ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Θα πουλήσουν, αλλά…
•  Είπαν ότι θα πουλήσουν τις υπουργικές λιμουζίνες και καλά θα κάνουν. Θα μου πείτε, ποιος θα τις πάρει; Αλλά σαν ξεκίνημα είναι καλό. Όμως, υπαναχώρησαν ήδη στα αυτοκίνητα των βουλευτών που συνεχίζουν να απολαμβάνουν και πάμπολλα προκλητικά προνόμια! Γιατί, αν πράγματι ετοιμάζεσαι να μειώσεις τη φορολογία των μη εχόντων, θα πρέπει από αλλού να βρεις τους πόρους. Υπάρχουν εναλλακτικές πηγές πλούτου που δεν απασχόλησαν τους προκατόχους τους αλλά δεν είμαστε σίγουροι ότι ετούτοι θα τις αγγίξουν με δεδομένο ότι ουδέποτε στο παρελθόν πήραν την πρωτοβουλία να προτείνουν μειώσεις στα συμφέροντά τους. Δεν υπάρχει ούτε μία αναφορά στο ύψος των συντάξεων που απολαμβάνουν ακόμη πολλοί Έλληνες…

Μπορεί να μαζευτεί!
•  Έκαναν ένα κυβερνητικό σχήμα που το χαρακτήρισαν μικρό και ευέλικτο! Ούτε μικρό το λες, αλλά πολύ φοβάμαι ότι δεν θα είναι και ευέλικτο. Αλλά η κυβέρνηση δεν ολοκληρώθηκε. Είπαν ότι δεν θα πάρουν συμβούλους σαν αυτούς που στην μετα Κουτσόγιωργα εποχή αλμυροπληρώνονταν και περιφέρονταν στα υπουργεία χωρίς να αναλαμβάνουν καμία ευθύνη αλλά μετά το μετάνιωσαν! Ήδη ο Βαρουφάκης παρουσίασε τους τέσσερις Γ.Γ. του δικού του Υπουργείου! Ακούσαμε ότι θα καταργήσουν τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις. Μακάρι να τις ενσωματώσουν στην αιρετή Αυτοδιοίκηση. Αυτή η διάσπαση μόνο λειτουργική δεν ήταν! Άσε τα διπλά έξοδα. Μπορεί να μαζευτεί το κράτος, αρκεί να το θελήσουν.

Μόνο 46.000 ευρώ…
•  Πολύς λόγος γίνεται για το αυτοκίνητο των 750.000 ευρώ που αγόρασε ο Παπακωνσταντίνου! Το αυτοκίνητο αυτό το «κληρονόμησε» ο Βενιζέλος. Κι ενώ τον ρωτούσαν πάλι για την τύχη του αυτοκινήτου, εκείνος άφησε να εννοηθεί ότι και ο Σαμαράς χρησιμοποιούσε παρόμοιο! Πράγματι, αυτό αγοράστηκε όταν θα ερχόταν η Μέρκελ στην Ελλάδα και έπρεπε να μετακινηθεί με ασφάλεια! Και εκείνοι που χώνουν τη μύτη τους παντού μας αποκάλυψαν ότι γι’ αυτά τα δύο αυτοκίνητα πληρώθηκαν 46.000 ευρώ για ένα σέρβις! Αν αυτό αληθεύει, τότε καταλαβαίνετε γιατί δεν κατέβαζαν τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. Τους χρειάζονταν περισσότεροι πόροι για τις δικές τους ανάγκες…

Αξίζει περισσότερο;
•  O Βενιζέλος ρώτησε τον Χατζηνικολάου αν έχει προστασία από το κράτος! Oι φορολογούμενοι πόσους αστυνομικούς πληρώνουν για τη φύλαξη των πολιτικών, δημοσιογράφων και λοιπών γαλαζοαίματων;  Έχει μεγαλύτερη αξία η ζωή τους από τη ζωή των κατοίκων ακριτικών περιοχών που βρίσκονται σε κίνδυνο και δεν έχουν ούτε αστυνομικό τμήμα στην περιοχή τους; Όσο για τη λιτή ζωή που μας υπέδειξε ο Βαρουφάκης, ελπίζουμε να μην είμαστε εμείς στους οποίους έδινε οδηγίες! Γιατί εμείς έτσι ζήσαμε και έτσι ζούμε. Άλλοι ξεσάλωναν! Για τους πολιτικούς ήρθε ο καιρός να αλλάξουν πολλά και στον δικό τους οίκο όχι στα λόγια αλλά στις πράξεις. Περιμένουμε μέχρι να δούμε συγκρίσιμο δείγμα στην πράξη.
Θεανώ Βλάχου

Και άδειοι να ‘ναι οι δρόμοι…

•  Δεν έχουμε το… θεό μας οι οδηγοί στα Γιάννενα! Ακόμη και την Κυριακή του Πάσχα, που οι δρόμοι της πόλης ήταν άδειοι και κυκλοφορούσαν ελάχιστα οχήματα και πεζοί, κάποιοι κατάφεραν να δημιουργήσουν πρόβλημα απ’ το… τίποτα στη Λεωφόρο Δωδώνης, όπως κατήγγειλε στη στήλη φίλος αναγνώστης, υποβάλλοντας και σχετική φωτογραφία, για του λόγου το αληθές! Το ένα όχημα σταθμευμένο πάνω στη διάβαση πεζών, το άλλο μισοπαρκαρισμένο στην ίδια διάβαση, έρχεται και το μηχανάκι και την κλείνει τελείως! Πιο πίσω δύο διπλοπαρκαρισμένα Ι.Χ. συμπληρώνουν την… ειδυλλιακή εικόνα. Αυτά ημέρα αργία, με τους δρόμους αδειανούς!..
Κ.Α.

Μπέρδεμα με τα μνημόσυνα!
•  Η ανακοίνωση για το μεθαυριανό Μνημόσυνο για τον μακαριστό Θεόκλητο, "μπέρδεψε" το χριστεπώνυμο πλήρωμα, για το αν γίνονται ή δεν πρέπει να γίνονται μνημόσυνα τη συγκεκριμένη ημέρα.  Ιερέας, καθ’ όλα σεβάσμιος και απόλυτα καταρτισμένος σε λειτουργικά - εκκλησιολογικά ζητήματα, εξηγούσε την Κυριακή των Βαΐων εντός  Ναού, ότι σύμφωνα με τον κανονισμό της Εκκλησίας δεν τελούνται μνημόσυνα στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, μέχρι και την Κυριακή του Θωμά. Αυτό επιβεβαιώνεται και από ανακοινώσεις άλλων Μητροπόλεων.  Τώρα, πώς γίνεται και τελείται τη συγκεκριμένη ημέρα το μνημόσυνο του Θεόκλητου ή αν προβλέπεται εξαίρεση για τους  αποδημήσαντες μητροπολίτες, είναι άγνωστο και καλά θα ήταν κάποιος από τη Μητρόπολη να δώσει εξήγηση, ώστε να αποτρέπονται "τριβές" μεταξύ συγγενών και ιερέων...
Ν.

Κεντρικό το πρόβλημα…
•  Υπαρκτό είναι το πρόβλημα με την έλλειψη εντύπων κυκλοφορίας των οχημάτων που επεσήμανε σε χθεσινό του σχόλιο ο "Π.Λ."  με τίτλο "και από έντυπα ξέμειναν οι υπηρεσίες", όμως αυτό δεν αφορά μόνο τη Διεύθυνση Συγκοινωνιών Ιωαννίνων, αλλά όλης της χώρας, όπως μεταφέρθηκε αρμοδίως. Το πρόβλημα εντοπίζεται στο Υπουργείο που δεν φρόντισε να προμηθευτεί έγκαιρα τα σχετικά έντυπα, με αποτέλεσμα τώρα να "τρέχουν" οι πολίτες.
Α.

Βιάστηκαν…
•  Αυξήθηκαν πολύ τα νοσήλια στα ιδιωτικά κέντρα, είπε ο Κουρουμπλής! Κι όταν αρρώστησαν εκείνος και η Βαλαβάνη προτίμησαν ιδιωτικό νοσηλευτήριο! Βιάστηκαν να καταργήσουν τα πέντε ευρώ  αλλά μετά έκοψαν τη μισή επιχορήγηση των νοσοκομείων! Το 5ευρο δεν ήταν μεγάλο έξοδο για εκείνον που έκανε εισαγωγή. Οι ασθενείς πληρώνουν περισσότερα στα απογευματινά ιατρεία κι όμως υπάρχουν ουρές στις γραμματείες. Ας μην είναι φθηνοί στ’ αλεύρι και ακριβοί στα πίτουρα. Χρειάζεται να γίνουν πολλά  στην παροχή υπηρεσιών υγείας και πρώτα απ’ όλα η σωστή οργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας χωρίς να πατάνε οι γιατροί σε δύο βάρκες. Δηλαδή και στο δημόσιο σύστημα και στο ιδιωτικό ιατρείο. Εξ άλλου, υπάρχουν τόσοι γιατροί χωρίς δουλειά που μεταναστεύουν…
Θ.
Είναι τεκμήριο…
•  Αν το παιδί σας είναι ενήλικο αλλά άνεργο ή έχει οικογένεια που δεν μπορεί να επιβιώσει και εσείς του δίνετε απ’ το δικό σας εισόδημα να ξέρετε ότι μόνο μέχρι 300 ευρώ το χρόνο μπορείτε να του προσφέρετε χωρίς να δώσετε λόγο στην Εφορία! Κι αν μετακόμισαν στο δικό σας σπίτι επειδή αδυνατούν να πληρώσουν τα έξοδά τους χάνουν κάθε δικαίωμα κοινωνικής προστασίας. Αν κόβετε απ’ το δικό σας ψωμί για να μη πεινάσουν τα παιδιά και τα εγγόνια σας να ξέρετε ότι θα σας ελέγξουν! Συμπεριφέρονται και τούτοι ωσάν να θέλουν να προκαλέσουν ρήξη στους δεσμούς της ελληνικής οικογένειας.
ΜΑΤ

Θα τρέξουν μαζί!
•  Αρχικά δεν φαινόταν πολύ… διαθέσιμος να τρέξει στον τρίτο αγώνα δρόμου Run Greece ο Θωμάς Μπέγκας, αν και οι διοργανωτές του απηύθυναν πρόσκληση, όμως αργότερα άλλαξε γνώμη με… το ζόρι! Τον κατάφερε ο Παντελής Κολόκας, ο οποίος τελικά ανακοίνωσε δημόσια ότι και ο ίδιος και ο Δήμαρχος θα συμμετάσχουν στον αγώνα, όπως εξάλλου έκαναν και πέρυσι! Τώρα η δήλωση έγινε, οπότε αναμένουμε να δούμε αν η υπόσχεση θα τηρηθεί! Από τη στήλη ευχές στον Θ. Μπέγκα και τον Π. Κολόκα για καλές προπονήσεις ενόψει Run Greece, γιατί θέλει και μια προετοιμασία για να κόψουν το νήμα!..
Κ.Α.