ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την Γιάννης Κιτσολάμπρος on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Εξέστι Αλβανοίς…

Στις 27 Νοεμβρίου 1912 οι σύγχρονοι Αλβανοί καθιέρωσαν την σύγχρονη σημαία τους, η οποία έφερε τον Δικέφαλο Αετό του Βυζαντίου. Κανείς, όπως συνήθως, τότε δεν διαμαρτυρήθηκε για την οικειοποίηση από το αλβανικό κράτος του συμβόλου του Βυζαντίου, του οποίου δήθεν και τάχατες εθεωρούμεθα κληρονόμοι, ως πρότεροι κάτοικοι του Βυζαντίου, της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Όμως, με κάποια νωθρότητα δήθεν μου και τάχατες διαμαρτυρηθήκαμε όταν είδαμε Αλβανούς στρατιώτες που υπηρετούν την θητεία τους ως Έλληνες υπήκοοι, αφού γεννήθηκαν στη χώρα μας, να σχηματίζουν τον δικέφαλο αετό, ότι στρέφονται αντεθνικά προς την χώρα όπου γεννήθηκαν και στον στρατό της οποίας υπηρετούν. Αυτό μας μάρανε, ο σχηματισμός με τα χέρια του δικέφαλου αετού και όχι η «κλοπή» των περιουσιακών στοιχείων των Χειμαρριωτών από το καθεστώς Έντυ Ράμα!

Απουσία επίβλεψης…

Λάβρα η υφυπουργός Εργασίας κα Δόμνα Μιχαηλίδου για όσα συμβαίνουν στην «Κιβωτό του Κόσμου» και διασύρουν και την «Κιβωτό» και τα ιδρύματα γενικώς. Κατά δήλωσή της είναι κατά της λειτουργίας των ιδρυμάτων, αφού προκαλούν ιδρυματοποίηση στους τροφίμους τους και τίθεται αναφανδόν υπέρ της υιοθεσίας και της αναδοχής! Όμως, η κα Δόμνα πόσες φορές επισκέφθηκε το ίδρυμα ή άλλα ιδρύματα της αρμοδιότητός της, ώστε να σχηματίσει ιδίαν γνώμην και αντίληψη για την λειτουργία τους και την ροπήν προς ιδρυματοποίηση; Διότι και η αναδοχή και η υιοθεσία ενέχει κινδύνους. Όπως είδαμε, την ίδια μέρα που ξυλώνονταν το υφιστάμενο Δ.Σ. στην «Κιβωτό» και τοποθετούνταν νέο, έβλεπε το φως της δημοσιότητος, ότι φοιτήτρια από την Κόρινθο, 19 ετών, κατήγγειλε στην Αστυνομία στο Μεσολόγγι, ότι ο πατέρας της την βίαζε από παιδούλα. Αν αυτά γίνονται από τους φυσικούς γονείς, αποκλείεται να συμβούν από αναδόχους ή θετούς; Ιδού η απορία!

«Κακόβουλο» λογισμικό…

Πολύς θόρυβος γίνεται για το λογισμικό PREDATOR, που δύναται να παρακολουθεί πολλά ταυτοχρόνως τηλέφωνα, να γίνεται επισύνδεση, όπως έχει καθιερωθεί τελευταίως ως κακόβουλο! Και, φυσικά, είναι κακόβουλο για τον επισυνδεδεμένο με το λογισμικό αυτό, αλλά για εκείνον που το χρησιμοποιεί για ίδιον όφελος, για αυτόν κάθε άλλο παρά κακόβουλο είναι. Αντιθέτως θεωρείται ως καλόβουλο, διότι τον εξυπηρετεί για τον σκοπό για τον οποίο το προμηθεύτηκε. Άρα «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα»! Τελεία και παύλα! Κακόβουλο είναι και ένα Ι.Χ., όπως αυτό που σκότωσε την 21 ετών φοιτήτρια στην Θεσσαλονίκη. Βεβαίως, είναι κακόβουλο για την οικογένεια του θύματος, πλην μπορεί να θεωρηθεί καλόβουλο για τον θύτη Αλβανό που άφησε το θύμα του να το φροντίσουν όσοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην γύρω περιοχή!

Και φιλόξενοι και άξενοι…

Πατώντας στα χνάρια του νεοπαγούς σοσιαλιστή Αλεξάκη ο σ. Νίκος Φίλης συνηγόρησε, όπως και ο «κωλοτούμπας» αρχηγός του, υπέρ των ανοικτών συνόρων, για την αθρόα είσοδο των λαθρομεταναστών και λαθροπροσφύγων! Διότι είμαστε φιλόξενη χώρα. Βεβαίως, την πρωτιά την είχε εισπράξει η άλλοτε βουλευτίνα σ. Τασία Χριστοδουλοπούλου και άλλοι σοσιαλιστές και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις, όμως, κανείς, μα κανείς δεν άνοιξε την πόρτα του και να πει «ορίστε»! Να περάσουν το κατώφλι του και να τους φιλοξενήσει. «Φιλόξενοι» μεν στη νεοελληνική, άξενοι, πάλι κατά την νεοελληνική, διότι κατά την αρχαία, σημαίνει άλλο! Αρκεί να φέρουμε στο νου μας τον Εύξεινο Πόντο. Από άξενος, οι πρόγονοί μας τον θεώρησαν Εύξεινο!