ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την Γιάννης Κιτσολάμπρος on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Βαδίζει προς την Ε.Ε.!

Ρότα προς την Ε.Ε. έχει βάλει ο πρωθυπουργός της Αλβανίας με τις νυκτερινές συλλήψεις κατοίκων τόσο της Χειμάρρας όσο και των Δρυμάδων προκειμένου ανεμπόδιστα να προβεί στην αρπαγή των περιουσιακών τους στοιχείων στην Αλβανική (Ηπειρώτικη) Ριβιέρα και να την μοσχοπωλήσει ή να την παραχωρήσει σε φίλους του. Και βιάζεται ο Έντυ Ράμα να τελειώσει αυτή την δουλειά, ώστε ελεύθερος πλέον να είναι αμέριμνος από σκοτούρες, όταν με το καλό η γειτονική μας χώρα καταστεί μέλος της Ε.Ε. Αυτή την τραγική κατάσταση για τους Χειμαρριώτες και τους Δρυμαδιώτες δεν την πληροφορήθηκε, όπως φαίνεται το «στοργικό» Ελληνικόν Κράτος, αλλά πότε πληροφορήθηκε παρόμοιες υφαρπαγές, όπως στις 5 Σεπτεμβρίου 1955, τότε που με το πογκρόμ και άρπαξε και κατέστρεψε και έδιωξε τους Ρωμιούς από την Κ/Πολη η «φίλη» και «σύμμαχος» Τουρκία για να αντιδράσει και την σήμερον ημέραν;

Στο δρόμο της Σοβιετίας...

Το καλάθι του νοικοκυριού ή της νοικοκυράς όπως θα ήταν προσφυέστατα παραδεκτό μας θυμίζει εποχές που κάθε άλλο παρά είναι επιθυμητές να επιστρέψουν. Μας θυμίζουν τα γνωστά Ζ.Υ.Μ. (Ζεντράλεν Ουνιβερσίτεν Μαγκαζίν), όπου μπορούσαν οι προλετάριοι να προμηθεύονται τα προς το ζην προϊόντα, όχι κατ’ επιλογήν. Για τους προνομιούχους και τις ξένες αποστολές (διπλωμάτες, προξένους κλπ) υπήρχαν τα ΑΜΠΑΣΑΝΤΟΡΣ Μαγκαζίνα, όπου εύρισκες και του πουλιού το γάλα, αλλά αδυνατούσαν οι προλετάριοι να τα πάρουν και ως προλετάριοι και λόγω οικονομικής αδυναμίας. Σ’ αυτά την ευχέρεια είχαν όσοι δύνονταν να προμηθευθούν και Ι.Χ., πάντα με την συναίνεση και του κόμματος, ενώ οι άλλοι περίμεναν για χρόνια. Μας την θύμισε την Σοβιετία ο πάντα πρωτοτυπών «Αδωνις», να ναι καλά το παιδί απλώς να μας τα υπενθυμίζει αλλά να μην μας τα επιβάλλει κιόλας.

Ο μετριόφρων Τσακαλώτος...

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος εζήλωσε την δόξα του άλλοτε ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιά που είχε δηλώσει: «Να μην είμαστε μοναχοφάηδες». Ετούτος, λιτοδίαιτος όπως δείχνουν τα «πλατυκούκια», τόνισε με την γνωστή του μετριότητα: «Να μην είμαστε και τόσο πατριώτες». Πώς λοιπόν μετράει τον πατριωτισμό ο συμπαθής Τσακαλώτος; Διότι ο μεγάλος μας ποιητής Κωστής Παλαμάς μας άφησε την εξής ρήση για την αρετή: Η πολεμική αρετή δεν μετριέται με το στρέμμα, με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και το αίμα. Εδώ τον πατριωτισμό πώς θα τον μετράμε; Έχουν επινοηθεί πατριωτισόμετρα και από που θα τα προμηθευτούμε, από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ; Απορίας άξιον.

Μας έβαλε ματογυάλια!

Η μικρή και ανυπεράσπιστη Κύπρος, αυτό το απομακρυσμένο νησί που για πολλούς κείται μακράν: μας βάζει ματογυάλια με τις δραστηριότητές της στην εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων που βρίσκονται στην Α.Ο.Ζ. της. Δεν υπολογίζει μήτε την «φίλη» και «σύμμαχο» Τουρκία που σε καθημερινή βάση της προκαλεί προβλήματα τόσο στα Βαρώσσια, όπου οι κατοχικές δυνάμεις επεκτείνουν τα συρματοπλέγματα καταλαμβάνοντας ζωτικό χώρο της Κύπρου, όσο και στα «οικόπεδα» όπως ονομάσθησαν οι περιοχές στη θάλασσα, όπου δικαιούται να τις ερευνήσει και να τις εκμεταλλευθεί, με την παρουσία τουρκικών σκαφών είτε πολεμικών είτε ερευνητικών και γεωτρητικών. Εμείς, σε αντίθεση με την Κύπρο, θεωρήσαμε τα κοιτάσματα αερίου και πετρελαίου παρωχημένα και για χρόνια ακυρώσαμε τα συμβόλαια με τις εταιρείες και δώσαμε «φύλλο πορείας» σ’ αυτές με ενδεχόμενο να ζητήσουν αποζημιώσεις για να προμηθευόμαστε από τον Μπάρμπα SAM υγροποιημένο αέριο σε εξαπλάσια και επταπλάσια τιμή όπως ευθαρσώς κατήγγειλε ο Εμμανουήλ Μακρόν. Ευτυχώς τελικά βάλαμε μυαλό!