ΣΧΟΛΙΑΝΑ

Γράφτηκε από τον/την ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΙΤΑΣ on . Posted in Σχολιανά

Γεια σας φίλοι μου, μετά από σχεδόν 4 μήνες απουσίας και καραντίνας ο Σχολιανός είναι ξανά μαζί σας. Πολλά τραγικά συνέβησαν στο διάστημα αυτής της απουσίας, με κυριότερο αυτό το… «μαμούνι» (τον κορωνοϊό κατά Τάσο Μητρόπουλο).
Ο παγκόσμιος πόλεμος έχει ήδη αρχίσει. Δεν χρειάζονται πια όπλα, ούτε αεροπλάνα, ούτε άρματα μάχης. Ένας ιός χρειάζεται μόνο, ο οποίος σε μέγεθος είναι 60 φορές μικρότερος κι από μια τρίχα, για να διαλύσει την παγκόσμια κοινότητα.
Η Ελλαδίτσα μας μάλλον τα κατάφερε καλά σε αυτή την πανδημία. Εμφανίστηκαν νέα μεγάλα ονόματα στο τηλεοπτικό γυαλί. Σωτήρης Τσιόδρας ο λοιμωξιολόγος με σχεδόν 90% αποδοχή από τον κόσμο. Και Νίκος Χαρδαλιάς ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας. Παλιός δήμαρχος Βύρωνα και παράγοντας του Αθηναϊκού. Μάλιστα, ο τελευταίος έγινε και τραγούδι.
Κορωνοϊός και ποδόσφαιρο. Το «μαμούνι» αυτό δεν ήρθε στα Γιάννενα. Καλό αυτό. Ίσως από τύχη ίσως από κάτι άλλο, η ουσία είναι ότι στα Γιάννενα δεν ακούμπησε ο ιός. Βέβαια, το πακέτο της καραντίνας το φάγαμε κι εμείς οι Γιαννιώτες. Δύο μήνες κλεισμένοι στα σπίτια μας δεν είναι και λίγος καιρός. Αλήθεια, πώς περνάγατε μέσα;
Ο Σχολιανός το έριξε στο διάβασμα και στο ραδιόφωνο. Δύο κουβέντες για το ραδιόφωνο και τις εκπομπές. ΕΡΑ Σπορ και Λευτέρης Σαρελάκος, σαν το παλιό καλό κρασί. Metropolis 95.5 και Κωστής Ραπτόπουλος.
Το απόλυτο «φάρμακο» για την κατάθλιψη. Έχω την εντύπωση ότι ο Ραπ πρέπει να είναι μέσα στους τοπ ραδιοφωνικούς παραγωγούς της χώρας. Συνδυάζει χιούμορ και ποδόσφαιρο, κάτι που είναι σημαντικό. Όσο για τους δικούς μας τους τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και τις αθλητικές εκπομπές «χ…στηκαν» από το «μαμούνι» και σίγησαν. Μοναδική εξαίρεση ίσως ο Μιχάλης Μερτζιανίδης, έστω και εξ’ αποστάσεως, αλλά η «Λακκούβα» ήταν τον τελευταίο καιρό πολύ δυνατή.
Ακούσαμε Ντε Βινσέντι, Πάντο, Τζημόπουλο, Ναδάλες και φυσικά και τον πρόεδρο, ο οποίος κατάφερε να μην πει τίποτα πάλι, μιλώντας σχεδόν μια ώρα. Τα έχουμε ξαναγράψει αυτά, μηδέν η μεγάλη πίεση, μηδέν κι η μικρή.
Μου έκανε εντύπωση μια συνέντευξη του Σωτήρη Παππά στους Καρύτσα και Κασιούμη για το μπαράζ της Λάρισας. Ο κόσμος του ΠΑΣ έχει γαλουχηθεί με τη «λογική» ότι κάτι πονηρό έγινε στο «μαύρο» μπαράζ. Κάποιοι όμως πιστεύουν ότι τα πάντα ήταν καθαρά. Το μπαράζ έγινε στις 20 Μαΐου 1984 και τώρα έχουμε Μάιο του 2020. 36 χρόνια κι ακόμα συζητάμε τι έγινε τότε. Καλό θα είναι να τελειώσει αυτή η πονεμένη ιστορία.
Την Πέμπτη ξεκινάει προπονήσεις ο ΠΑΣ. Τα τεστ θα γίνουν και θα τα πληρώσει ο πρόεδρος. 75 ευρώ το κομμάτι έμαθε ο Σχολιανός. Υποχρεωτικά ένα τεστ κάθε δύο εβδομάδες προπονήσεων και οπωσδήποτε τεστ πριν από κάθε παιχνίδι. Το ερώτημα είναι το εξής: θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Super League 2; Ο Σχολιανός μαθαίνει ότι οι μισές ομάδες δεν μπορούν ή δεν θέλουν; Ο δεύτερος Απόλλωνας ανακοίνωσε ότι δεν θα ξεκινήσει προπονήσεις επικαλούμενος πρακτικούς και οικονομικούς λόγους. Είναι κι άλλες ομάδες που δεν θα ξεκινήσουν προπονήσεις. Ο Πλατανιάς, η Δόξα Δράμας και άλλες. Το μεγάλο σκηνικό θα γίνει αν βρεθούν κάποιοι θετικοί στα τεστ. Αυτό ισχύει για όλες τις κατηγορίες.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις «καβάλα στο… κουτσό άλογο». Είτε το πρωτάθλημα σταματήσει, είτε συνεχιστεί, είτε γίνει αναδιάρθρωση είτε όχι, ο ΠΑΣ κατά 95% είναι ήδη στη μεγάλη κατηγορία. Το μοναδικό σενάριο που φοβάται ο Χριστοβασίλης είναι το «μη γενόμενο» πρωτάθλημα. Δηλαδή η «παύλα» που λέει κι ο Ραπτόπουλος. Το συγκεκριμένο σενάριο το επιδιώκει ο ΠΑΟΚ για να α) μην κατοχυρωθεί το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό και β) για να μην παλέψει με την ΑΕΚ τη θέση για το Champions League. Η «παύλα» αυτή συμφέρει τον Πανιώνιο που αλλιώς δεν γλιτώνει τον υποβιβασμό. Βέβαια, οι «μεγάλοι» παίζουν στο CAS. Πιάσε το αυγό και κούρευ’ το δηλαδή. Ο λαϊκισμός και η βλακεία σε όλο το μεγαλείο τους.
Ο Σχολιανός θα κάνει μια πρόβλεψη. Η Super League 2 δεν πρόκειται να παίξει μπάλα. Οριστικά τέλος. Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι ήδη στην Super League. Όσο για τα λεφτά της ΕΡΤ που είναι να πάρει ο ΠΑΣ μάλλον θα γραφτούν στο «χιόνι».
Μεγάλο show έχει γίνει με τον υφυπουργό Αθλητισμού, ο οποίος χώνεται παντού και έχει άγνοια κινδύνου. Συνεχώς πατάει «πρόκες» ο Λ. Αυγενάκης. Έχει αρκετούς φίλους στα Γιάννενα και καλό θα είναι ο Σχολιανός να μην διαταράξει τις καλές σχέσεις του Κρητικού με τα Γιάννενα. Πρέπει όμως ο Πρωθυπουργός να του τραβήξει και λίγο το αυτί. Πολιτικά εννοούμε πάντα. Είναι δεδομένο πάντως ότι ο εκ Κρήτης ορμώμενος υφυπουργός πολύ δύσκολα να περάσει τα Τέμπη. Γιατί υπάρχει ο εκ Βορρά κίνδυνος.
Οι επιπτώσεις του κορωνοϊού είναι ορατές παντού. Βρήκαν ευκαιρία και οι παράγοντες του ποδοσφαίρου σε παγκόσμιο επίπεδο να ρίξουν τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών. Όσον αφορά τις μεγάλες ομάδες οκ το καταλαβαίνω, αλλά τώρα να ρίξουν τα συμβόλαια στην Super League 2 και την Football League είναι τραγικό. Κατάφεραν οι παίκτες του ΠΑΣ να πάρουν ως ενίσχυση το τιμημένο 800αρι. Κάτι είναι κι αυτό.

Ελπίζω να συνεχιστεί και τον Μάιο το επίδομα για να μην πεινάσουν...
Θα φτάσουμε στο σημείο να πληρώνουν οι παίκτες για να παίξουν και όχι να πληρώνονται. Όχι ότι αυτό δεν υπήρχε και παλιότερα, στις καλές εποχές των μανατζαραίων. Απλά τώρα μπορεί να περάσει με νόμιμο τρόπο. Ντροπή!!!
Αυτά φίλοι μου, δεν έχει άλλα. Ελπίζω να μην χαθούμε μέσα σε καραντίνες και κορωνοϊούς. Μακριά από μας αυτά και εύχομαι να τα ξαναπούμε σύντομα.

Σας χαιρετώ με αγάπη και σεβασμό
ΥΓ: την ομάδα και τα μάτια σας
Βασίλης Σχολιανός
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
https://www.facebook.com/sxolianos