Γυρολογικά

on . Posted in Σχολιανά

.............................................................ΓΥΡΟΛΟΓΙΚΑ

 

Μετεκλογικά (2)

Πρώτος και με εκατοντάδες χιλιάδες σταυρούς εκλέγεται στον ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρωβουλή ο 92χρονος Μανώλης Γλέζος. Και ετοιμάζει τις βαλίτσες του για να πηγαινοέρχεται στις Βρυξέλλες!

*  Η Νίκη Τζαβέλα, παρά την αποστασία της από τον ΛΑ.Ο.Σ., όπου κι εκεί δεν θα εκλεγόταν και με την προσχώρησή της στη Ν.Δ., επίσης δεν εκλέχτηκε. Αυτά της αφαιρούν τη δυνατότητα να ξαναβλέπει τις Βρυξέλλες ως Ευρωβουλευτής. Κι εδώ που τα λέμε η εκεί παρουσία της ήταν αξιόλογη. Θα την αντικαθιστά όμως... επαξίως ο Ζαγοράκης. Πού ξέρετε, μπορεί και να χρειασθεί να πάρει και κανέναν από τους άκαρδους Ευρωπαίους με τις κλωτσιές.

*  Για μικρό δεκαδικό ποσοστό ο Γιώργος Καρατζαφέρης δεν μπόρεσε να εκλεγεί Ευρωβουλευτής. Ανεξάρτητα από κομματική τοποθέτηση, ο καθένας πρέπει να παραδεχτεί ότι ο Καρατζαφέρης θα ήταν χρήσιμος στην Ευρωβουλή για τα εθνικά μας θέματα. Το απέδειξε εξ άλλου σε προηγούμενη θητεία του. Όμως μένει με το παρήγορο ότι το εκλογικό του ποσοστό, τον διατηρεί στο πολιτικό παιγνίδι.

*  Ούτε η ωραιότερη γυναίκα της χώρας δεν δέχτηκε τόσο φλερτ, όσο προεκλογικά η Χρυσή Αυγή απ’ όλα σχεδόν τα κόμματα, που επεδίωκαν να της αποσπάσουν οπαδούς της και να τους φέρουν στον «ίσιο δρόμο». Τώρα πόσο ίσιος ήταν κι ο δικός τους, φτάνει να θυμηθεί κανείς τον Τσοχατζόπουλο, τον Κάντα, τον Σμπώκο, τον Λιάπη, τον Βουλγαράκη, τον Παπακωνσταντίνου, τον Παπαντωνίου και λοιπούς «ων ουκ έστιν αριθμός».

*  «Οι πολίτες να ενισχύσουν τις δημοκρατικές δυνάμεις», προέτρεψε ο κ. Παπούλιας, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο Νησί των Ιωαννίνων.
Ασφαλώς αποτελούσαν έμμεση καταφορά κατά της Χρυσής Αυγής, κάτι που αν απέφευγε και το αμερόληπτο του θεσμού θα διασφάλιζε και το κύρος των εκάστοτε δηλώσεών του θα διαφύλασσε, ώστε να εισακούονται καλλίτερα και από τους ενόχους της δημιουργίας του αποτελέσματος θα απείχε.

*  Τη χολή της έβγαζε από τηλεοράσεως η Έλλη Στάη για τη Χρυσή Αυγή, όλο το απόγευμα της Κυριακής, πριν ακόμη ανοίξουν οι κάλπες, συγκαταλέγοντας και τον εαυτό της στα κατάλληλα πρόσωπα, που θα συμβάλουν στην αποδυνάμωσή της και στην επανένταξη των ψηφοφόρων της στο δημοκρατικό δρόμο. Πλην της Έλλης προσφερόταν να συμβάλει σ’ αυτή και ο εκ των συνομιλητών της... Λαφαζάνης!

*  Ο συνδυασμός του Γιάννη Μώραλη στον Πειραιά, με τις υποψηφιότητες σ’ αυτόν του Προέδρου του Ολυμπιακού Β. Μαρινάκη και του υιου του τέως Προέδρου του Σωκράτη Κόκκαλη, Πέτρου, ήταν αυτός που επικράτησε τελικά, υποστηριχθείς και από παράγοντες της Ν.Δ. μάλιστα, υποσκελίζοντας τον υποδειχθέντα από τη Ν.Δ. και επιτυχημένο Δήμαρχο Βασίλη Μιχαλολιάκο.
Ασφαλώς η κομματικοποιημένη Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θα ήταν η καλλίτερη, χειρότερη όμως κι απ’ αυτή η ποδοσφαιροποίησή της.

*  Δεν αμφισβητούμε ούτε κατ’ ελάχιστον τις ικανότητες του Γ. Καρατζαφέρη. Σε ό,τι όμως αφορά τις προεκλογικές του δηλώσεις κατά της Χρυσής Αυγής, ακόμη κι αν έχει δίκιο, ας τις άφηνε για τους άλλους. Ας μη λησμονάει ότι πριν την εμφάνισή της, τους χαρακτηρισμούς του επικίνδυνου δεξιού, του φασίστα, του χουντικού κ.λπ. τους εισέπραττε εκείνος.

*  Και τι δεν είδε κι άκουσε κανείς κατά την προεκλογική περίοδο. Είδε θερμές χειραψίες, κεράσματα, πρωτόγνωρες επισκέψεις, σφιχταγκαλιάσμα ομοφύλων και μη, ασπασμούς μάγουλο με μάγουλο, φιλιά διά χειλέων με ή και χωρίς επάλειψη ποσότητας ή ιχνών σιέλων, μέχρι σημείου που οι αλληλοασπαζόμενοι να καθίστανται εκατέρωθεν φορείς και μεταφορείς ιών και άλλων νοσογόνων παραγόντων. Στα ακούσματα, ένθερμο ενδιαφέρον των υποψηφίων για την υγεία και ευημερία του ψηφοφόρου, της οικογένειάς του, ακόμη και της υπέργηρης γιαγιούλας, που όμως σε όχι λίγες περιπτώσεις η καημένη είχε ήδη εκδημήσει εις Κύριον, προξενούσα άφατη υποψηφιακή θλίψη. Εκτενής αναφορά συχνάκις στα προβλήματα του ψηφοφόρου, με καλλιέργεια ελπίδας ικανοποιήσεώς τους, περιπτωσιακώς και διορισμού, παρά το αδύνατον ή και δυσχερές της πραγματοποιήσεώς του. Στον κύκλο των υποσχέσεων και η απατηλή διαβεβαίωση ότι η πόρτα του θα είναι πάντα ανοιχτή και το κινητό του κοινός αποδέκτης. Όλα αυτά και άλλα μέχρι της επομένης των εκλογών. Τότε τα πιο πολλά θα ξεχαστούν. Οι εκλεγέντες θα θρονιασθούν στις αναπαυτικές πολυθρόνες τους, πίσω από τις κλεισμένες πόρτες των γραφείων τους. Οι αποτυχόντες θα έχουν κάθε λόγο να αθετήσουν τα πάντα και οι ψηφοφόρι να συνεχίσουν, όπως και πρώτα, τον ανηφορικό δρόμο της επιβιώσεώς τους.

*  Μια και το πολιτικό σλόγκαν για την «πρώτη φορά», είναι αλήθεια πως αρκετοί έκαναν αυτή τη φορά, «για πρώτη φορά», αυτό που τους υπεδείκνυε το ορμέμφυτο του εαυτού τους και δεν υπέκυψαν στη βουκολική θεωρία, πως το αρνί που φεύγει απ’ το μαντρί, το τρώει ο λύκος. Και «για πρώτη φορά» αψήφησαν το λύκο, μια και μένοντας στο μαντρί, θα τους έτρωγε κάποια μέρα ο τζομπάνος.

*  Τι κι αν άλλαξε λογότυπο το ΠΑΣΟΚ. Η συγκομιδή ελαιολάδου δεν ήταν η αναμενόμενη. Πού είναι οι αλλοτινοί καιροί; Τότε που οι σύντροφοι, με μπροστάρηδες λερούς και μουσάτους πρασινοφρουρούς, δονούσαν την ατμόσφαιρα με τις νικητήριες ιαχές τους, αυθαιρετούσαν, παρανομούσαν, διόριζαν τους εαυτούς τους και τα παιδιά τους, απέλυαν αλλοδόξους, έκοβαν κι έραβαν κατά το δοκούν τους. Βολεμένοι τώρα, καλοταϊσμένοι και κουστουμαρισμένοι - απαρνηθέντες τα ζιβάγκο τους - απολαμβάνουν τα αγαθά που τους προσκόμισαν τα σοσιαλιστικά κόπια τους και για καλό και κακό μετακόμισαν στον Τσίπρα, με την προσδοκία να βολέψουν κοντά του και τα αναλόγου διαπαιδαγωγήσεως εγγόνια τους, για να μη χαθεί η παράδοση.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.