ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Σχεδιασμοί προχειρότητας…
•  Ενώ είχαν τόσες ανάγκες από έσοδα αυτό το τετράμηνο, άνοιξαν με καθυστέρηση  το σύστημα για την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων. Έτσι το δεύτερο εξάμηνο του χρόνου θα μας φορτώσουν και με φόρο εισοδήματος, και με εισφορά αλληλεγγύης- μάλλον χωρίς τη μείωση του 30% που είχαν προαναγγείλει οι προηγούμενοι- και με ΕΝΦΙΑ- που αν δεν το μάθατε δεν καταργήθηκε όπως μας είχαν υποσχεθεί- και λίγο αργότερα και με τέλη κυκλοφορίας. Χαράς ευαγγέλια το δεύτερο εξάμηνο του χρόνου. Κι αν δεν μας φθάνουν τα χρήματα που έχουμε ας πάρουμε δάνειο! Από πού θα μου πείτε; Εμείς δεν είμαστε βουλευτές να μας δίνουν άτοκα δάνεια από το ταμείο της Βουλής…

Ούτε από τα τεκμήρια!
•  Ούτε από τα τεκμήρια θα απαλλαγούμε αν και μας το υποσχέθηκαν! Ακούμε ότι ακόμη και ο άνεργος θα ελεγχθεί αν έχει ένα δικό του σπίτι ή και αυτοκίνητο και με βάση αυτά ως τεκμήρια θα φορολογηθεί! Δηλαδή αυτός που έχασε τη δουλειά του και εξασφαλίζει τον επιούσιο από τα συσσίτια αλλά έχει ένα σπίτι που το βρήκε από τον πατέρα του και έχει και αυτοκίνητο που προσπάθησε να το πουλήσει, αλλά δεν το αγόραζε κανένας, αυτός ο άνθρωπος με ποια λογική θα φορολογηθεί; Πόσοι άνεργοι δέχονται από το συνταξιούχο πατέρα να τους πληρώνουν το φως το νερό και τα κοινόχρηστα; Και αυτοί θα φορολογηθούν με βάση τα τεκμήρια… Τέτοιες αντιλήψεις κυβερνητικών παραγόντων δεν μας εγκατέλειψαν ποτέ.

Ντόπια ή ξένη πρωτοτυπία;
•  Έλληνες ή ξένοι σκέφτηκαν αυτές τις πρακτικές; Είναι αδύνατο να μη μας προβληματίζει το γεγονός ότι ενώ έπεσαν τα εισοδήματά μας εμείς φορολογούμαστε  με τεκμήρια που αποκτήσαμε όταν είχαμε περισσότερα έσοδα!  Είναι σαν να μας τιμωρούν που ζούσαμε σε ένα καλύτερο επίπεδο ζωής! Σκέψου τον επιχειρηματία που έφτιαξε ένα όμορφο και άνετο σπίτι με ωραίο κήπο όταν η επιχείρησή του ήταν στην άνθισή της σε ποια κατάσταση τον οδήγησαν οι θεσμοί που λέγονταν τρόικα! Αυτός ο άνθρωπος μπορεί να μην έχει σήμερα ούτε τα προς το ζειν και το κράτος αντί να τον υποστηρίξει να ξανασηκωθεί και να δώσει και θέσεις εργασίας σε άλλους τον καταδιώκει με τη βαριά φορολόγηση στην οποία είναι γνωστό σε όλους ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί.

Καλά τα… 300 ευρώ!
•  Μας προβλημάτισαν ιδιαίτερα τα λεγόμενα του κ. Κροκίδη που μας μετέφερε τη συζήτησή του με τον Τόμσεν του ΔΝΤ. Τον ρώτησε λοιπόν τι επιδιώκουν με τις εξωφρενικές τους απαιτήσεις και πού θέλουν να φθάσουν τους μισθούς των Ελλήνων. Και εκείνος του απάντησε ότι καλά είναι τα 300 ευρώ και στην Ελλάδα αφού και εδώ είναι Βαλκάνια! Καταλαβαίνετε λοιπόν τι σχεδιάζουν για τους Έλληνες; Αυτό το κατάλαβε η κυβέρνηση; Βλέπεις, οι ξένοι έχουν το σκοπό τους και γι’ αυτό πιέζουν για δυόμιση δις περισσότερα μέτρα από τις προηγούμενες απαιτήσεις τους! Αν μας επιβάλουν και τη συνταξιοδότηση στα 67 και τη σύνταξη στο 53% του μισθού αλλά και την υπερφορολόγηση έμμεση και άμεση τότε δεν θα έχουμε στο χέρι ούτε 300 ευρώ!    
Θεανώ Βλάχου

Διαφορά στο γιαούρτι!

•  Δύο καταστήματα που ανήκουν στην ίδια αλυσίδα σούπερ μάρκετ δεν πρέπει λογικά να έχουν τις ίδιες τιμές στα προϊόντα τους; Aυτό αναρωτιέται φίλος αναγνώστης ο οποίος πήγε αρχικά στο ένα υποκατάστημα και αγόρασε συσκευασία με τρία γιαουρτάκια έναντι 1,91 ευρώ. Επειδή δεν του έφτασαν, πάει την επόμενη ημέρα σε άλλο υποκατάστημα και αγοράζει την ίδια ακριβώς συσκευασία έναντι 2,55 ευρώ! Διαφορά 60 λεπτά απ’ το ένα στο άλλο σούπερ μάρκετ (φωτό οι σχετικές αποδείξεις)! Πώς εξηγείται αυτή; Δύσκολη η απάντηση…
Κ.Α.

Φόβοι για νοθεία...
•  Το παλεύει με αξιώσεις για τη Δημαρχία της Χιμάρας ο εκλεκτός της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» Φρέντυ Μπελέρης. Αν υπάρξει η απαιτούμενη κινητοποίηση των ομογενών που ζουν στην Ελλάδα, η εκλογή μπορεί να κριθεί στο «νήμα».  Εκείνο που όλοι όμως φοβούνται η νοθεία, που είναι ...σπορ ιδιαίτερα διαδεδομένο στη Χιμάρα, ειδικά μάλιστα μετά τις απειλές Ράμα κατά του Φρ. Μπελέρη. Και στο ζήτημα αυτό μπορεί να αποδειχθεί αποτελεσματική η παρουσία ξένων και Eλλήνων παρατηρητών. Από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, δεν αναμένεται το παραμικρό ενδιαφέρον. Εκείνο που απομένει, είναι να κινητοποιηθούν τα κόμματα του «δημοκρατικού τόξου» και φυσικά οι διεθνείς φορείς, ώστε να διασφαλιστεί το αδιάβλητο των εκλογών.
Α.

Ζημιές από χαλάζι…
•  Αυτό το καλοκαίρι δεν… τρώγεται με τίποτα, αφού επιμένει να μοιάζει πιο πολύ με φθινόπωρο. Και μπορεί για τους υπόλοιπους πολίτες να μένει μόνο το… σπάσιμο που προκαλεί ο κακός καιρός, όμως για τους αγρότες τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα. Για παράδειγμα, η σφοδρή χαλαζόπτωση που σημειώθηκε την Κυριακή σε διάφορες περιοχές στο Λεκανοπέδιο και το Νομό Ιωαννίνων, όπως στο Κουτσελιό, προκάλεσε πολύ μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες. Μιλάμε ότι το έστρωσε για τα καλά, θυμίζοντας… χιόνι! Όσο για τους επαγγελματίες παραγωγούς, άντε σε τέτοια δύσκολη εποχή να λάβουν αποζημιώσεις. (Η φωτό από τον Γιώργο Κρανά)…
Κ.Α.

Ευτυχώς για τα Θέατρα…
•  Σπουδαία υπόθεση, πολιτιστική και τουριστική, αποτελεί για την Ήπειρο το πρόγραμμα των Πολιτιστικών Διαδρομών στα αρχαία θέατρά της! Ευτυχώς που υπάρχει, γιατί στο πλαίσιο της υλοποίησής του θα γίνουν εργασίες αποκατάστασης σε χώρους οι οποίοι διαφορετικά θα έμεναν ως έχουν σήμερα. Για παράδειγμα, πώς αλλιώς θα μπορούσαν να αποκατασταθούν το Θέατρο της αρχαίας Κασσώπης και το Ρωμαϊκό Θέατρο της Νικόπολης χωρίς το συγκεκριμένο Πρόγραμμα; Τώρα, λοιπόν, υπογράφτηκε η σύμβαση για τη σχετική μελέτη από τον Σταύρο Μπένο του Σωματείου «Διάζωμα» και τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Στράτο Ιωάννου και το έργο θα προχωρήσει κανονικά. Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι για τις μελέτες το κόστος θα καλυφθεί από το Ίδρυμα Νιάρχος, ενώ για τα αναγκαία έργα θα αντληθούν πόροι από το ΕΣΠΑ!
Κ.Α.

Και πάλι η Εύα…
•  Τον παράδεισο έχασε ο Αδάμ εξαιτίας της Εύας! Δύο γυναίκες κλυδωνίζουν τώρα την κυβέρνηση. Πρώτα η Ζωή με την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά της και μετά η Έλενα Παναρίτη που την επέλεξαν ως εκπρόσωπό μας για το ΔΝΤ με αποδοχές 17.500 ευρώ την ίδια ώρα που θα παίρνει 300 ευρώ εκείνος που πλήρωσε 40 χρόνια εισφορές! Η Έλενα εκπροσωπούσε τον Βαρουφάκη και στο «Brussels Group»  αλλά τότε κανένας δεν αντέδρασε. Είναι σύμπτωση που και οι δύο υποστήριζαν το Γιώργο Παπανδρέου; Σύμβουλός του για κάποιο διάστημα ο ένας και βουλευτής Επικρατείας η άλλη αλλά και υπέρμαχος του μνημονίου. Αν υπολογίσεις και την πορεία της κ. Κατσέλη, τότε γίνονται όλοι τους μια μεγάλη παρέα που αποφασίζουν για την οικονομία της Ελλάδας.
ΜΑΤ
Έλληνες στην πράξη!
•  Το ελληνικό εστιατόριο «Ζορμπάς» στην Αμερική στρώνει τραπέζι για αστέγους! Αυτοί είναι Έλληνες στην πράξη! Τα παιδιά τους έμειναν στην Ελλάδα μέχρι που τελείωσαν το γυμνάσιο. Τώρα τα πήραν στην Αμερική. Δήλωσαν δημόσια ότι δεν εμπιστεύονται το εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας… Γιατί δεν το εμπιστεύονται; Ας τους απαντήσει ο υπουργός της Παιδείας που το μόνο που τον απασχόλησε ήταν οι αιώνιοι φοιτητές και η επαναφορά του Ασύλου! Και πόσοι Έλληνες έχουν τη δυνατότητα να στείλουν σε άλλη χώρα τα παιδιά τους; Πάντως όχι οι απλοί φορολογούμενοι πολίτες. Αυτοί λούζονται τις ταλαιπωρίες των παιδιών τους από το όλο εκπαιδευτικό σύστημα…
Θ.