Αιχμές και Νύξεις

Γράφτηκε από τον/την Γιάννης Κιτσολάμπρος on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

 Κενά δαιμόνια!

• Σε δηλώσεις του ο σ. Δημ. Τζανακόπουλος, τονίζει, ότι ο φράκτης στον Έβρο και μάλιστα επί ελληνικού εδάφους είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ! Και που περίμενεν ο σ. Τζανακόπουλος να κατασκευασθεί ο φράκτης, επί τουρκικού εδάφους; Φυσικά και κατεσκευάσθηκεν επί ελληνικού, όπου η μέση γραμμή του ποταμού Έβρου δεν προσφερόταν για την εφαρμογή της, αυτό δεν προδίδει καμία αντισυνταγματικότητα. Ούτε η κατασκευή του φράκτη, για την παρεμπόδιση των προσφύγων και μεταναστών να εισέλθουν στη χώρα μας προδίδει παρανομία και αντισυνταγματικότητα. Θέλω να πιστεύω, ότι ο σ. Τζανακόπουλος διπλοκλειδώνει το διαμέρισμά του τις νυκτερινές ώρες για να αποφύγει τους παρανόμως εισελθόντες στη χώρα αλλά και κακοποιών ημεδαπών και αλλοδαπών και αφού αυτό γίνεται για την οικίαν μας, γιατί να μην γίνεται και στην πατρίδα μας; Εκτός και αν ο σ. Τζανακόπουλος δεν διπλοαμπαρώνει το σπίτι του, γιατί το φυλάσσουν δυο ίσως και τρεις αστυνομικοί. Δεν μπορούμε να αφήσουμε την πατρίδα μας αφύλακτη, έρμαιο των παντός τύπου και είδους κακοποιών.

Αισθητή η απουσία του!

• Πλημμύρισεν η Πέλλα, πλημμύρισε η Σκύδρα, πλημμύρισεν η Αριδαία και άλλες περιοχές από τις καταρρακτώδεις βροχές που ενέσκυψαν πρόσφατα σε όλη την Ευρώπη. Ο λόγος; Εκτός από τις κατακλυσμιαίες βροχές ρυάκια, χείμαρροι, ποτάμια αποστραγγιστικά και λοιπά εγγειοβελτιωτικά έργα είχαν κατακλυσθεί από μπάζα και άλλες φερτές ύλες, που εμπόδιζαν την ομαλή ροή των υδάτων. Που περιφερόταν ο κοσμοπολίτης υπουργός, ο αρμόδιος κ. Στυλιανίδης, που πριν τις βροχές έπρεπε να περιέλθει όλη την χώρα, να εντοπίσει ρυάκια, αυλάκια, χειμάρρους κλπ που είχαν φραχθεί από φερτά υλικά και μπάζα και να προβεί σε υποδείξεις προς τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες να προβούν στην κάθαρσή τους ώστε να αποφευχθούν πλημμύρες και καταστροφές. Αλλά φεύ ο αρμόδιος υπουργός ήτο άφαντος. Κατεζητείτο!

 Πραξικόπημα... 

• Εν έτει 2015 ο πρωθυπουργός την εποχή εκείνη σ. Αλεξάκης Τσίπρας, παντοδύναμος λόγω πρωθυπουργικού συστήματος, προκήρυξε δημοψήφισμα για την επαναφορά στη δραχμούλα μας. Ο πληθυσμός της χώρας ξεσηκώθηκε από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντος και μετακινήθηκε προς την πατρίδα του έκαστος για να επιτελέσει το ύψιστο δημοκρατικό του καθήκον και να προσέλθει στα εκλογικά κέντρα και να ψηφίσει. Όπως και έγινε. Πλην το αποτέλεσμα δεν ήτο αυτό που περίμενε ο σ. Αλεξάκης Τσίπρας και μετέτρεψε το ΟΧΙ σε ΝΑΙ και το ΝΑΙ σε ΟΧΙ, κάνοντας ένα πραξικόπημα στα μέτρα του, που τελικά δεν άλλαξε και τίποτε και δεν διέφερε σε τίποτε από το πραξικόπημα που έκανε η Τρόϊκα Παπαδόπουλου, Παττακού, Μακαρέζου, μόνον στην χρήση του «γύψου» και παρότι αναφέρθηκε στη ρήση του Μυλωθρού του Βερολίνου, ότι «υπάρχουν δικασταί στας Αθήνας», κανείς μα κανείς δεν επενέβη δικαστής εξ Αθηνών στο κίνημα, αναίμακτο, του σ. Αλεξάκη, παρότι το έγκλημα ήταν αυτόφωρο.

«Λέει η εφημερίδα...» 

• Εξυπακούεται ότι ο έντυπος Τύπος, ο ηλεκτρονικός και η τηλεόραση και το ραδιόφωνο εκτός από την ενημερωτική τους αποστολή, υποχρέωσή τους και καθήκον τους είναι η ορθή, σωστή και ελληνοπρεπής εκφορά και αναγραφή της ελληνικής γλώσσας αποδίδοντας ευκρινώς τα νοήματα. Αφουγκραζόμαστε και διαβάζουμε ότι: Η εφημερίδα λέει ή ο πρωθυπουργός στην ομιλία του λέει. Στην πρώτη περίπτωση η εφημερίδα, γράφει ή τονίζει, ή επισημαίνει, ή δηλώνει... Επειδή η εφημερίδα στερείται φωνητικών οργάνων, αυτό δεν σημαίνει, ότι η τηλεόραση ή το ραδιόφωνο μπορούν να «λένε» επειδή διαθετουν ηχητικά όργανα. Και δεν είναι η μοναδική παραφωνία που παρατηρούμε και μάλιστα από εξυπακούεται, φτασμένους δημοσιογράφους.