Σχολιανά

Γράφτηκε από τον/την ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΙΤΑΣ on . Posted in Σχολιανά

- Γεια σας φίλοι μου. Τα ξαναλέμε μετά από καιρό γιατί αύριο, Κυριακή έχουμε πανηγύρι στη Ξάνθη!

- Μετά από τέσσερα χρόνια ο ΠΑΣ κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη άδεια και αμέσως άλλαξε ριζικά η ψυχολογία των φιλάθλων του ΠΑΣ. Ο πρόεδρος φέτος έκανε αυτά που έπρεπε, κάτι που αναγνώρισε σε δηλώσεις του και ο Δημητρίου. Ας μην αναλύσουμε βαθύτερα τις αιτίες που ανάγκασαν τον πρόεδρο να υπερασπιστεί επιτέλους την επένδυσή του. Το σημαντικότερο είναι αυτό καθεαυτό το γεγονός. Ο ΠΑΣ αρχίζει δειλά - δειλά να γίνεται μια σοβαρή επαρχιακή ομάδα, Βγαίνει από τη χλεύη των ανθρώπων που ποτέ δεν έβλεπαν με καλό μάτι τον Άγιαξ της Ηπείρου.

- Το πιο ουσιαστικό πρόβλημα που υπήρχε μεταξύ της διοίκησης Χριστοβασίλη και των φιλάθλων ήταν η κρίση εμπιστοσύνης. Αν καταφέρει ο πρόεδρος στη συνέχεια να σπάσει αυτό το απόστημα με σωστές κινήσεις, ο ΠΑΣ θα μπει για τα καλά σε σοβαρούς στόχους και θα ανέβει ο πήχης. Να ξεφύγει δηλαδή από την μιζέρια της λογικής του "μένω κατηγορία". Πρόεδρος, διοίκηση, φίλαθλοι, Ερασιτέχνης πρέπει επιτέλους να πορευθούν ενωμένοι. Ακόμα ηχούν στα αυτιά μας οι προφητικές δηλώσεις του Άγγελου Αναστασιάδη ότι αν συσπειρωθούν όλοι οι παραπάνω, τότε ο ΠΑΣ κάθε χρόνο θα βγαίνει Ευρώπη.

- Να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα που αφορούν τις απόψεις του Σχολιανού για την ομάδα. Πρώτον, ο Σχολιανός δεν είναι "πανηγυρτζής", έχει μια βιωματική σχέση με την ομάδα και είναι δεδομένη η αγάπη του για αυτή. Η κριτική του ήταν και θα είναι αυστηρή όσον αφορά τα κακώς κείμενα της ομάδας. Η αποθέωση βεβαίως είναι όταν υπάρχουν κινήσεις που έχουν θετικό αντίκτυπο στον ΠΑΣ. Μια τέτοια κίνηση ήταν αυτή που έκανε ο πρόεδρος με την αδειοδότηση. Άρα οφείλουμε να του αποδώσουμε τα εύσημα χωρίς κανένα φόβο και πάθος.

- Μερικοί-μερικοί, που ο Σχολιανός του αποκαλεί πανηγυρτζήδες, έγιναν ξαφνικά βασιλικότεροι του βασιλέως. Που ήταν όλοι αυτοί στα δύσκολα; Έτσι είναι φίλοι μου το ποδόσφαιρο, πάει η κωλοτούμπα σύννεφο. Ας είναι, όμως δεν πειράζει. Ο ΠΑΣ πρέπει να έχει ανοιχτές τις αγκάλες του σε όλους.

- Πολλά συγχαρητήρια στους μεγάλους πρωταγωνιστές, τους ποδοσφαιριστές και την τεχνική ηγεσία που κατάφεραν να δώσουν τη μεγάλη χαρά στους πολυάριθμους φίλους του ΠΑΣ σε αυτές τις δύσκολες εποχές. Μίλησα με βασικό παίκτη της ομάδας και τον ρώτησα για την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα. "Σχολιανέ μου, είμαστε καλά. Καλύτερα από άλλες θεωρητικά πιο πλούσιες ομάδες όπως ο Αστέρας Τρίπολης" μου απάντησε και φυσικά με έβαλε σε σκέψεις γιατί μέχρι τώρα άλλα μαθαίνονταν και ακούγονταν.

- Ο κόουτς θα μείνει ή θα φύγει; Ένα ερώτημα στο οποίο σύντομα πρέπει να δοθεί μια απάντηση. Να καταθέσω την άποψή μου για το θέμα. Ο Κρητικός είναι καλός προπονητής, αλλά ο Σχολιανός διαφωνεί με το στυλ παιχνιδιού του. Θέλετε να το αναλύσουμε λίγο ή δεν χρειάζεται; Να πω μόνο εν συντομία ότι στην Ευρώπη είμαι με την παλιά Γιουγκοσλαβική σχολή ποδοσφαίρου. 70 λεπτά για το αποτέλεσμα και 20 για αυτούς που πληρώνουν το εισιτήριο. Δεν μου αρέσουν δηλαδή οι λογικές άμυνα-άμυνα-άμυνα. Αυτό είναι δείγμα μικρής ομάδας που προσπαθεί να "κλέβει" αποτελέσματα.

- Ωρέ αδέρφια μήπως είναι νωρίς για πανηγύρια; Πρέπει ο ΠΑΣ να κάνει μια τελευταία νίκη επί της ακριτικής Ξάνθης. Αν κάνει ο Μάρτης δύο διπλά (Καλλονή, Πανθρακικός) και ο Απρίλης άλλο ένα (Ξάνθη), τότε χαρά στον πρόεδρο που 'χει πολλά (στην Ευρώπη) σπαρμένα.

- Αν πάμε στην Ευρώπη, τα πράγματα είναι δύσκολα, φίλοι μου. Πρέπει να ξέρεις αγγλικά, να έχεις καλό ταξιδιωτικό γραφείο. Ευρώπη αλλά όχι μέσω Ειδομένης γιατί εκεί τα σύνορα είναι κλειστά. Πρέπει να έχεις παίκτες-καμικάζι. Θέλω για παράδειγμα έναν τύπου Ντε Βινσέντι στον χώρο του κέντρου, ένα τέρμα σαν τον Φεγκρούζ (είναι ελεύθερος) και έναν Τζούμπα για σέντερ μπακ με λίγο Χάρη Χαρίση στο κέντρο. Έτσι θέλω να πάω εγώ στην Ευρώπη, για να μην αρπάξω καμιά εφτάρα και γίνω ρεζίλι των σκυλιών και στη συνέχεια γυρίσω στην Ελλάδα με την ουρά στα σκέλια και πέσω κατηγορία.

- Στη Ξάνθη φίλοι μου ο Σχολιανός μάλλον δεν θα πάει, δεν τον αφήνει ο γιατρός. Κι ας χτυπιέται ο διευθυντής μου που θέλει να με πάρει με το ζόρι. Αν πάρω μαζί μου καμιά νοσοκόμα, μπορεί να πάω. Δεν αντέχω τρία Χ στη σειρά σε Τρίπολη, Χανιά και Ξάνθη.

- Οι ειδικοί λένε ότι ο Πανιώνιος αποκλείεται να πάρει άδεια φέτος, αν και ανησυχώ λίγο γιατί η πλατεία έχει πολύ καλές σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν και δεν πιστεύω να γίνει τόσο μεγάλη διαολιά. Αν γίνει όμως, ο ΠΑΣ θα μείνει με το δάκτυλο στο στόμα. Φοβού τον Γκαγκάτση, παλιά διαχρονική αξία της διαολιάς.

- Κοντονής. Ο συγκεκριμένος υφυπουργός έδωσε και δίνει μια μάχη. Στριμώχτηκαν αρκετά τα λαμόγια της ΕΠΟ και κουτουλάνε ο ένας πάνω στον άλλο. Όμως ακόμα το μαχαίρι δεν έχει μπει στο κόκκαλο. Όσο για το αθλητικό Grexit, είναι πολλά τα λεφτά Αλέξη ε; Αχ Αλέξη, μας έβγαλες τη ψυχή. χαχαχα

- Αλήθεια στον τελικό κυπέλλου θα είναι ο πρόεδρος της ΕΠΟ, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας; Ποιος θα δώσει το κύπελλο στον Σπανό; χαχαχα.

- Αυτά φίλοι μου. Ελπίζω να προνοήσουν ώστε το "Ζωσιμάδες" να είναι ανοιχτό το βράδυ μετά τον αγώνα, όπου εκεί πρέπει να είναι το επίκεντρο των πανηγυρισμών αν η ομάδα τα καταφέρει. Ο ΠΑΣ πρέπει να πανηγυρίσει στο σπίτι του. Για να γκρεμίσουμε τα τείχη της πόλης, το πούλμαν πρέπει να είναι ανοιχτό. Υπάρχουν στη Θεσσαλονίκη τέτοια πούλμαν τύπου Μπάρτσα!!!
Σας χαιρετώ με αγάπη και σεβασμό
ΥΓ: την ομάδα και τα μάτια σας
ΣΧΟΛΙΑΝΟΣ
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
https://www.facebook.com/sxolianos