ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Μπράβο ο ΟΑΕΕ!..
* Θα πρέπει κάποτε να επιβραβεύονται όσες υπηρεσίες κάνουν σωστά τη δουλειά τους και ειδικότερα οι υπάλληλοι εκείνοι που υπηρετούν σ’ αυτές. Μιλάμε για τον ΟΑΕΕ Ηπείρου, που σε αίτημα αναγνώστη μας (του Α.Σ.), ο οποίος έπρεπε επειγόντως να ταξιδέψει στο εξωτερικό, ενεργοποιήθηκε πάραυτα και μέσα σ’ ελάχιστο χρονικό διάστημα, εξέδωσε κάρτα Υγείας Ασφαλισμένου (παλαιότερα τις έβγαζε μόνο το ΙΚΑ). Όχι, ακόμη δεν είναι όλα... μαύρα!
Β.
Mε επιλεκτική μνήμη...
* Ναι, μιλούσε ο σημερινός Υπουργός Δημ. Σταμάτης, ως Δ/τής ΥΠΑ, πριν χρόνια, για ραδιοβοηθήματα στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων και μάλιστα ότι είχε εντοπίσει κάποιο που ήταν σε πειραματικό στάδιο. Όμως και ο επί 5ετία διορισμένος Περιφερειάρχης Ηπείρου, εκείνος ο... αλήστου μνήμης Δημ. Πανοζάχος μας διαβεβαίωνε κάθε τόσο ότι... σύντομα θα εγκατασταθεί στα Γιάννινα το περίφημο ILS, για να γίνονται «τυφλές» προσγειώσεις!.. Βέβαια, θα αναρωτηθείτε: Γιατί μόνο αυτό μας υπόσχονταν ο Πανοζάχος, που στα... όνειρά του έχτιζε ανώγεια και κατώγεια και στη θεωρία είχε κάνει την Ήπειρο... Ελβετία; Ορισμένοι, λοιπόν, των τοπικών ηλεκτρονικών MEDIA ας μην έχουν επιλεκτική μνήμη, ξεχνώντας τα... σοβαρά αστείων ανθρώπων!
Α.
Τους αποπροσανατολίζει!
* Αρνούνται να μετέχουν σε κοινές εμφανίσεις με τον Άδωνη τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ! Λένε ότι τους αποπροσανατολίζει! Λέτε με τις γνώσεις και την επιχειρηματολογία του πρώην Υπουργού Υγείας να κινδυνεύουν να αλλάξουν απόψεις; Πάντως ό,τι λέει ο Άδωνης είναι απόλυτα τεκμηριωμένο. Μπορεί να υστερεί στην έκφραση και να χρειάζεται λίγη λογοθεραπεία αλλά όσα ισχυρίζεται είναι απόλυτα τεκμηριωμένα είτε μας αρέσει να τα ακούμε είτε όχι…
MAT

Ελληνοφρένεια…
* Λίγο η Ακρόπολη, λίγο η διεθνής κινητοποίηση για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα και τώρα το παγκόσμιο ενδιαφέρον για τον τάφο στην Αμφίπολη μπορεί και να μας ξύπνησαν ώστε να νιώσουμε επιτέλους υπερήφανοι γι’ αυτά που έχουμε και γι’ αυτά που μπορούμε να κάνουμε ακόμη και σήμερα. Αρκετά με τα συμπλέγματα κατωτερότητας. Και αυτή την ανάγκη την έκανε σημαία του ο Σαμαράς στο λόγο που εκφώνησε για τα 40χρονα της ΝΔ! Τώρα, γιατί κατέγραψαν οι παράγοντες της «Ελληνοφρένειας» το πόσες φορές ανέφερε τη λέξη περηφάνεια ο  αρχηγός της ΝΔ αυτό δεν το ξέρουμε. Επικροτούσαν την ενέργειά του ή την απέρριπταν;  Πάντως, μετά την περηφάνεια θα πρέπει να ακολουθήσει η εθνική συνεννόηση… Τη βλέπει κανείς στον ορίζοντα;
Θ.

Θα λήξει σήμερα το σήριαλ;
* «Για πράξεις υποβάθμισης του περιβάλλοντος κατ’ εξακολούθηση» δικάζεται σήμερα Παρασκευή στο Πρωτοδικείο ο πρ. δήμαρχος Φιλ. Φίλιος, μετά από αυτεπάγγελτη παραπομπή του Εισαγγελέα Ιωαννίνων.
Πρόκειται για εξ αναβολής δίκη (από 20/1/14) και αφορά τις χωρίς αδειοδοτήσεις εργασίες που έγιναν στον υδροβιότοπο Αμφιθέας για την κατασκευή στίβου θαλασσίου σκι και υποβάθμισαν γενικότερα το οικοσύστημα της λίμνης.
Για να δούμε, θα λάβει τέλος σήμερα το ενδιαφέρον οικολογικό σήριαλ της Παμβώτιδας ή θα έχει και συνέχεια...
Α.

Πολιτιστική πρωτεύουσα…
* Ενώ τα προβλήματα χρονίζουν σ’ αυτή την πόλη και το ένα κακό προστίθεται επάνω στο άλλο, κάνοντας ακόμη χειρότερη την καθημερινότητά μας, ακούσαμε ότι θα υποβάλλουμε υποψηφιότητα για να γίνουμε πολιτιστική πρωτεύουσα το 2021! Ο συγκεκριμένος χρόνος μου θύμισε την… εθνική επανάσταση του 1821 όταν οι πρόγονοί μας έκαναν το θαύμα. Αν υποθέσουμε ότι θα μπορούσε πάλι να γίνει ένα θαύμα σε τοπικό επίπεδο με αφορμή μια τέτοια προετοιμασία, ώστε να αλλάξουν όλα και να γίνουν καλύτερα σε μια κοινή προσπάθεια προκειμένου να ανατρέψουμε τα κακώς κείμενα και να δημιουργήσουμε μια πιο ανθρώπινη πόλη, τότε θα άξιζε τον κόπο να υποβάλλουμε το αίτημα! Πόσα όμως μπορούν να αλλάξουν;

Η σημερινή εικόνα…
* Αυτή η πόλη χτίστηκε ανάλογα με τα συμφέροντα που εξυπηρετούνταν κάθε φορά, που για χάρη τους δεν υπήρξε σεβασμός ούτε στο ιστορικό κέντρο, ενώ  η Παμβώτιδα, το κόσμημα των Ιωαννίνων, αργοπεθαίνει παρά τις υποσχέσεις των αρμοδίων για τη σωτηρία της εδώ και δεκαετίες. Ο πνεύμονάς της, το περιαστικό δασύλλιο, καταπατήθηκε, ενώ τα δένδρα του γεράζουν χωρίς να αντικαθίστανται! Οι δρόμοι θυμίζουν… βομβαρδισμένο τοπίο, τα πεζοδρόμια ανύπαρκτα και, όπου υπάρχουν, είναι γεμάτα εμπόδια. Οι σκάρες συλλογής των ομβρίων είναι κλεισμένες από πευκοβελόνες, χαλίκια και άλλα υλικά. Όσο για τις μετακινήσεις των ΑμεΑ, αυτές… απαγορεύονται! Μας διευκολύνει να μένουν μέσα στα σπίτια τους κι έτσι δεν βλέπουμε τον αγώνα τους.

Ένα βήμα μπροστά!..
* Εμείς  δεν καταφέραμε να μαζέψουμε ούτε τα σκουπίδια μας που κοσμούν ακόμη τους ανοιχτούς κάδους και άλλα σκορπίζονται στα πεζοδρόμια, ενώ τα πλαστικά κάθε είδους κάνουν παρέλαση σε όλους τους δημόσιους χώρους! Κάποιοι τοποθέτησαν κάδους ανακύκλωσης αλλά σταμάτησαν εκεί. Για να διαπαιδαγωγηθεί ο πληθυσμός χρειαζόταν πολλή δουλειά αλλά ποιος να την κάνει; Έτσι το πείραμα απέτυχε! Δημιουργήθηκε ένας χώρος  για τα αδέσποτα ζώα αλλά το πρόβλημα είναι ακόμη εδώ, ενώ οι συμπολίτες μας που βγάζουν τα κατοικίδια στο δρόμο δεν φροντίζουν για την καθαριότητα των πεζοδρομίων! Οι τοίχοι των δημοσίων κτηρίων, ακόμη και των πετρόκτιστων είναι γεμάτοι συνθήματα. Ούτε τα αγάλματα στα πάρκα δεν γλίτωσαν από τη μανία των επαναστατημένων νεαρών!

Θα δουλέψουν;
* Η πόλη ενώθηκε με τα προάστια σε ένα Δήμο, ενώ η οικοδόμηση του λεκανοπεδίου έγινε άναρχα και χωρίς υποδομές! Τα ΜΜΜ σχεδιάστηκαν εμπειρικά και δεν εξυπηρετούν τους πολίτες, πόσο περισσότερο τους ξένους και η κίνηση των ΙΧ γίνεται ασφυκτικότερη με επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού. Το νυσταγμένο Αεροδρόμιο ακόμη περιμένει κάποια όργανα ασφαλούς προσγείωσης, ενώ τις πτήσεις από το εξωτερικό απλά τις μνημονεύουμε! Για να πάρουν τουριστικές πληροφορίες οι ξένοι απευθύνονται στην τουριστική αστυνομία, αφού δεν υπάρχει τέτοιο γραφείο τα απογεύματα και τις αργίες! Αν με αφορμή την υποψηφιότητα της πόλης μπορούν να δρομολογηθούν καλύτερες προοπτικές, αυτό θα το θέλαμε. Αλλά ακόμη δεν μας πείθει κανένας ότι μπορεί να δουλέψει προς αυτή την κατεύθυνση.
Θεανώ Βλάχου

Ο «Π.Λ.» σε θεατρικό παιχνίδι!

Τελικά, μια εφημερίδα, πέρα απ’ το διάβασμα, έχει κι άλλες χρήσεις! Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες είναι αυτή που κάνει το Θεατρικό Εργαστήρι «Έκφραση», το οποίο αξιοποιεί τον «Πρωϊνό Λόγο» κάπως… διαφορετικά και συγκεκριμένα, στα μαθήματα θεατρικού παιχνιδιού που κάνει στα παιδικά του τμήματα (φωτό)! Σα να λέμε, ο «Π.Λ.»… χορηγός επικοινωνίας στα μαθήματα του Εργαστηρίου! Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία αυτή για να αποκτήσουμε και μερικούς –πολύ- νέους αναγνώστες!
Κ.Α.