ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Σχέδιο… άλωσης!
* Υπάρχει άραγε σχέδιο άλωσης της χριστιανικής Ευρώπης από υποστηριχτές άλλων θρησκειών; Εμείς που πάντα υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα όλων των λαών και σεβόμαστε κάθε τι διαφορετικό, με την ελπίδα ότι όλοι οι λαοί μπορούν να ζήσουν ειρηνικά ο ένας δίπλα στον άλλο, με όσα συμβαίνουν σήμερα προβληματιζόμαστε βαθύτατα. Στις ευρωπαϊκές χώρες οπαδοί άλλων θρησκειών, με διαφορετικό πολιτιστικό υπόβαθρο, που όλο και αυξάνονται, ήδη προσπαθούν να επιβάλουν τους δικούς τους νόμους και αρνούνται να αποδεχθούν το σύνταγμα των κρατών που τους φιλοξενεί. Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στη Μέση Ανατολή και σπέρνουν την καταστροφή στρατολογούν στελέχη που ζουν στην Ε.Ε..

Πώς θα είναι η Ευρώπη;
* Ενώ η χριστιανική Ευρώπη μαστίζεται από την ανεργία, μεγάλο ποσοστό των κατοίκων της φτωχοποιείται και οι γεννήσεις μειώνονται, μία μεγάλη θρησκευτική δύναμη εξαπλώνεται παντού αλλοιώνοντας τις πληθυσμιακές ισορροπίες. Με τις μετακινήσεις των λαών λόγω διώξεων από τα αυταρχικά καθεστώτα ή εξαιτίας των πολέμων, πολύ σύντομα θα ανατραπούν οι ισορροπίες και θα είναι περισσότεροι οι φιλοξενούμενοι από τους ντόπιους κατοίκους. Και το περίεργο είναι ότι εκείνοι που μεταναστεύουν  πληρώνουν μεγάλα ποσά στους δουλεμπόρους για τη μεταφορά τους, που δεν είναι και ασφαλής, αφού τους θαλασσοπνίγουν. Όμως υπάρχει πλέον μεγάλος προβληματισμός: Πού βρίσκουν  τόσα χρήματα οι πρόσφυγες;  

Δύο ταχυτήτων…
* Ενώ εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς η μεταφορά των πληθυσμών μιας συγκεκριμένης θρησκείας, η Χριστιανική Ευρώπη λόγω σκοπιμοτήτων δεν κατάφερε να προωθήσει το διάλογο για την επανένωση των δύο εκκλησιών. Η Ορθόδοξη και η Καθολική Εκκλησία επειδή από τη μια μεριά υπάρχουν πιθανόν οικονομικά συμφέροντα και από την άλλη καλλιεργούνται στενόμυαλες αντιλήψεις δεν προχώρησαν στην επανένωσή τους που θα τις έκανε ισχυρότερες. Κάθε επικοινωνία Πατριάρχη – Πάπα βρίσκει απέναντι τους… καθαρόαιμους Ορθόδοξους που εκ του ασφαλούς κρίνουν και επικρίνουν χωρίς να βλέπουν τις ανακατατάξεις που γίνονται γύρω τους και που δεν μπορούν να τις εμποδίσουν…Εμείς και στα εθνικά και στα θέματα της πίστης είμαστε στενόμυαλοι.

Θα πληρώσουμε ακριβά…
* Εάν συνεχίζουμε να βλέπουμε τα πράγματα μέσα από τέτοιες αντιλήψεις και να μη διδασκόμαστε από τα παθήματά μας, τότε θα χάσουμε κι άλλα απ’ αυτά που θεωρούμε κεκτημένα μας! Δεν μας απασχολεί ότι τρία από τα Πατριαρχεία μας βρίσκονται μέσα σε εχθρικά περιβάλλοντα και κάνουμε κακόπιστη κριτική σ’ εκείνους που αγωνίζονται για να κρατήσουν Θερμοπύλες. Απ’ έξω απ’ το χορό πολλά τραγούδια λες, όταν έρθει όμως η ώρα να αποδείξεις αυτά που υπερασπίζεσαι τότε αφήνεις άλλους να τα βγάλουν πέρα από την πρώτη γραμμή και εσύ κάνεις κριτική απ’ τα μετόπισθεν! Πόσο μικροί είμαστε και πόσο λίγοι! Σ’ ένα κόσμο που αλλάζει ταχύτατα εμείς συμπεριφερόμαστε ως κακομαθημένα παιδιά…
Θεανώ Βλάχου

Σαμαράς – Τασούλας…
* Τον Υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τασούλα επέλεξε ο Αντ. Σαμαράς να καθίσει δίπλα του στα υπουργικά έδρανα, κατά την κρίσιμη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και έπιασε μαζί του κουβέντα. Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», ακόμα και εκείνη την ώρα ο Πρωθυπουργός είχε στο μυαλό του τα νομοσχέδια του Υπ. Πολιτισμού και ζήτησε από τον Κ. Τασούλα να τα προωθήσει με γοργό ρυθμό! Όταν τελείωσε η ψηφοφορία, το Προεδρείο της Βουλής τον ειδοποίησε για το αποτέλεσμα και ο Α. Σαμαράς γύρισε, είπε στον Υπουργό «τώρα ξεκινάμε, έχουμε δρόμο μπροστά μας να διανύσουμε...» και έφυγε από τη Βουλή!..
Α.
Τα 144 ευρώ θα βρεθούν;
* Χαράς ευαγγέλια: Τρία ευρώ φθηνότερο θα είναι το φετινό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, δηλαδή, από τα 147 ευρώ θα πέσει στα 144! Τους χαρίζουμε τρία ευρώ, αρκεί να βρούμε τα υπόλοιπα 144... Απλά πράγματα.
Α.
Μεγάλη ανταπόκριση...
* Η ευαισθησία και η ανταπόκριση του κόσμου από Συλλόγους, φορείς και άτομα, για τα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου» στην Πωγωνιανή, όπως αποδεικνύεται είναι τεράστιες. Πρόσφατα συνταξιούχες Δασκάλες και Νηπιαγωγοί Ιωαννίνων, από ατομικές προσφορές συγκέντρωσαν χρήματα και προσέφεραν στην «Κιβωτό»: Χριστουγεννιάτικα δώρα για όλα τα παιδιά, σεβαστό χρηματικό ποσό, 170 κιλά ελαιόλαδο και είδη πρώτης ανάγκης για τα δύο μωρά των 14 και 17 μηνών!
Σ.Τ.

Συγκεκριμένες απαντήσεις…
* Ξεκαθαρίζει τη θέση του το ΚΚΕ. Δεν ψηφίζει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας! Ψελλίζουν κάτι για τις υπογραφές που βάζει ο Πρόεδρος στις αποφάσεις της κυβέρνησης και νομίζουν ότι ξέμπλεξαν! Όμως ας ξεκαθαρίσουν μια και καλή τη θέση τους. Ποια είναι η γνώμη τους για την Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία ως πολίτευμα; Συμμετέχουν τυπικά σ’ αυτή με σκοπό να εκφράζουν τις θέσεις τους ή συμμετέχουν γιατί πιστεύουν στον κοινοβουλευτισμό; Αν αντί για 5% ο λαός τους δώσει το προβάδισμα ποιες αλλαγές θα φέρουν; Ας περιγράψουν για μια φορά το δικό τους μοντέλο! Και ποιος ξέρει, μπορεί και να πείσουν περισσότερους  Έλληνες.
ΜΑΤ

Η αναγέννηση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ!
* Οι αυριανές εκλογές στην ΟΜΟΝΟΙΑ όποια ηγετική ομάδα κι αν αναδείξουν, δεν είναι ικανές να «διώξουν» τον προβληματισμό που είναι διάχυτος στους Έλληνες της Αλβανίας για την πολυδιάσπαση του χώρου. Ο  Σωτήρης Κυριαζάτης, που διετέλεσε Πρόεδρος σε ιστορικές περιόδους, μιλώντας εκ πείρας και με βαθιά συναίσθηση ευθύνης,  είχε καταθέσει εδώ και αρκετό καιρό μια ολοκληρωμένη πρόταση για την ανασύνταξη και αναγέννηση της Οργάνωσης, ώστε να φέρει στους κόλπους της όλους εκείνους που για διάφορους λόγους έχουν αποστασιοποιηθεί. Από ότι αποδεικνύεται δεν εισακούστηκε και εκ των πραγμάτων  η νέα διοίκηση θα πρέπει να δώσει μεγάλο αγώνα για να αντιστραφεί η πορεία των τελευταίων χρόνων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.
Ν.

Οι αρτοποιοί… κεντάνε!

* «Κεντάνε» αυτές τις ημέρες οι Γιαννιώτες αρτοποιοί, αφού γιορτές έρχονται και τα πατροπαράδοτα γλυκά που φτιάχνουν –και- οι φούρνοι (μελομακάρονα, δίπλες, κουραμπιέδες κ.λ.π.) έχουν την τιμητική τους! Κάποιοι, μάλιστα, απ’ αυτούς αποδεικνύουν ότι έχουν μεγάλη έμπνευση και παρουσιάζουν καινούριες γευστικές προτάσεις. Για παράδειγμα, στην «Αρτογεύση» η στήλη… εντόπισε νοστιμότατες «τηγανίτες της γιαγιάς», όπως τις ονομάζει ο δημιουργός τους Βασίλης Παπαδιαμάντης, φτιαγμένες με μέλι και καρύδια, ειδικά για τις μέρες των γιορτών! (Στη φωτό ο Β. Παπαδιαμάντης ποζάρει περήφανος με τις «τηγανίτες της γιαγιάς». Δίπλα του η πάντα ευγενική Σταυρούλα)…
Κ.Α.