ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Εδώ ξηλώνουμε…
   Παρακολουθώντας τις παρεμβάσεις της τρόικας, πιστεύουμε ότι ο στόχος της είναι το ξήλωμα του κοινωνικού κράτους! Κι ενώ εδώ ξηλώνουν το πουλόβερ, σε μια άλλη χώρα πέραν του Ατλαντικού ο Ομπάμα δίνει τις δικές του μάχες για να έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας περισσότεροι πολίτες που μέχρι χθες πέθαιναν αβοήθητοι στους δρόμους! Ο Ομπάμα συνάντησε μεγάλες αντιστάσεις από εκείνους που δεν συμφωνούσαν με τη δημιουργία κράτους πρόνοιας και ένιωθαν ικανοποιημένοι να μην έχουν οι πολίτες ούτε ιδιωτική ασφάλιση, αφού οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν ασφάλιζαν εκείνους που δεν είχαν αποδεδειγμένα εισόδημα για να πληρώνουν τα ασφάλιστρα ή έπασχαν από κάποια ασθένεια…

Αυτό ήθελαν;
   Να έχουν άραγε οι της τρόικας εκπρόσωποι αυτό το μοντέλο στο μυαλό τους; Γιατί, αν τους γοητεύει να βλέπουν τη δημοκρατική Αμερική να αρνείται να περιθάλψει δωρεάν τον πληθυσμό της και αυτό το θεωρούσαν αυτονόητο, γιατί να μην επιμείνουν στο ξήλωμα του κοινωνικού κράτους της Ελλάδας και των άλλων χωρών απ’ τις οποίες πέρασαν για να εφαρμόσουν τις συνταγές τους; Για τη σπατάλη σ’ αυτούς τους τομείς στην Ελλάδα ας μην κάνουμε τώρα λόγο. Εδώ έχανε η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα. Όποιος είχε προσβάσεις στο σύστημα του έδινε και καταλάβαινε. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είχαν χρέος αυτοί που έπαιρναν τις αποφάσεις να κάνουν στοχευμένες παρεμβάσεις ώστε να φθάνει η βοήθεια στον ανήμπορο…

Δεν κοιτάζουν πίσω!..
   Έρχονται στην Ελλάδα οι γραφειοκράτες, με τα ντοσιέ τους παραμάσκαλα, παίρνουν σβάρνα τα υπουργεία, δίνουν οδηγίες και επιμένουν να τις εφαρμόσουμε. Όμως, φεύγοντας δεν κοιτάζουν πίσω τους για να δουν πόσα θύματα μετράμε μετά την εφαρμογή των νέων συνταγών τους. Δεν ξέρω αν ρωτάνε τους υπουργούς πώς τα πήγε η χώρα και οι πολίτες της με την εφαρμογή των προηγούμενων εντολών τους. Αυτοί οι άνθρωποι δείχνουν να μη βλέπουν τον πληθυσμό της χώρας. Λες και αντιλαμβάνονται μόνο τους αριθμούς που τους μετράνε και τους ξαναμετράνε για να βγάλουν συμπεράσματα! Η στάση τους είναι στάση ανθρώπων χωρίς καμία ευαισθησία για τους λαούς που γονατίζουν.

Σαν τα… φαντάσματα!
   Ήρθαν και ξανάρθαν τόσες φορές στην Ελλάδα. Τι κατάλαβαν απ’ όσα εμείς υφιστάμεθα; Δεν μάθαμε ποτέ αν ρώτησαν τους υπουργούς μας πώς βλέπουν εκείνοι την εφαρμογή όλων αυτών των μέτρων ή αν οι πολιτικοί μας, γνωρίζοντας την Ελληνική πραγματικότητα, αντιστάθηκαν πραγματικά σε όσα έκριναν ως μη εφαρμόσιμα. Απέφυγαν άραγε οι τροϊκανοί να γνωρίσουν την ελληνική κοινωνία από φόβο ότι θα παρασύρονταν και θα λειτουργούσαν συναισθηματικά; Σαν φαντάσματα ανεβοκατεβαίνουν τα σκαλιά των υπουργείων και δεν τους ενδιαφέρει τι γίνεται λίγο παραέξω. Έκλεισαν τα αυτιά τους και δεν άκουσαν ούτε τι έγινε με την αιθαλομίχλη τους δύο χειμώνες που μας έβαλαν στην κατάψυξη. Πιο πολύ τους ταιριάζει ο ρόλος του δημίου παρά του συμβούλου οικονομικών υποθέσεων…
Θεανώ Βλάχου

«Μαζική» διαμαρτυρία!
   Και δίκιο να έχεις, δεν το βρίσκεις όταν η παράσταση διαμαρτυρίας δεν έχει συμμετοχή. Μετρημένοι στα δάχτυλα των δύο (;) χεριών ήταν οι κτηνοτρόφοι που βρέθηκαν χθες το πρωί στην Περιφέρεια Ηπείρου για να ζητήσουν την άμεση λήψη μέτρων για τον καταρροϊκό πυρετό (φωτό)! Μαζί τους και η περιφερειακή σύμβουλος του ΚΚΕ Όλυ Τσουμάνη, η οποία κατήγγειλε τους πάντες, Περιφέρεια Ηπείρου, Κράτος και Ευρωπ. Ένωση, επειδή δεν δίνουν κονδύλια για πρόληψη των ασθενειών, λέγοντας ότι οι κτηνοτρόφοι πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Οι διαμαρτυρόμενοι μοίρασαν λίγα φυλλάδια σε περαστικούς, ανέβηκαν στο κτίριο, έδωσαν τη διαμαρτυρία τους σε εκπρόσωπο του Περιφερειάρχη και… από δω πήγαν κι άλλοι!
Κ.Α.
Από ευχές… χορταίνουν!
   Εκτός από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, έστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στις παγκόσμιες πρωταθλήτριες της Κωπηλασίας, την Γιαννιώτισσα Κατερίνα Ζέρβα και την Αθηνά Αγγελοπούλου για την επιτυχία τους στο Αμβούργο της Γερμανίας. «Θερμά συγχαρητήρια για την πολύ μεγάλη σας διάκριση, αποτέλεσμα συστηματικής δουλειάς και προσπάθειας. Σας εύχομαι πάντα επιτυχίες», αναφέρεται στο τηλεγράφημα του Προέδρου. Είναι και οι ευχές μια ηθική ικανοποίηση, γιατί κατά τα άλλα, η ελληνική Πολιτεία έχει… γυρίσει την πλάτη στα Ελληνόπουλα που δοξάζουν την χώρα μας στα πέρατα του κόσμου!
Κ.Α.

Θαυμαστές της Κίνας!..
   Οι Έλληνες πολιτικοί θαυμάζουν το Κινεζικό μεγαλείο. Όσοι περνάνε από κυβερνητικά πόστα τη συνεργασία με την Κίνα προπαγανδίζουν. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα φέρουν και εδώ τις συνθήκες εργασίας των Κινέζων. Ακούμε ότι εκεί τα μεροκάματα είναι πάμφθηνα αλλά πάμφθηνα είναι και τα υλικά που χρησιμοποιούν. Το μηνιάτικο για τον εργάτη είναι 150 ευρώ, ενώ οι εργάτες κοιμούνται σε κοιτώνες του εργοστασίου σε 4κλινα ή 6κλινα δωμάτια. Αν οι δικοί μας αυτό το μοντέλο ελπίζουν να εφαρμόσουν και εδώ θα το μάθουμε σύντομα…Εκεί τους υποχρεώνουν να κάνουν μόνο ένα παιδί, ενώ  οι Έλληνες λόγω κρίσης δεν κάνουν κανένα!
Θ.

Ήρθαν τα «κοράκια»;
   Αληθεύει ότι έκαναν την εμφάνισή τους τα «κοράκια» που ψάχνουν για σκοτωμένα ακίνητα; Δηλαδή, ψάχνουν για περιουσίες που βγαίνουν στο σφυρί για ένα κομμάτι ψωμί. Ακόμη και οι τιμές στις παραθεριστικές κατοικίες μειώθηκαν σημαντικά. Όσο για το κράτος, αυτό κρατάει γερά. Οι αντικειμενικές αξίες είναι εκτός πραγματικότητας. Έτσι και από τον ΕΝΦΙΑ θα εισπράττουν περισσότερα και όταν γίνονται συμβόλαια οι φόροι που θα πληρωθούν θα είναι πολύ περισσότεροι. Kι αυτό είναι πράγματι ένα επιτυχημένο σχέδιο! Ο πολίτης  οδηγείται στη φτωχοποίηση ενώ το κράτος εξακολουθεί να εισπράττει…
ΜΑΤ

Με παρέα τον Κ. Τασούλα!
   Την αρχαία Αμφίπολη κοντά στις Σέρρες, επισκέφθηκε χθες ο Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να ξεναγηθεί σε ανασκαφές που έφεραν στο φως ένα ιδιαίτερα σημαντικό ταφικό μνημείο. Μαζί του είχε δύο ανθρώπους. Τη σύζυγό του Γεωργία και τον Κώστα Τασούλα! Ο Πρωθυπουργός επιλέγει συχνά την παρέα του Γιαννιώτη Υπουργού Πολιτισμού και όχι μόνο όταν πηγαίνει σε χώρους της αρμοδιότητας του δεύτερου. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με διαδόσεις, εκτιμά πρώτα απ’ όλα την ευθύτητα του κ. Τασούλα κι έπειτα το πνευματώδες χιούμορ που χαρακτηρίζει τον Υπουργό! Πολύ σημαντικά προσόντα τα δύο αυτά, ειδικά για έναν πολιτικό!..
Κ.Α.

Να τις εκατοστήσει!..

   Συνεχίζει το πλούσιο συγγραφικό του έργο ο πρωτοπρεσβύτερος της Ιεράς Μητρόπολης Κόνιτσας π. Διονύσιος Τάτσης, ο οποίος, εκτός των άλλων, λειτουργεί τακτικότατα, δίνοντάς της πνοή, στην Ιερά Μονή Σωσίνου Παρακαλάμου. Στη συλλογή του προστέθηκαν άλλα τρία βιβλία, τα «Παππάς να γίνεις παιδί μου», «Ευωδία πνευματική», «Χριστιανοί και Σύγχρονη κοινωνία». Με τα έργα αυτά, ο αριθμός των εκδόσεων που υπογράφει ο ακάματος π. Διονύσιος έφτασε τις 59! Εμείς του ευχόμαστε να τις εκατοστίσει!
Ν.