Αιχμές και Νύξεις

Γράφτηκε από τον/την Γιάννης Κιτσολάμπρος on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Άρχισαν τα όργανα!

• Αφουγκραζόμαστε την Μιλένα Αποστολάκη, να μας βομβαρδίζει με δείξεις και υποδείξεις, ότι δεν πρέπει να διαχυθούν οι ευθύνες από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, διότι θα χάσουμε τον τορό του εγκλήματος. Δηλαδή,  να μην ερευνηθεί το θέμα από το 2010 που εκκρεμεί η αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου, και έχει παρατηρηθεί εγκληματική καθυστέρηση στην πραγματοποίηση αυτής της εκσυγχρονιστικής προόδου του ΣΕΚ, και του ΟΣΕ, και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και όλων των παρακλαδιών που εφαρμόζουν συνδικαλιστές και πολιτικοί, για να μείνουν στον τόπο τα βιολιά, διότι αν επεκταθεί η αναμόχλευση των ευθυνών από το 2010, τότε θα συγκαταλεχθούν σ’ αυτόν τον χορό και οι Παπανδρέου (ΓΑΠ), Σαμαράς, Παπαδήμος, Τσίπρας και φυσικά και ο Μητσοτάκης. Γιατί να μην αναζητηθούν ευθύνες και επί Γ.Α.Π. και επί Παπαδήμου, και επί Σαμαρά και επί Αλεξάκη; Ιδού η απορία. 

 Σταυρόλεξο για λίγους!

• Το Κράτος έχει συνέχεια. Και αυτό το κράτος με την συνέχειά του καθόρισε την διευκόλυνση των υπερηλίκων να συναλλάσονται με μετρητά εφ’ όσον δεν μπορούν να χρησιμοποιούν τις κάρτες. Αυτό, όμως, το κράτος με την συνέχειά του όρισε και καθόρισε για να λάβουν το MARKET PASS των 22 ευρώ το μήνα ή το 22 ευρώ μείον 20% από τις τράπεζες πρέπει να συντάξουν μία αίτηση, που αμφιβάλλω, αν υπουργοί, αν.υπουργοί, υφυπουργοί, γενικοί Γραμματείς και μετακλητοί υπάλληλοι μπορούν να τη συντάξουν. Μόνον λογιστές και οικονομολόγοι μπορούν να το κάνουν αντί τουλάχιστον 30 ευρώ. Δηλαδή, θα μας δώσει το φιλεύσπλαχνο Κράτος 22 ευρώ και θα μας χαρατσώσει πλαγίως μεν αλλά σίγουρα ναι, με το 30άρι για την επίλυση αυτής της γριφώδους αιτήσεως, ώστε να αισθανθούμε στο πετσί μας την προσφορά του! 

 Αρμονική συμβίωση...

• Στη μικρή Πόλη μας επί αιώνες συμβιούσαν η εβραϊκή κοινότητα των Ρωμανιωτών και η Χριστιανική κοινότητα χωρίς προστριβές και έριδες. Οι Ρωμανιώτες Εβραίοι ασχολούντο κυρίως με το εμπόριο, οι δε Χριστιανοί με τις τέχνες και τα καταστήματα των Χριστιανών ευρίσκοντο κυρίως επί της οδού Αβέρωφ, Κάνιγγος, και στην Καλούτσια, των δε Εβραίων σε Ανεξαρτησίας, Λόρδου Βύρωνος, Καλάρη και αλλού. Οι χριστιανές γυναίκες ασχολούντο, κυρίως με την σηροτροφία και την ύφανση αραχνοΰφαντων υφασμάτων μεταξωτών, γι’ αυτό και σε κάθε σπίτι υπήρχαν στις αυλές μουριές, απαραίτητες για την εκτροφή των μεταξοσκωλήκων, μία απασχόληση λεπτουργική και αρκετά προσοδοφόρος, αφού και σήμερα έχουμε αρκετές υφάντρες που ασχολούνται στο Σουφλί του Έβρου. Μία απασχόληση που την ενισχύει και η Ε.Ε. με επιδοτήσεις. Είναι απορίας άξιον που δεν ασχολήθηκαν οι ταγοί μας περιφερειάρχης, δασάρχης, δήμαρχος με το θέμα αυτό να προβούν σε αναδασώσεις μωρεοδένδρων και στη συνέχεια με την καλλιέργεια των μεταξοσκωλήκων  και ακολούθως με την επεξεργασία της μετάξης. 

Άδικος και προδιαγεγραμμένος!.. 

• Και τι δεν αφουγκρασθήκαμε σχετικώς με το τραγικό συμβάν της σύγκρουσης των δυο αμαξοστοιχιών, τόσο της επιβατικής όσον και της εμπορικής στα Τέμπη, όπου το αποτέλεσμα ήτο 57 (SIC) συμπατριώτες μας νεκροί και άγνωστος ο αριθμός των τραυματιών τόσον των βαρέως όσον και των ελαφρώς. Και οι ρεπορτατζήδες μας καράφλιασαν λέγοντάς μας, ότι το μεν δρομολόγιο ήτο προδιαγεγραμμένο (!), είχε διαγραφεί εκ των προτέρων, όσον και ο αδόκητος ο θάνατος, δηλαδή, δεν ήταν αναμενόμενος, και όχι άδικος, γιατί κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει αν ο θάνατος είναι δίκαιος ή άδικος! Ρεπόρτερς και παρουσιαστές διαβάστε λογοτεχνικά βιβλία να πλουτίσετε το λεξιλόγιό σας..