χωρίς… νερό!
•  Παράγινε το κακό με τις πολύωρες διακοπές νερού στην παραλία της Λούτσας! Τις δύο από τις επτά ημέρες κάθε εβδομάδα οι βρύσες κυριολεκτικά στερεύουν και οι κάτοικοι αναγκάζονται να αφήνουν σπίτια κι εξοχικά αφού ούτε μπάνιο δεν μπορούν να κάνουν! Και πέρυσι υπήρχαν κάποιες διακοπές, όμως φέτος παράγινε το κακό και οδεύουμε προς τον Ιούλιο που οι ανάγκες για νερό μεγαλώνουν. Ας κοιτάξει λοιπόν το θέμα ο Δήμαρχος Πάργας κι ας κάνει ό,τι μπορεί για να λυθεί το πρόβλημα. Κρίμα τέτοια παραλία…
Κ.Α.