ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Χιλιοτρύπητο λαγήνι…
•  Όσο περισσότερες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας, τόσο η αγανάκτησή μας μεγαλώνει. Εμείς πληρώσαμε ποικιλοτρόπως την κρίση! Όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις προτού να συμμαζέψουν, όπως όφειλαν,  τις σπατάλες που γίνονταν και γίνονται ακόμη στο κράτος κατέφευγαν στις οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων και στην υπερφορολόγηση των πολιτών που ήταν πάντα συνεπείς προς το κράτος. Έκοβαν και έραβαν τους φόρους ανάλογα με τις ανάγκες που έλεγαν ότι είχαν αλλά δεν έκαναν καμία προσπάθεια να εξοικονομήσουν πόρους από τις σπατάλες τόσο στη λειτουργία της κυβέρνησης, όσο και της Βουλής και της Προεδρίας, αλλά και από χίλιες άλλες πηγές όπου έρρεε χωρίς ελέγχους το χρήμα.

Είναι υπόλογοι!..
•  Όλοι αυτοί που έπαιρναν τις αποφάσεις επιβάλλοντας σε μας τη λιτότητα είναι υπόλογοι και πρέπει να δώσουν λόγο για τις πράξεις τους. Το ότι κατά διαστήματα έριχναν και λίγο πόνο για τις θυσίες των Ελλήνων αυτό δεν τους δίνει άλλοθι! Διέλυσαν εν γνώσει τους τη μεσαία τάξη, οδήγησαν στην απόγνωση αυτούς που δεν έβρισκαν πουθενά δουλειά, παιδιά λιποθυμούσαν από την πείνα, άλλοι έπεφταν απ’ τα μπαλκόνια, βρισκόμενοι σε αδιέξοδα και οι κυβερνήσεις μας αλλά και οι βουλευτές που ψήφιζαν αυτά τα μέτρα δεν αντιλήφθηκαν πώς είναι να βρίσκεσαι σε απόγνωση και να σε πιέζει το κράτος να δώσεις κι άλλα από αυτά που δεν έχεις. Αν δεν ζητήσουμε και τώρα να λογοδοτήσουν πάλι θα ενεργούν σε βάρος μας και δεν θα τους ελέγχει κανένας.

Κατ’ επιλογήν;
•  Πώς έπαιρνε τις αποφάσεις η Τρόικα και πώς κατέληγε να παζαρεύει το ΦΠΑ στα νησιά, ή το κόψιμο του ΕΚΑΣ ή τη μείωση της αγροτικής σύνταξης; Δεν έτυχε να αντιληφθεί σε ποιους τομείς γινόταν το πανηγύρι της ασυδοσίας; Σ’ εμάς έβαλε να πληρώσουμε το φόρο αλληλεγγύης; Πού πήγαινε αυτός ο φόρος; Η εντολή που έπαιρναν τα ΚΕΠΑ να περιορίζουν τα ποσοστά αναπηρίας προκειμένου να δίνονται λιγότερα επιδόματα και να παίρνουν σύνταξη ακόμη λιγότεροι ανάπηροι από ποιον προέρχονταν; Τα έβρισκε πολλά κατά τον έλεγχο η τρόικα ή εκείνοι που είχαν από 40 καλοπληρωμένους συμβούλους δίπλα τους χρειαζόταν περισσότερα για να περνάνε καλύτερα; Ξέρουν οι πολιτικοί μας πόσα κουπόνια συσσιτίου θα έδιναν αν δεν αγόραζαν τα δύο πανάκριβα αλεξίσφαιρα αυτοκίνητα με τα προκλητικά σέρβις;

Με κρατικούς πόρους…
•  Παντού σκόρπιζαν κρατικούς πόρους! Από τις ανεξάρτητες αρχές με τα πολυτελή γραφεία, τις ΜΚΟ χωρίς να τις ελέγχουν, την κίνηση των κρατικών αεροπλάνων, την ενοικίαση αυτοκινήτων για όλους τους βουλευτές, τις προκλητικές προσλήψεις των συγγενών και φίλων στη Βουλή και τόσα άλλα! Κυκλοφόρησε η είδηση ότι επιχορηγούσαν ακόμη και τις εταιρίες δημοσκοπήσεων! Λένε ότι από το 2010-2013 η Kaparesearch επιχορηγήθηκε με 3.126.900, η MRB πήρε 877.423, η GPO 395.003, η Metron Analysis 273.574, η MARC 82.650, η VPRC 55.500  και η ΑLCO 50.677 ευρώ! Αν αυτό αληθεύει και οι εταιρίες δημοσκοπήσεων επιχορηγούνται από το κράτος, τότε πώς να περισσέψουν χρήματα για την Παιδεία;
Θεανώ Βλάχου

Έτρεξε για το Δίκτυο!..
•  Πολύ τρέξιμο έκανε όλο αυτό το διάστημα ο Αντιπεριφερειάρχης Οδυσσέας Πότσης, ως συντονιστής του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης της περιφέρειάς μας, προκειμένου να οργανωθεί η Πανηπειρωτική εκστρατεία που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με Μητροπόλεις και Δήμους ενόψει του Πάσχα. Ο κόπος του δεν πήγε χαμένος! Το «στοίχημα» πέτυχε, οι ποσότητες ειδών πρώτης ανάγκης που συγκεντρώνονται είναι ικανοποιητικές, ενώ όσοι θέλουν να προσφέρουν μπορούν να το κάνουν και σήμερα ως το μεσημέρι στην Περιφέρεια και στα άλλα σημεία συγκέντρωσης των ζητούμενων ειδών.
Κ.Α.
«Δεν έχουμε πρόβλημα…»
•  Κανένα πρόβλημα δεν δημιουργεί στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων η απόφαση του ΣτΕ για ακύρωση των μετεγγραφών, όπως διαβεβαίωσε χθες τη στήλη ο Πρύτανης Γιώργος Καψάλης. «Οι μετεγγραφές που έγιναν έγκαιρα από το δικό μας ίδρυμα δεν κινδυνεύουν. Εξάλλου, δεν αποφασίζουμε εμείς ως Πανεπιστήμιο γι’ αυτές. Εμείς απλά επιβεβαιώνουμε τα στοιχεία των ενδιαφερομένων να μετεγγραφούν ενώ τις εγκρίνει το Υπουργείο Παιδείας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρύτανης! Πάλι καλά…
Κ.Α.

Τόση προχειρότητα…
•  Οι υπουργοί της Παιδείας βιάζονται να ανακοινώσουν τις αλλαγές που μόνοι τους και χωρίς διάλογο αποφασίζουν! Ήδη έκαναν ανακοίνωση για τον τρόπο που θα διεξαχθούν πανελλήνιες εξετάσεις! Ευτυχώς που δεν θα τον εφαρμόσουν από τον άλλο μήνα. Το ανακοίνωσαν για την επόμενη χρονιά. Υπάρχει έστω και ένα άλλο κράτος που να αλλάζει τα της παιδείας κάθε φορά που αλλάζει κυβέρνηση ή και κάθε φορά που αλλάζει ο υπουργός; Το λιγότερο που μπορούν να κάνουν για τα παιδιά που βρίσκονται στην τελευταία τάξη  είναι να παίρνουν τις αποφάσεις που τα αφορούν όταν αυτά μπαίνουν στην Α’ Λυκείου…
MAT
Θα απέδιδε πιο πολύ;
•  Έδωσαν επισημότητα στη συνάντηση Τσίπρα-Αβραμόπουλου. Ο επίτροπος έφερε και μήνυμα από τον Γιούνκερ! Όμως τι έκανε μέχρι σήμερα για το οξύτατο ελληνικό πρόβλημα των μεταναστών;  Μήπως θα απέδιδε περισσότερο σ’ αυτή τη θέση ο Μανώλης Κεφαλογιάννης; Γιατί και εργατικός είναι και πρακτικός είναι και ιδέες έχει! Ισως να μην αποδώσει τα αναμενόμενα ο Δ. Αβραμόπουλος, αν κρίνουμε από τη θητεία του στο Υπουργείο Υγείας! Αυτή η ΝΔ όλο σε γκάφες πέφτει με τις επιλογές στελεχών. Μακάρι να μη πουν στο τέλος κάναμε πάλι λάθος! Και η μετανάστευση είναι θέμα που καίει την Ελλάδα.
Θ.

Απελπιστική εικόνα…

•  Αν μη τι άλλο, μια απελπισία τον πιάνει αυτόν που θα έχει την… περιέργεια να κοιτάξει μέσα στα σιντριβάνια της Κεντρική Πλατείας! Νερό δεν υπάρχει, σκουπίδια πάλι… μπόλικα και η εικόνα που παρουσιάζουν τα συντριβάνια είναι απελπιστική . Για τα σκουπίδια ευθύνη έχουμε οι πολίτες, που τα ρίχνουμε όπου να ‘ναι αντί για τα καλάθια απορριμμάτων. Για την έλλειψη νερού όμως ευθύνεται η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου. Γιατί να μην λειτουργούν τα σιντριβάνια; Τώρα που φτιάχνει ο καιρός ας το φροντίσουν. Εξάλλου, αν αυτά έχουν νερό δεν θα τα «αξιοποιεί» κανείς ως κάλαθους αχρήστων!
Κ.Α.

Ο Δήμος θα τον τιμήσει…
•  Τη μνήμη του Σωτήρη Στάμου αλλά και του ομότιμου Καθηγητή Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ευάγγελου Μάνεση που «έφυγε» χθες τίμησε το Δημοτικό Συμβούλιο, κρατώντας ενός λεπτού σιγή κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση, μετά από εισήγηση του Προέδρου του Γιώργου Παπαδιώτη. Ειδικά για τον αείμνηστο Πρόεδρο του Ν.Ο.Ι. τα συλλυπητήριά τους εξέφρασαν όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων, ενώ ήδη έγινε δεκτή από την Επιτροπή Ονοματοθεσίας του Δήμου η πρόταση του Ν. Γκόντα να τιμηθεί ο Σωτήρης Στάμος με το να δοθεί το όνομά του σε δρόμο ή άλλον χώρο κοντά στη Λιμνοπούλα! Καλώς θα πράξει ο Δήμος!..
Κ.Α.