ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Προστατεύει αυθαιρεσίες!
* Είμαστε η μόνη χώρα που το κράτος προστατεύει με νόμους την αυθαιρεσία! Ψηφίζονται νόμοι προκειμένου να δώσουν συγχωροχάρτι σε όποιον κάνει παράνομο κτίσμα. Νόμοι για νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων εφαρμόστηκαν κατ’ επανάληψη, έτσι η παρανομία επαναλαμβάνεται πάλι και πάλι ενώ οι παρανομούντες τελούν εν αναμονή των νέων ρυθμίσεων. Eπειδή το κράτος είναι απρόσωπο δεν μπορούμε να το… επιπλήξουμε και να του ζητήσουμε να λογοδοτήσει, όμως οι νόμοι που ψηφίζονται έχουν υπογραφές υπουργών και ψήφους βουλευτών. Είναι αυτοί που αναλαμβάνουν την ευθύνη της κάλυψης των αυθαιρεσιών. Έτσι, με λίγα αργύρια κάθε αυθαίρετο κτίσμα γίνεται νόμιμο και το πρόβλημα διαιωνίζεται…

Όροφος σε όροφο…
* Δεν γνωρίζουμε ποια συμφέροντα εξυπηρετούσε ο υπουργός που έφερε στη Βουλή για ψήφιση το νόμο περί μεταφοράς συντελεστών δόμησης από πόλη σε πόλη! Πρώτα τον εφάρμοσαν και ύστερα κατάλαβαν ότι πρόσθεταν επί πλέον ύψος στις πολυκατοικίες που «καπελώθηκαν» πέρα από το όριο που προέβλεπαν οι όροι δόμησης σε κάθε πόλη. Έτσι, επιβαρύνθηκε και η δική μας πόλη με πρόσθετους ορόφους και από τους τρεις επιτρεπόμενους σιγά - σιγά προχωρήσαμε στους τέσσερις και μετά στους πέντε και καταλήξαμε στους έξι! Αν δεν κρίνονταν αντισυνταγματικός ο νόμος θα βλέπαμε στα Γιάννενα και... ουρανοξύστες. Τα κτίσματα πάντως έμειναν στη θέση τους για να μας θυμίζουν πώς λειτουργούν τα διαπλεκόμενα…

Πότε κρυφά, πότε φανερά…
* Πότε στα κρυφά και πότε φανερά η Βουλή εξυπηρέτησε πλείστα όσα συμφέροντα. Πότε ψηφίζονταν νόμοι και πότε τροπολογίες που αλλοίωναν τη μορφή του αρχικού νόμου. Κι αυτό γιατί κάθε φορά έπρεπε να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα. Σ’ όλο αυτό το διάστημα δεν είδαμε καμία μπουλντόζα να γκρεμίζει αυθαίρετη βίλα, είτε μέσα σε δάσος, είτε δίπλα στον αιγιαλό, που είχαν ακόμη και ελικοδρόμια, αλλά είδαμε αρκετές φορές να γκρεμίζουν τις παράνομες παράγκες αν αυτές ενοχλούσαν κάποιο ψηφοφόρο με δύναμη. Βλέπεις, και πάλι οι έχοντες υποστήριξη από το σύστημα απολάμβαναν τα κτίσματά τους με τους κήπους και τις πισίνες κι ας ήταν φτιαγμένα χωρίς άδεια ή ας είχαν υπερβεί τα οποιαδήποτε όρια.

Καλύπτει όποιους θέλει!..
* Θέλοντας να προστατεύσει τη νομιμότητα ο κ. Ρακιντζής ανέφερε περιπτώσεις υποστήριξης της παρανομίας από το ίδιο το  κράτος. Τελευταία επισήμανε 14 περιπτώσεις νομοθετικού κουκουλώματος διαφόρων υποθέσεων. Αμνηστεύθηκαν δια νόμου μισθολογικές υπερβάσεις ύψους 30 εκατ. στον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων και τον ΟΚΑΝΑ! Έπαυσαν με τροπολογία οι εκκρεμείς ποινικές διώξεις σχετιζόμενες με διάθεση πόρων του χρεοκοπημένου ΟΑΕΕ, ενώ σταμάτησε η αναζήτηση ποσών που χορηγήθηκαν ως επιδόματα μεταπτυχιακών σπουδών στους προϊσταμένους των γεν. διευθύνσεων κλπ του χρεοκοπημένου Υπ. Υγείας και ανεστάλησαν οι διώξεις για προέδρους και μέλη  αγροτικών συνεταιρισμών…Για όλα αυτά η αντιπολίτευση δεν βγάζει κουβέντα!
Θεανώ Βλάχου

Κι ο ίδιος εδώ ήταν!
* Είκοσι χρόνια, δηλαδή δύο ολόκληρες δεκαετίες βουλευτής, υφυπουργός και υπουργός υπήρξε ο Αλέκος Παπαδόπουλος, έχοντας μάλιστα διαχειριστεί κατά καιρούς χαρτοφυλάκια ιδιαίτερα σημαντικά όπως αυτό των Οικονομικών αλλά και της Υγείας. Με τέτοια θητεία στην πολιτική ζωή αυτής εδώ της χώρας δεν είναι κάπως… αστείο το να βγαίνει σήμερα και να κατακεραυνώνει το παλαιό σύστημα, ιδίως εκείνο της δεκαετίας προ της κρίσης για την κοινωνική καταστροφή που συντελείται στις μέρες μας; Στέλεχος του συστήματος υπήρξε και ο ίδιος και μάλιστα απ’ τα σημαίνοντα!
Κ.Α.

ΣΥΡΙΖΑ... αφισοκολλήσεων!
* Με διαφορά πρώτος σε αφισοκολλήσεις είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στην πόλη ο ΛΑΟΣ. Μέχρι τώρα αφίσες των κομμάτων της συγκυβέρνησης δεν είδαμε, όπως και στις προηγούμενες εκλογές. Ελπίζουμε από Δευτέρα ο ...ευαίσθητος για τα περιβαλλοντικά ζητήματα τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, να φροντίσει να τις απομακρύνει από τις κολώνες στην πόλη και τα χωριά, ώστε να εκλείψει η ρύπανση και να μην απειλούνται διερχόμενοι και πεζοί από τις ... πτήσεις τους όταν φυσάνε ισχυροί άνεμοι!
Ν.

Μόνο... 103 τροπολογίες!
* Μόνο 103 τροπολογίες ψήφισαν για άσχετα θέματα μέσα στο τελευταίο νομοσχέδιο που έφερε στη βουλή το Υπουργείο Υγείας. Σκέψου τι κάνουν! Πού θα βρουν σειρά με τόσες τροπολογίες και τι κομφούζιο θα προκύψει πάλι αυτοί το ξέρουν καλύτερα. Κάπως έτσι σ’ αυτή τη χώρα χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα και τελικά ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν τι τους γίνεται… Αν εισήχθη ως τροπολογία και η απαγόρευση στους βουλευτές να παίζουν στο χρηματιστήριο δεν το ξέρουμε! Ίσως γι’ αυτό μπερδεύτηκε και ο Χαϊκάλης και μας δήλωσε ότι μόνο 5.000 ευρώ έδωσε στον κουμπάρο του για να του τα επενδύσει. Κι όταν κάποιοι του ψιθύρισαν ότι απαγορεύεται αυτό το …παιγνιδάκι για τους βουλευτές ανασκεύασε τις δηλώσεις του!
Θ.
Υπαναχωρήσεις…
* Και νέα υπαναχώρηση του Τσίπρα! Δεν θα αφοπλίσει την Αστυνομία, διακήρυξε, αλλά τους αστυνομικούς που έρχονται σε επαφή με τους πολίτες! Με ποιους πολίτες; Και πώς θα συμπεριφερθούν όταν βρεθούν απέναντι στους εγκληματίες; Θα τους πουν «περιμένετε μια στιγμή να πάμε στο Τμήμα για να πάρουμε το όπλο μας»; Να γελάσουμε ή να κλάψουμε με τα καμώματα των πολιτικών που άλλα λένε πριν από τις εκλογές και άλλα κάνουν μετεκλογικά…
ΜΑΤ

Αναβαθμισμένος ο εορτασμός...

* Για  πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, στις θρησκευτικές - εορταστικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο των Ιωαννίνων Νεομάρτυρα Άγιο Γεώργιο, συμμετείχαν και συλλειτούργησαν και μητροπολίτες από άλλες γειτονικές μητροπόλεις, ήτοι ο Καστορίας Σεραφείμ (προέστη στον Εσπερινό) και ο Άρτης Ιγνάτιος (προέστη στη Θεία Λειτουργία). Πρόκειται για μια σωστή κίνηση του Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμου, που εντάσσεται στην "εξωστρεφή" δράση της τοπικής Μητρόπολης. Την ίδια τακτική ακολουθούν άλλωστε και οι περισσότερες από τις άλλες Μητροπόλεις κατά τον εορτασμό των πολιούχων, βάσει και της θέσης που έχει εκφράσει η Ιερά Σύνοδος. Να σημειώσουμε δε, ότι σύμφωνα με πληροφορίες μας, σήμερα για να ευχηθούν στον εορτάζοντα κ. Μάξιμο, αναμένεται να έλθουν στα Γιάννενα, αρκετοί Μητροπολίτες, αλλά και προσωπικοί του φίλοι.
Ν.

Στην... καλύτερη στιγμή!
* Καλή ευκαιρία η προεκλογική περίοδος για τους αντεξουσιαστές που ανακατέλαβαν κάποια απ’ τα κτίρια του παλιού «Χατζηκώστα» στην Γ. Παπανδρέου. Σου λέει, τώρα ποιος θα δώσει εντολή έξωσης, αφού σε λίγο θα έχουμε καινούρια κυβέρνηση, οπότε άπλωσαν ξανά τα πανό τους (φωτό), έστησαν τις σόμπες τους, κουβάλησαν καυσόξυλα και πάμε απ’ την αρχή. Αν μάλιστα η νέα κυβέρνηση είναι του ΣΥΡΙΖΑ, τότε η κατάληψη θα κρατήσει πολύ καιρό, αφού το κόμμα έχει εκφράσει με ξεκάθαρο τρόπο την συμπάθειά του σε τέτοιου είδους πρακτικές…
Κ.Α.