Γυρολογικά

on . Posted in Σχολιανά

.............................................................ΓΥΡΟΛΟΓΙΚΑ

 

Υπερβολές

Δεν είναι η μόνη φορά που σε προεκλογικές περιόδους, δεκάδες χρόνια τώρα, οι πολιτικοί μας, καταλαμβανόμενοι από τον οίστρο των επαγγελιών, συμπεριλαμβάνουν στις δηλώσεις τους και μελλοντικά τους σχέδια για ανάπτυξη σιδηροδρομικού δικτύου στην Ήπειρο.
Στο παρελθόν μάλιστα υπήρξαν τόσο έντονες οι υποσχέσεις τους, που έκαναν αρκετούς αφελείς να πιστεύουν, ότι δεν είναι μακριά ο χρόνος που θα ακούσουν και το σφύριγμα του τραίνου.
Κάποια παρόμοια, έστω σε παραλλαγμένη βάση, ακούγονται κι αυτή την περίοδο, που κατά σύμπτωση είναι προεκλογική.
Ακόμη και στην περίπτωση που οι αναφορές τους θα είχαν μεγαλύτερη δόση σοβαρότητας, έχουν ήδη τόσο πολύ διαλαληθεί, ώστε κινδυνεύουν περισσότερο να διακωμωδηθούν, παρά να γίνουν πιστευτές. Θυμίζουν δε την περιβόητη εκείνη «εκτροπή» του Αχελώου, που ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου φρόντιζε να την επαναφέρει στην επικαιρότητα σε κάθε προεκλογική περίοδο.

Αθηναϊκή απώλεια

Ο Γρηγόρης Βαλιανάτος απέσυρε την υποψηφιότητά του από τη διεκδίκηση της Δημαρχίας της Αθήνας, γιατί θεώρησε «σημαδεμένο τον προεκλογικό αγώνα».
Τώρα, αν ο κ. Βαλιανάτος διαπίστωσε ότι τα σημάδια στον προεκλογικό αγώνα των άλλων υποψηφίων Δημάρχων διαφέρουν από τα δικά του - και συμφωνούμε κι εμείς σ’ αυτό - δεν βρίσκουμε, γιατί το πράγμα είναι μεμπτό.

Δει δη παιδείας

Η άρνηση μερικών καθηγητών να καλύψουν το χαμένο χρόνο των μαθημάτων από τις καταλήψεις των σχολείων με σύντμηση των πασχαλινών διακοπών και ο προγραμματισμός της ΟΛΜΕ για απεργία δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν θετικές ενέργειες.
Εξ άλλου και η πλειονότητα των ιδίων των καθηγητών δεν την ενέκρινε και προσήλθε στα σχολεία.
Οι καταλήψεις των σχολείων, υποκινούμενες συνήθως από κύκλους αμελών μαθητών, με σκοπό την απώλεια μαθημάτων, παρά τη διεκδίκηση δικαίων αιτημάτων, είναι ένα φαινόμενο που πρέπει κάποτε να εκλείψει.
Όταν μάλιστα, ως συνήθως, συνοδεύεται και από υλικές καταστροφές εντός του σχολείου, τότε γίνεται ακόμη χειρότερο.
Στην εξάλειψή του συνεπώς, παράλληλα προς το κράτος, πρέπει να συμβάλουν και οι ίδιοι οι καθηγητές.

Πριν αποσυνάγωγους ποιήσουσιν

Δεν γνωρίζουμε, αν μέχρι να δημοσιευθούν αυτές οι γραμμές, η Χρυσή Αυγή θα μπορεί να θέσει υποψηφιότητα στις Ευρωεκλογές.
Αυτό θα το χειρισθεί η Δικαιοσύνη.
Ωστόσο, στην περίπτωση του αποκλεισμού της δεν θα παύσει να διαχέεται η υπόνοια κάποιων μεθοδεύσεων και κομματικών σκοπιμοτήτων, που καθόλου δεν αποκλείεται να φέρουν αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.
Είτε είναι είτε όχι αρεστό, η Χρυσή Αυγή μπήκε στη Βουλή - όσοι κόπτονται, ας άνοιγαν γρηγορότερα τα μάτια τους - με νόμιμο τρόπο και με την ψήφο αξιόλογης μερίδας του ελληνικού λαού.
Αυτός συνεπώς είναι ο μόνος αρμόδιος να αποβάλει, όσους διέπραξαν αξιόποινες πράξεις ή ακόμη και να την εξοβελίσει παντελώς από τον πολιτικό βίο της χώρας.
Καμμιά σκοπιμότητα δεν δικαιούται να αποκλείσει τον πατέρα του Γιώργου Φουντούλη, ενός από τους δυο δολοφονηθέντες χρυσαυγίτες από την υποψηφιότητά του στην Ευρωβουλή, χάριν της μνήμης του παιδιού του.
Για εμάς, τόσο ο Φουντούλης κι ο Καπελώνης, όσο κι ο Φύσας, είναι τρία αδικοχαμένα Ελληνόπουλα, θύματα της μισαλλοδοξίας των πολιτικάντηδων.
Ας αφεθεί λοιπόν το θέμα αποκλειστικά στην κρίση του ελληνικού λαού, όπως προβλέπει το Σύνταγμα.
Όσοι τυχόν βιαστούν να αποδώσουν μεροληπτική θέση στα γραφόμενα, ας ανατρέξουν πρώτα σ’ εκείνα του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Ανδρέα Παπαμιμίκου (Ελεύθερος Τύπος 4/5/14), που ασφαλώς δεν είναι Χρυσαυγίτης.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.