ΣΧΟΛΙΑΝΑ

Γράφτηκε από τον/την ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΙΤΑΣ on . Posted in Σχολιανά

- 25 Νοεμβρίου 2020. Μία Ημερομηνία που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στις μνήμες των εκατομμυρίων φιλάθλων του ποδοσφαίρου στον πλανήτη μας. Έφυγε ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Ολόκληρος ο πλανήτης θρηνεί την απώλεια ενός ανθρώπου που είχε ένα ιδανικό χάρισμα: Ήταν ένας πραγματικός μάγος της μπάλας!
- Οι φίλαθλοι της πόλης μας, αυτοί που είχαν τη τύχη να τον δουν, σίγουρα είναι ιδιαίτερα στενοχωρημένοι. Τα Γιάννινα, όπως τα χαρακτήριζαν παλιά, ήταν η πόλη των Αργεντινών, ένας λόγος παραπάνω να θρηνούν. Σήμερα, θρηνούμε όλοι τη μεγάλη απώλεια. Δεν είναι η στιγμή να αναλύσουμε τι πραγματικά προσέφερε στο ποδόσφαιρο.
- Πάμε τώρα στα δικά μας. Έχουμε πολύ καιρό να τα πούμε! Ο ΠΑΣ φέτος έφτιαξε μία καλή ομάδα, πρωτομάστορας ο προπονητής Αργύρης Γιαννίκης. Μεγάλη ατυχία φέτος για την ομάδα είναι φυσικά η μη παρουσία του κόσμου στο γήπεδο. Να κάνω μία ερώτηση: Μπορεί ο ΠΑΣ να παραμείνει στην κατηγορία; Μήπως έχει παραπάνω στόχο από αυτόν;
- Αγωνιστικά θεωρώ μπορεί να παραμείνει στην κατηγορία. Πιστεύω ότι αυτός ο στόχος μπορεί να πραγματοποιηθεί μάλλον εύκολα. Το πρόβλημα είναι στα διοικητικά. Πιο αναλυτικά: Όλοι γκρινιάζουν με πρώτο και καλύτερο τον κόουτς για βοηθητικά γήπεδα στις προπονήσεις. Επίσης, άλλο σημαντικό γεγονός η απουσία ποδοσφαιριστή που να βάζει εύκολα γκολ. Ο πρόεδρος σε δηλώσεις του είχε πει, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα, ότι θα πάρει σέντερ φορ. Που είναι ο σέντερ φορ πρόεδρε;
- Πάμε στα αγωνιστικά τώρα. Αυτό που γίνεται φέτος είναι παγκόσμια πρωτοτυπία. Σε όλα τα πρώτα ημίχρονα, ο ΠΑΣ πετάει φωτιές. Είναι μία ομάδα όνειρο που θυμίζει, τηρουμένων των αναλογιών, Μπάγερν Μονάχου! Αν μετρούσε η βαθμολογία μόνο στα πρώτα ημίχρονα, ο ΠΑΣ σήμερα θα είχε 20 βαθμούς.
- Ξαφνικά, ως εκ του θαύματος, μπαίνει στο δεύτερο ημίχρονο και στην κυριολεξία είναι σβηστή η μηχανή, με αποτέλεσμα να δέχεται γκολ που δεν μπαίνουν ούτε στα παιδικά πρωταθλήματα. Τι συμβαίνει αλήθεια; Ένα πονηρό μυαλό θα μπορούσε να πει διάφορα. Θέλετε τώρα φίλοι μου να γράψω τι διάφορα εννοώ; Πολλοί στοιχηματζήδες μιλούν ότι ο ΠΑΣ φέτος είναι η χαρά του στοιχήματος. Ο νοών νοείτο!
- Άλλοι λένε ότι οι παίκτες τιμωρούν, με τον τρόπο τους, την οικονομική δυσπραγία της διοίκησης, η οποία μάλλον δεν είναι στις υποχρεώσεις της. Η τρίτη εκδοχή είναι η κούραση κάποιων βασικών παικτών που τα δίνουν όλα στο πρώτο ημίχρονο και στη συνέχεια κάνουν τραγικά αμυντικά λάθη. Ο Σχολιανός δεν μπορεί να βγάλει συμπέρασμα, ελπίζω το τεχνικό τιμ να βρει λύσεις μαζί με τη διοίκηση φυσικά.
- Πάμε τώρα στη διαιτησία. Στα ματς με τους θεωρητικά μεγάλους αντιπάλους, η διαιτησία ήταν μάλλον εχθρική για τα Γιάννινα, π.χ Σιδηρόπουλος. Τα άκουσε, βέβαια, από τον Άγγλο αρχιδιαιτητή Κλάτενμπεργκ. Αλλά τι να το κάνουμε; Η ουσία είναι ότι ο ΠΑΣ χάνει βαθμούς.
- Ο πρόεδρος δεν μπήκε στον κόπο να κάνει μία επίσημη διαμαρτυρία προς τους υπευθύνους ούτε να βγάλει μια ανακοίνωση για τις κακές διαιτησίες. Όχι πώς θα αλλάξει κάτι ουσιαστικά, αλλά έτσι για την τιμή των όπλων.
- Τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος του πρώτου γύρου. Ο ΠΑΣ, θεωρώ εγώ, πρέπει να πάρει έξι βαθμούς. Το ματς με τη Λαμία εδώ είναι κομβικό ανεξάρτητα τι αποτέλεσμα θα έρθει με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο.
- Ο πρόεδρος έκανε πρόταση στον κόουτς να ανανεώσει το συμβόλαιο για δύο χρόνια. Ο κύριος Γιαννίκης δεν απάντησε (χαζός είναι;). Θεωρώ ότι ο καλός μας κόοουτς πρέπει να παραμείνει αλλά για να μείνει, χρειάζονται κάποιες απλές προϋποθέσεις. Δεν πιστεύω, φέτος, να δούμε φαινόμενα τύπου Όγιος!
Αυτά φίλοι μου, μεγάλη προσοχή από όλους σας με τον κορωνοϊό.
 Ελπίζω να τα πούμε σύντομα πάλι.
Σας χαιρετώ με αγάπη και σεβασμό
ΥΓ: την ομάδα και τα μάτια σας
Βασίλης Σχολιανός
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
https://www.facebook.com/sxolianos