ΓΥΡΟΛΟΓΙΚΑ

Γράφτηκε από τον/την ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΥΡΑΣ on . Posted in Σχολιανά

Δεν κάνουν για διάκοι, κάνουν για δεσποτάδες   

Όλο και πληθύνονται οι φήμες περί υποδείξεως ως υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας του Φώτη Κουβέλη.
Αν τελικά αυτές πραγματοποιηθούν, ο κ. Κουβέλης θα είναι ο τρίτος πολιτικός ο οποίος έχασε στις εκλογές που πιθανώς θα πάει στο Προεδρικό Μέγαρο.
Προηγήθηκε ο Κωστής Στεφανόπουλος και ακολούθησε ο σημερινός Κάρολος Παπούλιας, που δεν κατόρθωσαν να εκλεγούν ούτε βουλευτές, ενώ το κόμμα του κ. Κουβέλη στις ευρωεκλογές σημείωσε κατακόρυφη πτώση και το πιθανότερο είναι να μην εκπροσωπηθεί σε νέες εκλογές.
Πάντως, Πρόεδροι Δημοκρατίας με αυτά τα «προσόντα» είναι οι πλέον κατάλληλοι για τους εκλέκτορες, γιατί είναι και βολικοί.

Τους χάσαμε    

Χάσαμε όλο το καλοκαίρι τα μεγάλα δημοσιογραφικά ονόματα. Πλησιάζει όμως να μπει ο Σεπτέμβριος και όπου νάναι θα επιστρέψουν από τις πολυήμερες και άνετες διακοπές τους.
Με γεμάτες εκείνοι τις μπαταρίες τους και με εκπλήσσουσα συμπόνια θα αρχίσουν να διεκτραγωδούν τα προβλήματα των Ελλήνων, που οι περισσότεροι, όχι μόνο διακοπές δεν έκαναν, αλλά και πολλά από τα ανελαστικής ζητήσεως αγαθά στερήθηκαν.
Πολύ πριν την εξαφάνισή τους χάσαμε κι εκείνον τον Τράγκα, για άλλους βέβαια λόγους, μια και δεν βρέθηκε και για εκείνον κανάλι, που να φτάνει μέχρι και τα μέρη μας.
Το να ελπίζουμε πως κάποιο από τα μεγάλα κανάλια θα τον συμπεριλάβει στη δύναμή του, δεν φαίνεται πιθανό. Ο Τράγκας λέει αλήθειες που τσακίζουν κόκκαλα. Και τέτοιες αλήθειες δεν υπηρετούν τα συμφέροντά τους.

Ιδεολογική σύγχυση  

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη η Ν.Δ. πρέπει να στραφεί προς το χώρο του Κέντρου, που στεγάζει τις πραγματικές δημιουργικές δυνάμεις, αφού από τα δεξιά της μόνο λόγος αναχρονιστικός αρθρώθηκε. Κι ακόμη λέει πως δεν μπορεί να καθήσει στα ίδια έδανα, μ’ αυτούς που έφυγαν, αν τυχόν επιστρέψουν.
Διαλακτικότερος ο βουλευτής της Γιώργος Καλατζής, μπορεί να καθήσει με τους επιστρέψαντες δεξιούς, φτάνει να ζητήσουν πρώτα συγγνώμη.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης με τη σειρά του επιθυμεί τη συσπείρωση της δεξιάς, ενώ έριξε τα δίχτυα του και προς τον Παύλο Χαϊκάλη των ΑΝ.ΕΛ.
Αντίθετα τώρα για τον βουλευτή Γιάννη Καράμπελα δεν χρειάζονται στη Ν.Δ. τα άκρα.
Το πράγμα θυμίζει λίγο και τους παλιούς Κερκυραίους, που ήθελαν ΚΚΕ αλλά και λίγο βασιλιά.

Αναστροφή 

Ξαναγύρισε στις παλιές δομές της η ΕΛ.ΑΣ. που βεβιασμένα και αμελέτητα είχε καταργήσει ο πρώην Υπουργός Δημοσίας Τάξεως Ν. Δένδιας και στην πράξη αποδείχθηκαν λανθασμένες.
Δεν μας παραξενεύει το γεγονός, γιατί ο εκ Κερκύρας ορμώμενος κ. Δένδιας κατά την υπουργική του θητεία στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη έχει να επιδείξει αρκετές περιπτώσεις υπηρεσιακών λαθών και ενεργειών αφ’ εαυτού προερχομένων ή άνωθεν διατεταγμένων.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.