Αιχμές και Νύξεις

Γράφτηκε από τον/την Γιάννης Κιτσολάμπρος on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Αύξηση της χώρας!

• Μας καραφλιάζουν από καιρού εις καιρόν διάφορα στελέχη της κυβερνήσεως, όπως τελευταίως και ο αν. υπουργός Εσωτερικών Στ. Πέτσας, ότι αυξήσαμε την χώρα μας κατά 13.500 τ.χ. στα Δυτικά της. Όμως, διαφεύγει του κ. Πέτσα το γεγονός, ότι εκεί στα δυτικά της Ζακύνθου οι Ιταλοί προέβαλαν ιστορικά προνόμια και με σφήνα απέκτησαν επήρεια στην Ελληνική Α.Ο.Ζ., και αυτά τα ιστορικά τους προνόμια έγκεινται στην κόκκινη γαρίδα, πανάκριβη, την οποία θα αλιεύουν αποκλειστικώς Ιταλοί αλιείς και οι δικοί μας από αυτόν τον πλούτο θα πιάνουν ό,τι ξεφεύγει από την «σφήνα» που πέτυχαν εκείνοι. Όμως, κ. Πέτσα, εγκαταλείψαμε όλη την Ανατολική υφαλοκρηπίδα πέραν του 28ου Μεσημβρινού, από το ήμισυ της Ρόδου μας ως το Καστελόριζο, όπου η «φίλη» μας και «σύμμαχος» επεξέτεινε τα χωρικά της ύδατα στα 12 ν.μ. ενώ εμείς περιοριστήκαμε στα 6 ν.μ. όπως τα καθόρισεν ο Γεραπετρίτης, που κατάγεται και από την Κάσο. Γνώστης της περιοχής, έκανε το θαύμα του.

Η έπαρση του Ρετζέπη..

• Όλο έπαρση είναι ο Ρετζέπ εφέντηςκαι μάλιστα σε γεγονότα στη θάλασσα, όπως με την ναυμαχία στη Πρέβεζα (!). Όμως ο Ρετζέπ εφέντης ξεχνά την πανωλεθρία, την οποία υπέστη το εκστρατευτικό σώμα της Τουρκίας στην Κορέα εν έτει 1953. Τότε δήθεν μου και τάχατες έστειλε 5.000 ετοιμοπόλεμους στρατιώτες, όπως είχαμε στείλει και εμείς και το τουρκικό σώμα. Έπαθε πανωλεθρία από τους επιτιθέμενους Β/Κορεάτες. Ήτο τόση πανωλεθρία που συμμαζεύτηκαν οι Ανατολίτες, που ήθελαν επιδείξουν παλικαριά, λεβεντιά στα τουρκικά, αφού είχαν να πολεμήσουν από την σύρραξη Ελλήνων και Οθωμανών το 1919-1923. Ας βουτήξει πρώτα το δάκτυλό του στο μυαλό του, στον σιούρμπασι, τουρκιστί, και μετά να πουλά πνεύμα, ότι «θα έρθουν ένα βράδυ». Ας δοκιμάσουν να δουν τι εστί «βερύκοκκο».

Ασύδοτες Μ.Κ.Ο…

• Όταν το επίσημο κράτος κατατρέχει τους πολίτες του για ψύλλου πήδημα και αφήνει ελεύθερες και ασύδοτες τις Μ.Κ.Ο. και δεν γνωρίζει πόσες είναι, που δραστηριοποιούνται, από που χρηματοδοτούνται και ποιους ενισχύουν οικονομικά, όλα μπορούν να συμβούν. Έτσι η νορβηγική Μ.Κ.Ο. ΑEGEAN BOAT REPORT εξεφράσθη λίαν «εγκωμιαστικώς» για την πολιτική στο Μεταναστευτικό θέμα αναρτώντας στο προφίλ της, «ηλιθιότητα είναι αυτό που κάνει ο ηλίθιος». Και ηλίθιο εννοεί τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μηταράκη. Εδώ ισχύει το γνωστό μας «εθελές τα, επαθές τα». Τα ήθελε και τα έπαθε ο συμπαθής Μηταράκης, αφού «δεν έπνιξε τη γάτα από την αρχή», να επιτρέψει την εγκατάσταση ΜΚΟ έπειτα από έγκριση, να υπάρξει Μητρώο, και φυσικά έλεγχος. Εδώ ισχύει το «μπάτε σκύλοι κι αλέστε και αλεστικά μην δίνετε».

Δρυός πεσούσης...

• Φαίνεται ότι ρεπόρτερ πανελλαδικού καναλιού δεν έχει αφουγκρασθεί την αρχαία ρήση, την τόσο σοφή, ότι άμα πέσει η κραταιά βαλανιδιά (δρυς) και η κάθε καλόγραια ξυλεύεται. Διότι όρθια η βαλανιδιά είναι πολύ δύσκολον ακόμη και δυνατός άνδρας να την ξυλεύσει, και μάλιστα την εποχή εκείνη που τα υλοτομικά εργαλεία ήταν ατελή και δεν παρείχαν την δυνατότητα στον καθένα να ξυλεύσει αυτό το ανθεκτικό δένδρο όπως είναι η δρυς (και όχι ο δρυς, όπως αφουγκρασθήκαμε να αποκαλείται), κατάλληλο για οικοδομικές εργασίες, παρκέ, στην επιπλοποιία και στην κατασκευή πολεμικών εξαρτημάτων, όπως ακόντια, δόρατα και πολιορκητικούς κριούς για την άλωση τειχών. Προσοχή λοιπόν στις εκφράσεις και μελέτη της ελληνικής γλώσσας, να την παραδώσουμε όπως την παραλάβαμε από τους προγόνους μας.