ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑΝΑ

Γράφτηκε από τον/την ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΙΤΑΣ on . Posted in Σχολιανά

Πρέσβης της Αλβανίας στο Αζερμπαϊτζάν ο Άντι Λίλα!
Γεια σας φίλοι μου
- Εν μέσω πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ (γελάει όλη η Ελλάδα) θα κάνω ανάλυση. Και εξηγούμαι: τα αθλητικά δικαστήρια και όχι το χορτάρι καθορίζουν τις ευρωπαϊκές πορείες των ομάδων.
- -3 ο Παναθηναϊκός και χαμένο παιχνίδι στα χαρτιά με τον ΠΑΟΚ για το «κέρασμα» της μπύρας στον Ίβιτς, -6 ο ΠΑΟΚ για τις...ομορφιές στον τελικό του κυπέλλου και όλοι μαζί (και η ΑΕΚ) 13 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών από το επόμενο πρωτάθλημα.
- Βέβαια το έργο στα πλέι οφ ήταν καλοφτιαγμένο. Είχε την αγωνία του στα αγωνιστικά μέχρι το τελευταίο  λεπτό της τελευταίας αγωνιστικής, εξωαγωνιστικά όμως οι θέσεις είχαν μοιραστεί πριν ξεκινήσουν οι αγώνες.
- Όσο για τους αιώνια χαζούς, συνεχίζουν να δέρνονται και να μαλώνουν για το ποιος είναι η πιο… καθαρή ομάδα και από την άλλη οι ηγέτες των ομάδων κλείνουν δουλίτσες: Μαρινάκης-Σαββίδης στο MEGA, με 22 εκατομμύρια ο ένας και 11 ο άλλος και συ λαέ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού φάε  το τετράφυλλο τριφύλλι!
- Η κυβέρνηση της αριστεράς (ποτέ δεν είχε πρόσβαση στον αθλητικό χώρο) παρακολουθεί σαν χάνος τις εξελίξεις. Ο πρωθυπουργός τάζει γήπεδα στο Γουδί και στη Ν. Φιλαδέλφεια, αλλά γήπεδα δεν βλέπουμε. Δυστυχώς, φίλοι μου, αυτοί που ξέρουν την αλήθεια βρίσκονται στα βάθη της επαρχίας με τα ψυχοφάρμακα ανά  χείρας!
- Πάμε τώρα στον κοιμώμενο ΠΑΣ Γιάννινα. Άργησε αλλά τελικά τα κατάφερε. Ανανέωσε τον Κρητικό προπονητή για ένα χρόνο, μια κίνηση που ήταν μάλλον σωστή. Απ’ ότι διαβάζω στον κ. Πετράκη αρέσει η πόλη, η λίμνη, το κάστρο, τα βουνά, οι βροχές και η αιώνια μιζέρια των Γιαννιωτών. Κόουτς, πού θα κάνεις το χειμώνα προπόνηση; Στο πλαστικό γήπεδο 5ης γενιάς που ακόμα έρχεται από την Αμερική;
- Οι μεταγραφές εδώ στον ΠΑΣ έχουν την εξής φοβερή φιλοσοφία. Για να πάρω πρέπει να δώσω. Παράδειγμα: πουλάω τον Κούτρη 10 ευρώ, θα κάνω μεταγραφές 2 ευρώ και όλα καλά. Αν πουλήσω τον Πασχαλάκη (πολύ δύσκολο) θα χαλάσω άλλο 1,5 ευρώ. Φίλοι μου, δεν έχω ξαναδεί ποτέ πιο τυχερό πρόεδρο. Να έχει κότες και να γεννούν και τα κοκόρια του. Προσοχή όμως, γιατί φέτος προμηνύεται δύσκολη χρονιά καθώς πέφτουν τέσσερις ομάδες. Ο χειμώνας θα είναι αρκετά βαρύς. Αν δεν γεννήσουν τα κοκόρια, θα πάμε  σούμπιτοι στη Β΄ Εθνική.
- Αυτά που γράφουν οι εφημερίδες για Ισπανούς, Πορτογάλους, Γάλλους και Αργεντινούς  είναι στη φαντασία των ρεπόρτερ, οι οποίοι, κατόπιν συνεννοήσεως, διοχετεύουν τεχνηέντως αυτές τις πληροφορίες νομίζοντας ότι ο κόσμος «τσιμπάει». Όπως  λέει όμως ο τεράστιος  Νίκος Τσόλης, τα κυπρίνια δεν τσιμπάνε μαρμελάδα.
- Στα ποδοσφαιρικά στέκια της πόλης ακούγεται από διάφορα παπαγαλάκια ότι ο Χάρης Χαρίσης θα επιστρέψει στα Γιάννενα ως δανεικός. Μη φτιάχνεστε Γιαννιώτες. Αυτά δε γίνονται. Μόνο η μανούλα του θέλει να έρθει εδώ, γιατί του έχει αδυναμία. Η ουσία είναι όμως ότι και ο Ιβάν του έχει αδυναμία, γι΄ αυτό μόκο παπαγαλάκια. Κανέναν παίκτη τύπου Πούγγουρα μπορεί να πάρουμε. Ο αφρός φίλοι μου δε δίνεται δανεικός.
- Όσο για τους δύο που λήγουν τα συμβόλαια, ο Άντι Λίλα μάλλον πάει πρέσβης της Αλβανίας στο Αζερμπαϊτζάν και ο Ακόστα τελειώνει άδοξα από την ομάδα μετά την πολύ μικρή προσφορά που του έγινε για να ανανεώσει. Ωραία συμπεριφορά από την πλευρά της διοίκησης απέναντι στον Ισπανό που έχει προσφέρει τα πάντα στην ομάδα. Όταν γεράζουν τα άλογα, τα σκοτώνουν. Ωραία λογική. Εύγε! Αλήθεια, έτσι κάνουν στα Τζουμέρκα;
- Να σας πω κι ένα αποκλειστικό. Επιστρέφει στα Γιάννινα ο Παστερνάκης. Έχει πλάκα να κουβαλάει στις βαλίτσες του τίποτα Αργεντινούς. Σπουδαίος μάνατζερ ο «Τίτο» με μεγάλες συνεργασίες σε Ιταλία και Ισπανία.
- Σας έγραψα πιο πάνω για την κυβέρνηση της αριστεράς και την πολιτική της στο ποδόσφαιρο. Ήρθε στην πόλη μας ο κ. Βασιλειάδης (ευτυχώς δεν έχει καμία σχέση με τον Στέφανο) και δήλωσε μετά βαΐων και κλάδων ότι θα συνεργαστεί με τους εδώ υπεύθυνους και με την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα για να γίνει ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου των «Ζωσιμάδων». Πότε θα ξεκινήσουν τα έργα, κύριοι; Του Αγίου…
- Τελειώνει όπου να ΄ναι το πλαστικό στη Λιμνοπούλα. Όταν ο Σχολιανός ήταν 20 χρονών μιλούσαν για χόρτο στη Λιμνοπούλα. Μετά από περίπου 30 χρόνια «πρασίνισε» ο τόπος. Κάτι είναι κι αυτό. Κάλλιο αργά παρά ποτέ!
- Πήγα κι είδα τους τελικούς των Νέων. Οι αγώνες έγιναν υπό συνεχή βροχή. Ατρόμητος-Ελεούσα. Αυτό το ματς με έκανε να πετάξω από τη χαρά μου. Η Ελεούσα έχει φοβερή ομάδα. Εξηγούμαι: Το 4 και το 5 της ομάδας, αυτούς τους δύο παικταράδες, δεν τους βρίσκεις ούτε στη Σούπερ Λίγκα. 7, 8, 9, 10, 11 η φοβερή πεντάδα της Ελεούσας. Αν είχα χρήματα θα τους αγόραζα με κλειστά μάτια. Θέλω να σας δηλώσω το εξής. Στη νέα αγωνιστική περίοδο, όπου κι αν παίζει αυτή η ομάδα, θα είμαι εκεί. Μιλάμε φίλοι μου για παιχταράδες οι μικροί, μελαχρινοί μπαλαδόροι. Μου άρεσε επίσης το 6, το 10 και το  11 του Ατρομήτου.
- Δυο λέξεις για τον μεγάλο τελικό ανάμεσα σε ΠΑΣ Γιάννινα και Ανατολή. Μπορεί να μην είχε θέαμα, είχε όμως πολύ δυνατές μονομαχίες. Από τύχη προηγήθηκε η Ανατολή και η «αλεπού» των πάγκων, Αντώνης Κοζανίτης, κράτησε το σκορ με συνεχές πρέσινγκ και έξυπνη αμυντική τακτική με αποτέλεσμα η ομάδα του να σηκώσει το κύπελλο. Καιρός ήταν να πάρει κάτι και η Ανατολή για να χαρεί  (τρελάθηκε) ο φίλτατος Λεωνίδας Ευθυμιάδης. Μου άρεσε ιδιαίτερα το εξάρι του ΠΑΣ. Σε αυτόν τον παίκτη μου έκανε εντύπωση ότι κρατούσε πολύ σωστά τη θέση του. Αφήστε που έμοιαζε στο στυλ τον Ντράγκαν Κοκότοβιτς.
- Παραλίγο να ξεχάσω το βασικό. Σε ηλικία 99 ετών αποχαιρέτησε τα εγκόσμια ο Κων/νος Μητσοτάκης. Ο Σχολιανός στα νεανικά του χρόνια πήγαινε να ακούσει τις ομιλίες του προέδρου. Οι αντίπαλοί του τον χαρακτήριζαν με πολύ άσχημο τρόπο. Γκαντέμη τον ανέβαζαν, βρυκόλακα και εφιάλτη τον κατέβαζαν. Οι παλιοί μόλις άκουγαν Μητσοτάκη κλείναν τα παράθυρα των σπιτιών τους κι άναβαν το καντήλι. ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ, φίλοι μου. Απλά, ήταν δυνατός αντίπαλος του Ανδρέα Παπανδρέου και γι’ αυτό οι μηχανισμοί των «πρά­σινων» χμερ δημιούργησαν αυτό το προφίλ του επίτιμου. Πρόεδρε, καλό ταξίδι κι ελπίζω να μην αναστατώσεις όλο τον παράδεισο.
Αρκετά για σήμερα. Θα τα πούμε σύντομα!
Σας χαιρετώ με αγάπη και σεβασμό
Υ.Γ.: την ομάδα και τα μάτια σας
ΣΧΟΛΙΑΝΟΣ
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
https://www.facebook.com/sxolianos