ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑΝΑ

Γράφτηκε από τον/την ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΙΤΑΣ on . Posted in Σχολιανά

- Γεια σας φίλοι μου. Έχουμε πολύ καιρό να τα πούμε μέσα από τα Σχολιανά. Καλοκαίρι με βροχές, κρύο, αλλά και πολύ μπάλα. Μουντιάλ χωρίς παγωμένες μπύρες, αλλά με τσίπουρα για το κρύο.
- Τι βλέπουμε μέχρι τώρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο φίλοι μου; Ο Σχολιανός βλέπει μια πολύ καλή Βραζιλία, με φοβερή αμυντική γραμμή. Έχω ξεχωρίσει επίσης το Μεξικό, την Κροατία και το Βέλγιο. Οι ομάδες αυτές θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του Μουντιάλ.
- Άραγε να έχει παρασκήνια το Μουντιάλ; Ο Σχολιανός λέει ότι ακόμα και το Παγκόσμιο Κύπελλο έχει παρασκήνιο. Μήπως τα προηγούμενα δεν είχαν; Εκεί που παίζονται δισεκατομμύρια είναι λογικό να υπάρχουν υπόγειες διαδρομές.
- Η Ρωσία είναι καλή ομάδα;; Όχι κύριοι, λέει ο Σχολιανός. Από πίσω της όμως υπάρχει μια τεράστια αρκούδα που βρυχάται αν χρειαστεί. Ο νοών νοείτω.
- Λίγα λόγια για την Αργεντινή. Τέλειωσαν πια οι εποχές που ο μεγάλος, ο τεράστιος Ντιέγκο Μαραντόνα την έπαιρνε από το χέρι και την οδηγούσε στην κορυφή του κόσμου. Φίλοι μου, δυστυχώς για τους φίλους της Αργεντινής το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει. Πάει ο Κάρλος Μπιλάρδο, ο γυναικολόγος κόουτς της Αργεντινής, ο οποίος μαζί με τον Μαραντόνα, έκαναν όλη την ανθρωπότητα να παραμιλάει με τα κατορθώματά τους. Σήμερα ο «ξεζουμισμένος» πια Μέσι δεν μπορεί να σηκώσει στις πλάτες του το βάρος αυτής της τεράστιας ομάδας.
- Ακούγονται πολύ καλές κουβέντες για τη Γαλλία. Ο Σχολιανός ποτέ δεν γούσταρε τους Γάλλους. Δεν μ’ αρέσει το ξενέρωτο ποδόσφαιρο τους.
- Η Γερμανία είναι Γερμανία φίλοι μου. Ποτέ δεν την υποτιμάς, ποτέ δεν την ξεγράφεις. Αν πάρει μπροστά η μεγάλη γερμανική μηχανή, θα πάει στον τελικό για πλάκα. ΑΝ.
- Ας αφήσουμε τα του Μουντιάλ της Ρωσίας κι ας κατεβούμε νοτιότερα, στα Βαλκάνια. Ας ασχοληθούμε με τον άρχοντα των Βαλκανίων πλέον, Γιώργο Χρστοβασίλη και τον ΠΑΣ Γιάννινα. Φέτος η ομάδα θα κάνει την υπέρβαση!!!
- Σιόντης, Παμλίδης, Λουκίνας, Λέο και Κούζικ ήρθαν μέχρι τώρα στον ΠΑΣ. Αυτοί οι πέντε είναι μόνο για πρωινό. Το κυρίως πιάτο δεν ήρθε ακόμα. Τι Ουρουγουανούς ακούει ο Σχολιανός, τι Βραζιλιάνους, τι Αργεντινούς;; Ένας μικρός χαμός από τριάρια. Οι πιο «σοβαροί» λένε ότι αν δεν πουληθεί ο Κόντε, μεταγραφές δεν γίνονται γιατί δεν υπάρχουν χρήματα. Ρε παιδιά, τα λεφτά του Μαυροπάνου που πήγαν; Τα είδατε εσείς πουθενά; Χαχαχα. Χωρίς πλάκα τώρα, ο ΠΑΣ χρειάζεται 4 καλούς παίκτες. Ένα αριστερό μπακ, ένα αμυντικό χαφ, ένα αριστερό εξτρέμ κι έναν επιθετικό περιοχής. Πρόεδρε δώσε το καρβέλι για να πάρεις τον φούρνο.
- Πάμε τώρα στο θέμα Κόντε. Ο Ισπανός είναι καλός παίκτης, έκανε δύο πολύ καλές χρονιές και δικαίως ζητάει μεταγραφή. Οι κακές γλώσσες έλεγαν ότι ο ΠΑΟΚ τον είχε κλεισμένο από τον Γενάρη. Τώρα πως μπλέχτηκαν στη μεταγραφή ο ΑΠΟΕΛ και οι Άραβες, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Η ουσία είναι ότι ο Ισπανός φορ δεν θα είναι στο ρόστερ της ομάδας. Λένε μερικοί να εισπράξει λεφτά η ομάδα. Αυτό έχει τελειώσει εδώ και χρόνια. Τα χρήματα των εκάστοτε μεταγραφών πάνε σε αυτόν που πουλάει τον παίκτη. Δηλαδή στον πρόεδρο. Στην ομάδα πήγαιναν τα λεφτά το 1821  επί Φιλικής Εταιρείας.
- Σοβαρός άνθρωπος του ΠΑΣ είπε στον Σχολιανό ότι πρέπει οι φίλαθλοι να κάνουν υπομονή. Ο πρόεδρος θα πράξει τα δέοντα και θα βρει τρόπους να ενισχύσει την ομάδα. Κάθε χρονιά ο φίλος τα ίδια μου λέει, αλλά στο τέλος δικαιώνεται. Για τον Σχολιανό ο στόχος της χρονιάς φέτος θα είναι να εξασφαλίσει γρήγορα την παραμονή. Τα πράγματα φέτος θα είναι δύσκολα γιατί θα πέσουν έξι ομάδες, κατά πάσα πιθανότητα.
- Ο αγαπητός κόουτς Ιωάννης Πετράκης αφού περιπλανήθηκε μεταξύ Ριζούπολης και Λεωφόρου, αλλά τελικά κατέληξε στις σίγουρες «λάσπες» του Πανηπειρωτικού και στη ζεστή αγκαλιά του προέδρου των προέδρων και άρχοντα των Βαλκανίων. Ο αείμνηστος Ευάγγελος Αβέρωφ σε μια αξέχαστη φράση του είχε πει ότι «όποιος φεύγει από το μαντρί, τον τρώει ο λύκος».
- Γενικά το ερχόμενο πρωτάθλημα θα έχει αρκετό ενδιαφέρον, τόσο στην κορυφή όσο και στην ουρά της βαθμολογίας. Ο ΠΑΟΚ έρχεται σαν «καταιγίδα» λένε στη Θεσσαλονίκη. Φίλοι μου ΠΑΟΚτζήδες ο Σχολιανός κρατάει μικρό καλάθι. Αν ο ΠΑΟΚ δεν ξεφύγει από το επαρχιακό σύνδρομο, δεν πρόκειται να δει ποτέ άσπρη μέρα γιατί πάντα καιροφυλαχτούν οι τίγρεις της Αθήνας και τα πιράνχας του Πειραιά.
- Η ΚΕΔ «ξήλωσε» όλους τους διαιτητές της Super Leauge. Στο σπίτι τους Κομίνης, Αρετόπουλος, Στυλιάρας κι όλα τα καλά τα παιδιά. Από τα Γιάννενα ο Κατσικογιάννης υποβιβάστηκε στην Football League και πλέον μοναδικός διαιτητής θα είναι ο Γιώργος Τάσης. Στην Β Εθνική κι ο Σπύρος Ζαμπαλάς, Ένας καλός διαιτητής επιπέδου, ελπίζω να πάει καλά. Γενικά πιστεύω οι Γιαννιώτες διαιτητές να τα πάνε καλά και να αποφύγουν τις κακοτοπιές, οι οποίες είναι πάρα πολλές στον χώρο της διαιτησίας.
- Οι πιτσιρικάδες του ΠΑΣ από τα τμήματα υποδομών  έκαναν μόνο νίκες στο Colonia Cup της Βουλγαρίας. Ελπίζω να συνεχιστεί η άνοιξη του γιαννιώτικου ποδοσφαίρου και να βγουν κι άλλα ταλέντα.
- Ο νεαρός Ζώγκος πήγε δανεικός σε ομάδα Γ Εθνική της Ιταλίας. Καλός παίκτης, καλός αμυντικός και σε νεαρή ηλικία. Έχω μια απορία όμως. Γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε στον ΠΑΣ αυτός ο παίκτης;; Ιδίως τις τελευταίες αγωνιστικές που η ομάδα έκανε αγγαρεία και δεν κυνηγούσε τίποτα. Ο Ζώγκος πήγε Ιταλία λοιπόν με ενδεχόμενο πώλησης από την ιταλική ομάδα του χρόνου. Μπράβο στον πωλητή. «Όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω».
- Κρανούλα και Σερβιανά στην Γ Εθνική τη νέα χρονιά. Δύο γιαννιώτικες ομάδες, η μία έμπειρη και η άλλη πρωτάρα. Η σέντρα θα γίνει στις 23 Σεπτεμβρίου και ο καταρτισμός των ομίλων θα γίνει λέει με γεωγραφικά κριτήρια. Μέχρι 14 Αυγούστου η προθεσμία για τις δηλώσεις συμμετοχής.
- Αυτά φίλοι μου, δεν έχει άλλα. Ελπίζω να τα λέμε συχνότερα από εδώ και πέρα, Θεού θέλοντος και διευθυντού επιτρέποντος.

Σας χαιρετώ με αγάπη και σεβασμό
ΣΧΟΛΙΑΝΟΣ
Υ.Γ.: Την ομάδα και τα μάτια σας