ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Αγώνας για αυτοδικαίωση…
* Δεν χάνει ευκαιρία ο Σαμαράς προκειμένου να αποδείξει ότι πολλές απ’ τις σημερινές δηλώσεις του Τσίπρα, δικαιώνουν τις δικές του επιτυχίες. Αυτή η στάση είναι κατανοητή για έναν άνθρωπο που πράγματι δούλεψε νυχθημερόν, για να ξεμπερδέψει το γόρδιο δεσμό που βρήκε στο πέρασμά του και θα ήταν άδικο να σβήσουμε κάθε προσπάθεια που έκανε για να αντέξει τις πιέσεις που δεχόταν και να φέρει κάποιες ισορροπίες στο οικονομικό πρόβλημα. Και επειδή στο έργο που ανέλαβε το 2012 δεν βρήκε καμία συμπαράσταση από το αντιπολιτευόμενο κόμμα, παρά μόνο κριτική, τώρα δεν χάνει την ευκαιρία να σχολιάζει και εκείνος κάθε φράση του αντιπάλου του που δικαιώνει τις δικές του επιτυχίες…

Του καταλογίζουμε λάθη;
* Μπορεί τους λογαριασμούς που έκανε να τον έφερναν κοντά στις απαιτήσεις των δανειστών και να εκταμιεύονταν οι δόσεις, που όμως δεν πήγαιναν στην επούλωση των πληγών της κοινωνίας, αλλά διοχετεύονταν ολόκληρες στην ανατροφοδότηση του χρέους! Μπορεί να πέτυχε για πρώτη φορά, ισοσκελισμένο προϋπολογισμό και πρωτογενές πλεόνασμα, μπορεί ακόμη να ήταν αλήθεια πως είχε αρχίσει να μειώνεται η ύφεση και ξεκινούσε η ανάπτυξη, αλλά αυτά δεν μπορούσε να τα κατανοήσει ο λαός που βίωνε μια διαφορετική πραγματικότητα. Αυτή είχε σχέση με τον εφιάλτη της μεγάλης ανεργίας και με την υπερφορολόγηση εκείνων που πάντα πλήρωναν τους φόρους τους και που δεν έβλεπαν μπροστά τους διέξοδο…

Προκαλούν τον Σαμαρά!
* Υπάρχει μία αμηχανία της σημερινής κυβέρνησης τους δύο πρώτους μήνες που, αντί να ξεκινήσει άμεσα να υλοποιεί ένα πρόγραμμα το οποίο υποτίθεται ότι ήταν κοστολογημένο και καλά μελετημένο, μένει στις εξαγγελίες των υπουργών που τη μια ανακοινώνουν μέτρα τα οποία ακούγονται ευχάριστα και την άλλη υπαναχωρούν λόγω των πιέσεων που τους ασκούν εκείνοι που έκλεισαν τις κάνουλες της χρηματοδότησης! Αυτό έγινε ύστερα και από την προτροπή του υπουργού οικονομικών που αναφωνούσε ότι δεν θέλουμε τη δόση για να μην υποχρεωνόμαστε  να παίρνουμε μέτρα που δεν εγκρίνουμε. Έλα όμως που γρήγορα εξέπεμψαν SOS με την πεντασέλιδη επιστολή του πρωθυπουργού όταν άδειασαν τα ταμεία.

Και τι θα πετύχει…
* Αν μέσα σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία έρχεται και ο Σαμαράς για να μας υπενθυμίσει ότι αυτά που θα συνέβαιναν στον τόπο τα προέβλεψε όλα, τότε δεν μας προσφέρει καμία καλή υπηρεσία αλλά μας δημιουργεί μεγαλύτερο φόβο. Αν αυτό επιδιώκει για να δικαιωθεί ο ίδιος, τότε μόνο τον εγωισμό του εξυπηρετεί… Και αυτό λίγη σημασία έχει για μας. Για μας σημασία έχει αυτό που λέγαμε πάντα. Έχουν χρέος όλοι μαζί να δουλέψουν σκληρά για να βγάλουν με ένα εθνικό σχεδιασμό τη χώρα από τα αδιέξοδά της και να δώσουν ελπίδα στο λαό για να ξεκινήσει να δημιουργεί. Θα κερδίσει ο Σαμαράς εάν στηρίξει τις προσπάθειες της κυβέρνησης της Ελλάδας. Αν ψάχνει μόνο για την αυτοδικαίωσή του τότε θα μείνει πάλι μόνος του.
Θεανώ Βλάχου

Επικίνδυνη διάβαση…
* Επικίνδυνη υπόθεση είναι διάβαση του δρόμου που διέρχεται κατά μήκος της Πλατείας Πάργης! Η κίνηση οχημάτων είναι μεγάλη, οι πεζοί πολλοί, το διπλοπαρκάρισμα πάει… σύννεφο! Πάντως, έχουμε κάτι οδηγούς στα Γιάννενα πολύ… ανυπόμονους κι ευέξαπτους. Χθες το πρωί ένα αυτοκίνητο κόντεψε να πατήσει ηλικιωμένο, ο οποίος προσπαθούσε να περάσει από την Πλατεία (Πάργης)  απέναντι στο «Διεθνές» μέσω της διάβασης που υπάρχει στο συγκεκριμένο σημείο. Και αφού ο οδηγός πήγε να πατήσει τον άνθρωπο, που λόγω ηλικίας ήταν δυσκίνητος, του πάτησε και την κόρνα, ζητώντας και τα... ρέστα! Καλό είναι η Τροχαία να επιτηρεί πιο συχνά την κίνηση στην συγκεκριμένη Πλατεία…
Κ.Α.
Μετέφερε 12χρονη…
* Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος παραχωρήθηκε πριν λίγες μέρες για την  επείγουσα μεταφορά ενός 12χρονου κοριτσιού με καταγωγή από τα Γιάννενα στο Ανόβερο της Γερμανίας προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, καθώς έχει όγκο στον εγκέφαλο! Για την κινητοποίηση αυτή και την ταχεία μετακίνηση της μικρής ασθενούς σημαντική υπήρξε η συμβολή του Υπουργού Υγείας, στον οποίο είχε τηλεφωνήσει σχετικά ο Αλέκος Καχριμάνης. Γι’ αυτό και προχθές τον ευχαρίστησε δημόσια για τη βοήθειά του…
Κ.Α.
Μία από τα ίδια…
* Φαίνεται ότι δεν θα αφήσουν κανένα αποτυχόντα βουλευτή χωρίς να του δώσουν μια θεσούλα στο κομματικό κράτος που πάνε και αυτοί να δημιουργήσουν! Είπαμε για την τοποθέτηση Γεν. Γραμματέων στα υπουργεία! Τώρα μάθαμε ότι από τις εφτά θέσεις στις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) στις πέντε έβαλαν αποτυχόντες βουλευτές! Πάντα εκείνοι που εκλέγονταν είχαν μέριμνα για τους αποτυχόντες. Εξ άλλου, αυτό το κράτος έχει πολλές τρύπες για να τρυπώνουν οι βολεψάκηδες… Κι αν δεν έχει τις δημιουργεί δια νόμου. Αυτοί έχουν το μαχαίρι, αυτοί τρώνε και το πεπόνι!
Θ.

Περισσότερη δουλειά…
* Λιγότερα λόγια και περισσότερη δουλειά τους υπέδειξε ο Τσίπρας! Δε λέμε, καλές είναι οι συνεντεύξεις του Βαρουφάκη αφού κατάφερε να διεθνοποιήσει το πρόβλημα, αλλά το ταμείον είναι μείον! Κάτι από τα έξοδα των εκλογών, κάτι από την αναστολή πληρωμών αφού οι πολίτες είχαν την ελπίδα να γλιτώσουν τη φοροκαταιγίδα, κάτι από την καθυστέρηση των φορολογικών δηλώσεων που θα τους απέφεραν έσοδα, κάτι από τον ΕΝΦΙΑ που ψάχνει τους.. έχοντες κι ακόμη να τους βρει, τα ταμεία είναι άδεια. Αν προσθέσεις και τα χρήματα που πήραν απ’ τα ασφαλιστικά ταμεία για να μπορούν να κινηθούν και που οφείλουν να τα επιστρέψουν, όλα αυτά περιμένουν εκείνους που θα δουλέψουν σκληρά ώστε να βρουν τους αναγκαίους πόρους. Μόνο με συνεντεύξεις δεν γεμίζουν τα άδεια ταμεία.
ΜΑΤ

Πρότυπο θέλησης!..
* Μπορεί να μην έφερε… δώρα ή δεσμεύσεις για τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων ο Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, όμως με την επίσκεψή του στην πόλη μας έδωσε ένα δυνατό μήνυμα προς όλους όσοι αντιμετωπίζουν κάποιας μορφής αναπηρία. Όταν, δηλαδή, υπάρχει θέληση, μπορεί κανείς να ζει, να εργάζεται και να προσφέρει στο σύνολο όπως κάθε άλλος πολίτης! Ο Υπουργός, αν και τυφλός, συμμετείχε (συνοδευόμενος) σε όλες τις εκδηλώσεις της Επετείου, πήγε στη Μητρόπολη, περπάτησε στα Γιάννενα, επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη στο γραφείο του, χειροκρότησε απ’ την εξέδρα τους παρελάζοντες! Έκανε δηλαδή ό,τι και όλοι οι υπόλοιποι επίσημοι επισκέπτες, κι ακόμα περισσότερα! Δεν είναι μικρό πράγμα… Είναι άξιος θαυμασμού!
Κ.Α.

Πανό και πορεία…

* Και κάτι από Βαγγέλη Γιακουμάκη είχε η προχθεσινή γιορτινή ημέρα στα Γιάννενα! Από τη μία, ήταν τα πανό που άπλωσαν κάποιοι στα κάγκελα του Δημαρχείου (φωτό), τα οποία ανέγραφαν συνθήματα σχετικά με τον θάνατο του 20χρονου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής. Από την άλλη, η πορεία στη μνήμη του αδικοχαμένου Βαγγέλη που έγινε μετά το πέρας των επετειακών εκδηλώσεων, με πολύ μικρή όμως συμμετοχή του κόσμου. Πάντως, οι υπερβολές δεν έλειψαν ούτε και αυτή τη φορά. Ας πούμε το σύνθημα, «Βαγγέλη ζεις, χρόνια πολλά» είναι… ασχολίαστο!
Κ.Α.