ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την Γιάννης Κιτσολάμπρος on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Λυσάρι για το Market Pass!

Δεν ξέρω αν κάποιος από τους εμπνευστές των PASS, είτε POWER, είτε FUEL, είτε άλλο, επιμελήθηκαν να το φέρουν εις πέρας. Πάντως, το MARKET είναι αδύνατον για άτομα άνω των 70 ετών, τα οποία μάλιστα έχουν απαλλαγεί από την χρήση της πλαστικής κάρτας στις συναλλαγές τους. Προσωπικά, παρότι δις είδα την συμπλήρωση των απαραίτητων στοιχείων, αδυνατώ, να το συμπληρώσω, μάλιστα το κινητό μου ακόμη δεν έχει το E-Mail, απαραίτητο στοιχείο και ως μόνη λύση είναι η προσφυγή μου στον λογιστή, ή στον φοροτεχνικό αντί 30 Ευρώ. Τουτέστιν, από το MARKET PASS θα ωφεληθώ 22 ευρώ, μείον το 20% και αυτά μέσω της Τραπέζης, η οποία δεν θα εκταμιεύει ολιγότερα των 401 Ευρώ, άρα πρέπει να περιμένω τρία με τέσσερα έτη για να αναλάβω αυτό το ποσόν, αν, βεβαίως, χορηγηθούν και τα επόμενα έτη MARKET PASS, όποτε συμποσούμενα αποδώσουν πλέον των 400 Ευρώ!

Άριστη η συμβίωση...

Χριστιανοί και Εβραίοι κατά τη μακραίωνη συμβίωσή τους στη Μικρή μας Πόλη έζησαν αρμονικά. Μάλιστα, οι Γιαννιώτισσες στη διάρκεια της μακράς οθωμανοκρατίας είχαν αναπτύξει την σηροτροφία και με τα κουκούλια, τα οποία επεξεργάζοντο ύφαιναν αρίστης ποιότητος μεταξωτά υφαντά, τα γνωστά αραχνοϋφαντά, τα οποία διέθεταν στα εβραϊκά καταστήματα, τα οποία είτε πωλούσαν εντός της χώρας, είτε τα εξήγαν σ’ άλλες χώρες εισάγοντες πολύτιμο συνάλλαγμα για την εποχή εκείνη. Δεν υπήρχε σπίτι που στην αυλή του να μην έχει δυο- τρεις μουριές, με τα φύλλα των οποίων εξετρέφοντο οι μεταξοσκώληκες για την παραγωγή της μετάξης. Άλλωστε η κατασκευή του μνημείου για τα θύματα από την ομηρία των συμπολιτών μας Εβραίων στις 25 Μαρτίου 1944 και την μεταφορά των στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως και στην εκεί εξόντωσή τους, αποδεικνύει την αγαστή συμβίωση των πολιτών.

Βοηθός η Πολακιάδα...

Και εκεί που όλοι περίμεναν κάποιο θετικό αποτέλεσμα για την πολυβασανισμένη Ν.Δ., από την ανταρσία του Παύλου Πολάκη, που σήκωσε παντιέρα προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας τα δόντια του ως αψύς Σφακιανός, ανατράπηκαν όλα αυτά από την σύγκρουση των τρένων στον Ευαγγελισμό της Λαρίσης, με τα πολύ δυσάρεστα αποτελέσματα. Θα διερωτηθείτε, σε τι φταίει η Ν.Δ. για την σύγκρουση των τρένων; Φταίει και αυτή, διότι δεν εκσυγχρόνισε τους συρμούς στα τέσσερα χρόνια που κυβέρνησε την Χώρα, αλλά επαναπαύθηκε σ’ ό,τι βρήκε κακώς κείμενον από τους προηγούμενούς της.

Πλέρια αδιαφορία!

Επ’ ευκαιρία των καταστροφικών σεισμών στη «φίλη» και «σύμμαχο» Τουρκία η κυβέρνησή μας απεφάσισε και ορθώς να συνδράμει στην περίθαλψη και διάσωση εγκλωβισμένων στα χαλάσματα και προς τούτο με C130 της Π.Α. απέστειλε εφόδια, όμως το C130, μόλις απογειώθηκε αισθάνθηκε «αδιαθεσία», επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, όπου ξεφόρτωσε και κατευθύνθηκε στην Ελευσίνα προς συντήρηση από το 2010 και μάλιστα έχουν εξευρεθεί και τα κονδύλια για τη συντήρησή τους. Αλλά, παραμένουν εκεί σε αναμονή, παρότι έχουν περάσει 13 χρόνια και μισή ντουζίνα κυβερνήσεις και υποφέρουν από αδρανοποίηση, παρότι είναι τόσο χρήσιμα στην Π.Α., διότι σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης, μεταφορά εφοδίων και οπλιτών στα Νησιά του Αιγαίου μόνον με τα C130 μπορεί να πραγματοποιηθεί. 

Όμως, όλα ευρίσκονται εν αναμονή συντηρήσεως και επισκευής. Δεν έχει πράγματι συνέχεια το κράτος, όταν σε 13 χρόνια δεν επισκευάσθηκε ούτε ένα από την Ε.Α.Β. έτσι για δείγμα.