ΓΥΡΟΛΟΓΙΚΑ

Γράφτηκε από τον/την ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΥΡΑΣ on . Posted in Σχολιανά

Σπήλαιο Περάματος  

Πρόσχαρη η εξυπηρέτηση στο εκδοτήριο εισιτηρίων, πολύ καλή και η ξενάγηση των επισκεπτών του, τόσο στα Ελληνικά, όσο και στα Αγγλικά!
Ωστόσο, η δυνατότητα πάρκινγκ στον παρά το σπήλαιο δρόμο προβληματική, αν όχι αδύνατη. Τούτο δεν οφείλεται πρωτίστως στον αριθμό των αυτοκινήτων των επισκεπτών του, αλλά κυρίως στην τακτική των εντοπίων να δεσμεύουν μ’ ένα πλαστικό κάθισμα κάθε θέση πάρκινγκ, ώστε να τη χρησιμοποιήσουν, όταν και αν θέλουν οι ίδιοι ή να την παραχωρήσουν σε πρόσωπο της αρεσκείας τους.
Η φύση χάρισε στο Πέραμα μια προσοδοφόρα ομορφιά της. Ας μην την ασχημίζουν οι άνθρωποί του με αφύσικες ενέργειες.
Είναι και προς το συμφέρον τους άλλωστε.
Μήπως πρέπει να τους θυμίσουν οι παλιότεροι, πώς ήταν το Πέραμα πριν την αξιοποίηση του σπηλαίου;

 Πάλι ο Φωτόπουλος μαίνεται 

Κακώς βέβαια δόθηκε φύλλο επιστράτευσης στον κατ’ επάγγελμα εργατοπατέρα της ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλο, αφού από 2ετίας πλέον δεν είναι εργαζόμενος.
Ωστόσο, η πράξη του να το σκίσει επιδεικτικώς, δίνοντας το παράδειγμα να τον μιμηθούν κι άλλοι, δεν παύει να είναι μια ενέργεια, δυνάμενη να κλονίσει επικίνδυνα το μέτρο της επιστρατεύσεως, που το Σύνταγμα παρέχει τη δυνατότητα στο Κράτος να την εφαρμόσει, παρ’ όσα λέγονται από τους ίδιους πολιτικούς, που όταν είναι στην Κυβέρνηση τη χαρακτηρίζουν Συνταγματική κι όταν μεταπίπτουν στην αντιπολίτευση αντίθετη προς το Σύνταγμα. Η πράξη συνεπώς του Φωτόπουλου θα έπρεπε να απασχολήσει τη Δικαιοσύνη, ως υποθάλπουσα γενική ανυπακοή και παρώθηση προς αναρχία.

 Με το θάρρος της γνώμης  Δ

εν αμφιβάλλαμε ούτε για μια στιγμή ότι και ο Ηλίας Κασιδιάρης θα προφυλακισθεί, ακολουθώντας τους άλλους 9 ήδη φυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, καθώς αναμέναμε να κριθεί ένοχος κατοχής δύο κυνηγετικών όπλων, που τα είχε «πειράξει», ώστε να μετατραπούν σε πολεμικά, για τον εξοπλισμό εγκληματικής οργανώσεως.
Δεν αναμέναμε βέβαια ότι μεταξύ των εις βάρος του στοιχείων, που μαρτυρούν την επικινδυνότητα του προφυλακισθέντος, θα συμπεριλαμανόταν κι εκείνο του ραπίσματος της με το ΚΚΕ σήμερα βουλευτή Λιάνας Κανέλλη. Όμως μας προξενεί κατάπληξη που η Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της ΜRB παραμένει τρίτο κόμμα και κρατάει αμείωτο το ποσοστό της, με αυξημένο μάλιστα εκείνο της εκτίμησης ψήφου (10,6%), την ίδια στιγμή που τα ποσοστά, τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της Ν.Δ., παρουσιάζουν αισθητή μείωση κι ακόμη μεγαλύτερη τα μικρότερα κόμματα, με εκείνο της ΔΗΜ.ΑΡ. να προοιωνίζει τη διάλυσή της. Δεν είμαστε σε θέση να μαντέψουμε, αν όλα αυτά προβληματίζουν τον πολιτικό κόσμο της χώρας για την ύπαρξη του φαινομένου, για τις εν γένει πολιτικές συμπεριφορές του και την ορθότητα των κατασταλτικών επιλογών του.

 Προς τι η διάκριση; 

Αν θυμούμαστε καλά - και θυμούμαστε - πρόπερσι τέτοιον καιρό η Λιάνα Κανέλλη σε εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη στο STAR είχε αποκαλέσει τους Αστυνομικούς φασιστοτσογλάνια.
Η Ένωση τότε Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης, με σύμφωνη γνώμη και της Πανελλήνιας Ομοσπονδία της, κατέθεσε μήνυση για εξύβριση. Δυο χρόνια πέρασαν από τότε και τίποτα - ούτε κι από τα λαλίστατα ΜΜΕ - δεν μαθεύτηκε για την έκβαση της μηνύσεως. Να καλύφθηκε μήπως κάτω από τη βουλευτική ασυλία της κυρίας Κανέλλη; Να παρεισέφρησε κάτι άλλο;

 Κατοχικά φαινόμενα 

Από μέρα σε μέρα αυξάνονται τα ανταλλακτήρια χρυσού και τα ενεχυροδανειστήρια.
Αιτία η οικονομική κρίση, που παρά την αναγγελλόμενη ανάκαμψη, συνεχίζει να μαστίζει τη χώρα, ενώ οι Τράπεζες συνεχίζουν κι αυτές να μην εγκρίνουν δάνεια. Έτσι, οι διάφοροι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται τον κοσμάκη, που εξ ανάγκης καταφεύγει σ’ αυτούς για να δανεισθεί χρήματα. Και στην ανάγκη εκείνος που επιβάλλει τους όρους του, είναι όποιος δεν την έχει.
Έχει συνεπώς υποχρέωση το Κράτος, όχι μόνο να ελέγχει τη λειτουργία αυτών των άρτι εμφανισθέντων δανειοδοτών, που θυμίζουν ημέρες εμπόλεμης γερμανικής Κατοχής, αλλά και να διερευνά την οδό, από την οποία δανείζουν χρήματα. Κι ακόμη πώς διακινείται ο χρυσός.

Αλληλογραφία: Β.Κ. Ενταύθα. Σ’ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Μην εκπλήσσεσαι που οι αγνώμονες λησμόνησαν το καλό που τους έκανες. Υπάρχουν και χειρότεροι: Αυτοί που σε βάζουν και να το πληρώσεις κι άλλοι που σε εκδικούνται κιόλας.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.