ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Εβδομαδιαίο χρονοδιάγραμμα!

* Με αυστηρό εβδομαδιαίο χρονοδιάγραμμα και με μετρήσιμα κριτήρια θα δουλέψει αυτό το κυβερνητικό σχήμα. Να το δούμε και να μη το πιστεύουμε. Αν καταφέρει αυτός ο πρωθυπουργός να πετύχει το ακατόρθωτο εμείς θα ζητήσουμε συγνώμη για την κριτική που του ασκούμε. Συνήθως διέπρεπαν οι πρωθυπουργοί και οι υπουργοί μας δια της απραξίας τους, αφού όπως παραλάμβαναν το έργο τους στην ίδια ή και σε χειρότερη κατάσταση το παρέδιδαν, με εξαίρεση την τελευταία διετία που αρκετοί έκαναν τόση δουλειά που δεν έγινε τα τριάντα τελευταία χρόνια. Υπήρχαν όμως και τώρα υπουργοί που διέπρεπαν δια της απραξίας τους και δεν είδαμε να τους έστειλαν στα σπίτια τους. Τους κράτησαν μέχρι την ώρα του ανασχηματισμού και αυτό το πλήρωσαν και τα δύο συνεργαζόμενα κόμματα.…

Υπάρχουν πολλά...

* Δεν είναι μόνο το έργο των υπουργείων που πρέπει να προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς προκειμένου να καλύψουν την απόσταση στην οποία υστέρησαν. Είναι και τα περίεργα προνόμια που απέκτησαν στο διάβα τους από τη Bουλή και τα υπουργεία. Και χρειαζόταν να φθάσουμε στο μη χειρότερα για να βγουν στην επιφάνεια κρυμμένα ειδικά προνόμια που καμία πτέρυγα της Bουλής ούτε τα κατήγγειλε ούτε αρνιόταν να τα καρπωθεί. Για να σπάσει η προκατάληψη που υπάρχει θα πρέπει να   γκρεμιστούν τα προνόμια που δημιουργούν το ρήγμα, ώστε να έρθουν πιο κοντά οι πολίτες με τους πολιτικούς και να επανακτήσει η πολιτική την αξιοπιστία της. Είναι καιρός να αλλάξουν όσα θεωρούνται δεδομένα αφού η πολιτική δεν μπορεί να μετατρέπεται σε επάγγελμα με συνταξιοδοτικά προνόμια.

Γιατί απομακρύνθηκαν;

* Όλο και πληθαίνουν οι συζητήσεις εκείνων που είδαν μια καλύτερη μέρα από τις αποφάσεις των Γεωργιάδη, Ζέτας Μακρή, και Αντώνη Μπέζα. Κατάφεραν να συνεργαστούν σε τέτοιο επίπεδο που το έργο τους το αναγνωρίζουν τόσοι πολίτες! Ακόμη και ο Πάγκαλος!  Μάλλον στήριξαν ο ένας τον άλλο χωρίς εγωισμούς και ό,τι κι αν σχεδίασαν πραγματοποιήθηκε μέσα σ’ ένα μόνο χρόνο. Ας ελπίσουμε το νέο τρίο να δουλέψει με σχέδιο και να μετράει αποτελέσματα προς όφελος του λαού. Υπάρχουν κι άλλα υπουργεία που παρήγαγαν  μετρήσιμο έργο. Όμως τώρα τα πράγματα άλλαξαν. Οι πολίτες περιμένουν να νιώσουν στην καθημερινότητά τους τις αλλαγές. Και αυτές δεν είναι έργο ενός μόνο  υπουργείου. Είναι η εφαρμογή του εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης της οικονομίας  και της κοινωνίας.

Μια τελευταία ευκαιρία...

* Τελευταία ευκαιρία και για την αντιπολίτευση. Αν δεν μετατραπεί από όχημα διαμαρτυρίας σε δύναμη ώριμων προτάσεων που να μπορούν να εφαρμοστούν στην πράξη, χωρίς πισογυρίσματα, δεν θα αποκτήσει ποτέ αξιοπιστία. Το ότι μετακόμισε κοντά της το βαθύ ΠΑΣΟΚ αυτό δεν είναι ελκυστικό! Κι αν τελικά αλλάξει η πορεία του κυβερνητικού έργου και  οι αλλαγές φθάσουν στην κοινωνία και νιώσει τη διαφορά τότε θέλουμε να δούμε την αντιπολίτευση να συμβάλει και με πολλές ακόμη εποικοδομητικές προτάσεις που θα βελτιώνουν την καθημερινότητά μας. Και δεν ζητάμε να χειροκροτήσουν τα ψίχουλα  του κοινωνικού μερίσματος. Απαιτούμε να συμβάλουν με ουσιαστικές και σταθερές προτάσεις που θα αναλύονται από όλους με την ίδια σοβαρότητα. Αυτά θα τα βρουν μπροστά τους για να συνεχίσουν. Το καλό ας το κάνουν καλύτερο! Γιατί αν  παραλάβουν χαλάσματα από πού θα ξεκινήσουν;
Θεανώ Βλάχου

Έντονη δυσοσμία…

* Μπορεί ο Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Δημ. Κατηρτσίδης να περιμένει την… άφιξη 800 περίπου νέων συμβατικών κάδων απορριμμάτων, ωστόσο μέχρι αυτοί να τοποθετηθούν στους δρόμους της πόλης καλό θα είναι οι υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Ιωαννιτών να πλύνουν τους ήδη υπάρχοντες, από τους οποίους αναδύεται έντονη δυσοσμία. Τώρα ειδικά που ζέστανε ο καιρός η κατάσταση γίνεται πολλές φορές αφόρητη, έλεγε χθες στην στήλη κάτοικος της οδού Σταδίου και Μιχαηλίδη, όπου οι εκεί κάδοι έχουν τα κακά τους χάλια (φωτό) και δημιουργούν αποπνικτική ατμόσφαιρα. Είναι άραγε τόσο πολύ δύσκολο το πλύσιμό τους από τα συνεργεία του Δήμου, αναρωτιέται η αναγνώστρια του «Π.Λ.» που έκανε και τη σχετική επισήμανση.
Ε.

Αφημένο το Πολυκλαδικό…

* Στην άσχημη εικόνα που Πολυκλαδικού σχολικού συγκροτήματος - ντροπιαστική για την ακρίβεια -  αναφέρονται σε χθεσινό σχόλιό τους οι «Σκεπτόμενοι Πολίτες», μέσα από τον ιστοσελίδα τους (www.ioannina2013.blogspot.gr), παραθέτοντας μάλιστα και σχετική φωτογραφία, που αποδεικνύει του λόγου το αληθές.
«Περνώντας μπροστά του είδαμε πολλούς μαθητές που έδιναν εξετάσεις να περιμένουν. Μας είπαν ότι η κατάσταση αυτή είναι σχεδόν  μόνιμη. Ένα σχολείο που  μόνο σχολείο δεν θυμίζει. Κι επειδή τα σχολεία είναι στην αρμοδιότητα του Δήμου δεν μας κάνει καμία εντύπωση που είναι έτσι αφημένο. Για να ταιριάζει και με την πόλη, φανταζόμαστε. Όσο για τα υπόλοιπα ρωτήστε διευθυντές, μαθητές, γονείς, υπουργείο  γιατί  από ό,τι καταλαβαίνουμε όλοι έχουν τις ευθύνες τους για την τελική εικόνα», αναφέρουν χαρακτηριστικά. Έχουν άδικο;
Α.

Τέλειωσε η υπομονή τους!

*  Είπα κι εγώ: Είναι δυνατό τόσα σοβαρά στελέχη στο ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα αντιληφθούν ότι ο Αλέξης αρμενίζει στραβά; Στο κείμενο που υπογράφουν οι 53,  του στενού κύκλου του αρχηγού και όχι κάποιων συνιστωσών, καταγράφουν τις ανησυχίες τους! Ανησυχούν για την ενίσχυση των εξωθεσμικών κέντρων και την αποχαλίνωση του παραγοντισμού ενώ σημειώνουν την έλλειψη δημοκρατικών διαδικασιών στο κόμμα. Σε κάθε κόμμα υπάρχουν οι ιδεολόγοι. Ρωτήστε το Μιχάλη Χαραλαμπίδη του ΠΑΣΟΚ που αποχώρησε από τους πρώτους από το άρμα του Ανδρέα. Τα λόγια απέχουν τόσο από τα έργα και είναι δύσκολο σε ανθρώπους που σέβονται τον εαυτό τους και τις ιδέες που υπερασπίζονται να παραμείνουν για πολύ στα κόμματα αφού άλλα λένε, άλλα εννοούν και άλλα κάνουν στην πράξη.
ΜΑΤ