ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Υπάρχει πλάνο;
*  Ή εμείς δεν αντιλαμβανόμαστε τα σχέδια εκείνων που μας κυβερνούν ή εκείνοι βαδίζουν σε μονοπάτια άσχετα με την επίλυση του πραγματικού προβλήματος της Ελλάδας. Μιλάνε και ξαναμιλάνε για τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στη... σκουριασμένη Δημόσια Διοίκηση, αλλά πίνακα συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων δεν μας έδωσαν μέχρι σήμερα. Ούτε μας δίνουν να καταλάβουμε τι εννοούν με τον όρο μεταρρύθμιση, ούτε μας κάνουν σαφές ποιο θα είναι το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα από κάθε μεταρρύθμιση. Κι αν δεν μας τα περιγράφουν με σαφήνεια και αν εμείς δεν νιώθουμε να αλλάζει κάτι στην καθημερινότητά μας, τότε εκείνοι και εμείς  μιλάμε διαφορετική γλώσσα!

Πάλεψαν για καιρό!..
*   Όλο αυτό το διάστημα που έκαναν περικοπές στις αποδοχές μας και με τα μέτρα που έπαιρναν στον ιδιωτικό τομέα πολλαπλασίαζαν την ανεργία, περιέργως οι τιμές στην αγορά έμειναν στα ύψη! Πώς δέχονται να μειώνουν το επίπεδο ζωής των πολιτών, να αποδομούν τη μεσαία τάξη αλλά οι τιμές όχι μόνο να μη πέφτουν σε μια λογική αντιστοιχία αλλά να αυξάνονται; Και μάλιστα ύστερα από τόσους καυγάδες και κομματικές αντιπαλότητες και αφού διατυμπάνισαν ότι με τα νέα μέτρα για το γάλα θα έπεφτε η τιμή του αυτό παρέμεινε στα ίδια επίπεδα. Για αποτυχία δεν μίλησε κανένας κυβερνητικός εκπρόσωπος! Κάτι ψέλισε η αντιπολίτευση, αλλά από τον τρόπο που χειρίζεται τα πράγματα δεν της δώσαμε σημασία. Βλέπεις, το «όχι σε όλα» την καθιστά αναξιόπιστη…

Περνάνε πρώτα από μας!
*   Eμείς δεν καταλάβαμε αν τελικά έγιναν κάποιες από τις πολυσυζητημένες μεταρρυθμίσεις! Εκείνοι που ισχυρίζονται ότι τις πραγματοποιούν επειδή τις κρίνουν ως αναγκαίες, δεν μας διευκρινίζουν ποιες από αυτές που φαντάζονται ότι υλοποίησαν απέδωσαν καρπούς, πώς και σε ποια σημεία άλλαξε ο δημόσιος τομέας και, το κυριότερο, πόσο ωφελήθηκε ο τελικός αποδέκτης που είναι ο πολίτης;  Γιατί αν αυτές γίνονται αλλά δεν φαίνεται, πόση σημασία έχει η προσπάθειά τους τότε μας είναι αδιάφορες. Αυτές, αν δεν περάσουν μέσα από την καλυτέρευση της καθημερινότητας του απλού πολίτη, του επιχειρηματία, του ανέργου ή του εργαζόμενου, δεν έχουν καμία σημασία ακόμη κι αν κάποιοι λένε ότι τις υλοποιούν.

Πλάνο μεταρρυθμίσεων…
*   Γιατί μέχρι σήμερα απέφυγαν να δημοσιοποιήσουν το πλάνο των μεταρρυθμίσεων; Τι συμπεριλαμβάνει, πόσο προχώρησαν ως τώρα και σε ποιους τομείς προσπάθησαν να κάνουν αλλαγές αλλά απέτυχαν, γιατί ίσως δεν βρήκαν το σωστό τρόπο να τις εφαρμόσουν; Εκτός κι αν σκόνταψαν στις γνωστές αντιδράσεις των θιγομένων που σαμποτάρισαν την εφαρμογή τους και έτσι οι στόχοι απέτυχαν. Η όλη ασάφεια την οποία εκπέμπουν οι υπουργοί και γενικά το κυβερνητικό σχήμα δεν μας βοηθάει να τους κρίνουμε αντικειμενικά και να επαινέσουμε τις μεταρρυθμίσεις που κάνουν καλύτερη την καθημερινότητά μας! Και τελικά το πραγματικό δίλημμα είναι αν θα κάνουμε μεταρρυθμίσεις εμείς για εμάς ή αν θα μείνουμε στάσιμοι και όχι αν θα μας τις επιβάλουν οι άλλοι!
Θεανώ Βλάχου

Κάτι πρέπει να κάνουν!..
*  Έντονη η νεροποντή τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, κανείς δεν το αρνείται, όμως αυτό δεν δικαιολογεί την μετατροπή σε… λίμνη μίας λεωφόρου της πόλης όπως η Αρχιεπ. Μακαρίου. Χθες τα νερά αποσύρθηκαν ως το μεσημέρι  αλλά αυτό δεν αρκεί. Η ΔΕΥΑΙ πρέπει να δει τι προκαλεί τα προβλήματα και να μεριμνήσει για την επίλυσή τους. Αν χρειαστεί, ας κάνει έργα ή ας φτιάξει τα αντλιοστάσιά της για να τραβούν τα νερά! Γιατί, αν ο καιρός συνεχίσει έτσι μέσα στο φθινόπωρο πολύ περισσότερο ή τον χειμώνα, τότε ζήτω που… καήκαμε!
Κ.Α.
Περί αξιοποίησης Φίλιου…
*  Δύο πολύ χαρακτηριστικές φράσεις ανέφερε προχθές ο Θωμάς Μπέγκας κατά την παράδοση από τον Φίλιππα Φίλιο των κλειδιών του Δημαρχείου. «Στην πορεία της θητείας μου θα έχω ανάγκη την εμπειρία του», ανέφερε και λίγο πιο μετά είπε ότι «η εμπειρία του πρώην δημάρχου είναι χρήσιμη και πολύτιμη, υπάρχουν όμως και εκείνοι που έδωσαν τη μάχη του σταυρού»! Με άλλα λόγια, αν αξιοποιηθεί ο Φ. Φίλιος, αυτό θα γίνει αργότερα (πέντε χρόνια έχουμε μπροστά μας) και δεύτερο, ακόμα κι αν έχει διάθεση ο Θ. Μπέγκας να αξιοποιήσει τον προκάτοχό του, δεν τον αφήνουν οι υπόλοιποι της παράταξης! Απλά τα πράγματα…
Κ.Α.
Και οι φιλοξενίες...
*  Αφού άνοιξε το θέμα της σπατάλης στο Ευρωκοινοβούλιο γιατί δεν μας λένε τι γίνεται με τις φιλοξενίες; Καθένας από τους 785 ευρωβουλευτές δικαιούται να προσκαλέσει στις Βρυξέλλες ή στο Στρασβούργο 110 άτομα το χρόνο, δηλαδή 550 άτομα στα πέντε χρόνια της θητείας του με πληρωμένα τα αεροπορικά εισιτήρια και τη διαμονή τους φροντίζοντας και για την ξενάγησή τους... Ποιο είναι το κόστος κάθε χρόνο γι’ αυτές τις φιλοξενίες; Πάρτε χαρτί και μολύβι και υπολογίστε. Καλό δεν είναι να μάθουμε πού ξοδεύονται οι πόροι οι οποίοι θα έλυναν πολλά προβλήματα των κρατών που τις βύθισαν στην κρίση και τη φτώχεια;
ΜΑΤ

Το ζήτησε η τρόικα;
*  Αληθεύει ότι η Τρόικα απαίτησε να μη κάνει το ΣΔΟΕ ελέγχους; Στα ξενοδοχεία, εστιατόρια κ.λπ.  που έχουν σχέση με τον τουρισμό δεν έγιναν επαρκείς έλεγχοι και έτσι η φοροδιαφυγή πήγε σύννεφο! Τι να επιδίωκε η τρόικα και με ποιους τρόπους σκεφτόταν να κάνει τους ελέγχους  ο πρώην γραμματέας Eσόδων που πήρε την εντολή; Περίεργο δεν φαίνεται να παροπλίσει η Τρόικα το ΣΔΟΕ λίγο πριν τη θερινή τουριστική περίοδο; Το αναμενόμενο κύμα τουρισμού μήπως την προβλημάτισε και φοβήθηκε ότι τα ταμεία του κράτους θα είχαν περισσότερα έσοδα κι αυτό δεν εξυπηρετούσε τα σχέδιά της; Πάντως ενοικιαζόμενα καταλύματα στις γειτονικές μας ακτές, αν και ήταν γεμάτα τουρίστες, έκοβαν αποδείξεις μόνο όταν τις απαιτούσε ο ενδιαφερόμενος…
Θ.

Μίλησε για όλα…

*  Για όλους και για όλα μίλησε χθες, καλεσμένος στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του MEGA, ο Κώστας Τασούλας. Για τις ανασκαφές στην Αμφίπολη, για τις οποίες είπε ότι θα… μιλήσει τελικά το ίδιο το μνημείο, για την πολιτική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε για τεράστια ανευθυνότητα αλλά και για το ζήτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, τις οποίες απέρριψε ως επιζήμιες για τη χώρα. Είναι μία συνετή και «προσγειωμένη» φωνή μέσα στην Κυβέρνηση ο Γιαννιώτης Υπουργός Πολιτισμού, οπότε αυτά που λέει έχουν πάντα και βάση και ενδιαφέρον!..
Α.

«Κουβάρι» ο στίβος!
*  Πέρασε πάνω από ένας μήνας από την διεξαγωγή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας στην Παμβώτιδα και κανείς απ’ τους αρμοδίους (το ΠΕΑΚΙ και ο εργολάβος που τον επισκεύασε) δεν φρόντισε να μαζέψει τον στίβο για να μην καταστραφεί, ώστε να τον έχει η πόλη και για του χρόνου! Πέρασε λοιπόν πρόσφατα ένα καράβι από πάνω του, αν και δεν είχε δουλειά σ’ εκείνο το σημείο αφού υπάρχουν συγκεκριμένες διαδρομές για τα καραβάκια και μάζεψε τον στίβο… κουβάρι! Ποιος θα πληρώσει τώρα τη ζημιά; Ή μάλλον ποιος θα πληρώσει του χρόνου για να ξαναμπούν τα συρματόσχοινα και τα υπόλοιπα εξαρτήματα του στίβου; Γι’ αυτό που συνέβη υπάρχουν ευθύνες… (Η φωτό από την επισκευή του στίβου Κωπηλασίας τον περασμένο Ιούλιο).
Κ.Α.