Αιχμές και Νύξεις

Γράφτηκε από τον/την Γιάννης Κιτσολάμπρος on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Έλεγχος της στάθμευσης!..

• Το Πάσχα που βρέθηκα προσκαλεσμένος του μητροπολίτου Βράτσης σεβ. Καλλινίκου, διαπίστωσα ότι στους δρόμους της πόλεως επικρατεί αρμονία όσον αφορά στην κυκλοφορία και στην στάθμευση. Όποιος θέλει να πιεί τον καφέ του ή το ποτό του εκών άκων καταβάλλει τέλη στάθμευσης. Ο Δήμος που ελέγχει την κυκλοφορία έχει εφοδιάσει μερικούς πολίτες με κίτρινα γιλέκα (λόγω υπηρεσίας) και με ένα μπλοκ το οποίο περιέχει έντυπες αποδείξεις εισπράξεως του ποσού που αναλογεί στο χρόνο που θα σταθμεύσει το όχημα. Σ’ αυτό αναγράφεται η ημέρα, η ώρα (ώρα, λεπτά), ο μήνας που διανύεται εκείνη την ημέρα, και το πόσον ανάλογο του χρόνου. Έτσι, και ο δήμος έχει έσοδα από την κυκλοφορία των οχημάτων και οι οδηγοί είναι ήσυχοι, ότι δεν θα έχουν μπλεξίματα με την Τροχαία, η οποία και εκεί είναι παρούσα για αφαίρεση πινακίδων. Καιρός να εφαρμοσθεί αυτό το μέτρο και στην «Μικρή πόλη» μας, ώστε να ελευθερωθούν οι δρόμοι από τις παράνομες σταθμεύσεις.

Οι διαβάσεις πεζών… 

• Είναι γεγονός, ότι στην χώρα  μας, όπως σ’ όλα τα Βαλκάνια, οι πεζοί δεν τυχαίνουν του πρέποντος σεβασμού, επικρατεί το «βαλκανικό σύνδρομο». Έτσι, στη γειτονική Βουλγαρία, που δεν είναι μήτε άξονας σταθερότητας, ούτε και πόλος αναπτύξεως, όμως, αυτή η μικρή χώρα της Βαλκανικής Χερσονήσου, στις διασταυρώσεις και στους σηματοδότες, έχει τοποθετήσει φωνητικούς μηχανισμούς για τους τυφλούς και κάμερες για τους βιαστικούς στις μετακινήσεις. Έτσι, εκόντες άκοντες οι οδηγοί σέβονται τους σηματοδότες και οι πεζοί κυκλοφορούν με μεγαλύτερη ασφάλεια, γιατί κανείς οδηγός που προκαλεί ατύχημα δεν μπορεί να επιμένει ότι δεν παραβίασε το κόκκινο, αν το παραβίασε, γιατί η κάμερα θα τον έχει αποτυπώσει με τι χρώμα πέρασε. Ιδού η Ρόδος, ιδού και οι κάμερες! Αδιάψευστοι μάρτυρες.

 Ολιγομελές και ευέλικτο! 

• Πολύς λόγος γίνεται τελευταίως, για προσφυγή στις κάλπες με απλή αναλογική, αποτέλεσμα της οποίας θα είναι, κατά πάσαν πιθανότητα η δικομματική, γιατί όχι και τρικομματική κυβέρνηση. Σήμερα, με μονοκομματική κυβέρνηση, το υπ/κο Συμβούλιο αποτελείται από πεντήκοντα και υπουργούς επικρατείας, υπουργούς αναπληρωτές, υφυπουργούς, που επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό, όταν το πόπολο στενάζει από την ακρίβεια. Γι’ αυτό, καλόν είναι να δεσμευθούν απαξάπαντες, ότι σε περίπτωση που σχηματισθεί κυβέρνηση δικομματική ή τρικομματική το υπ/κο Συμβούλιο θα είναι ολιγομελές και ευέλικτον, διότι τα πολλά υπουργεία στοιχίζουν και μάλιστα, στοιχίζουν πολύ. Είναι πολυδάπανα και δεν αντέχει το πόπολο ούτε στις δαπάνες μήτε στην κοροϊδία. 

 Η εσχάτη πλάνη χείρων! 

• Σε καθημερινή βάση έχουμε ντου από την «φίλη» και «σύμμαχο» Τουρκία, τόσο στην ξηρά, όσο και στον αέρα και στη θάλασσα με συνεχείς παραβάσεις του FIR Αθηνών, όσο και των χωρικών υδάτων. Αυτό μου φέρνει στο νου τα ντου που έκαναν οι ορδές του Χίτλερ στα γερμανοτσεχοσλοβακικά σύνορα, προκαλώντας τους Τσεχοσλοβάκους, οι οποίοι αντιδρούσαν με τις ένοπλες δυνάμεις τους να προασπίζουν το τσεχοσλαβικό έδαφος. Κάποια στιγμή οι Τσεχοσλοβάκοι θεώρησαν ότι αστειεύονται οι Γερμανοί και δεν έστειλαν δυνάμεις να προβάλλουν αντίσταση, οπότε βρήκαν την ευκαιρία οι Γερμανοί και κατέλαβαν την Τσεχοσλοβακία. Δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να αδρανήσουμε κι εμείς να μην παρεμποδίσουμε τους γείτονές μας και να καταλάβουν κάποιο νησί και εμείς να στηριζόμαστε στο Διεθνές Δίκαιο, το οποίο όμως σερβίρεται ζεστό, καυτό και όχι κρύο. Στο Διεθνές Δίκτυο στηριζόμαστε και στην Κύπρο και στα Ίμια, αλλά φευ δεν αποδίδει! Οπότε η έσχατη πλάνη είναι χείρων της πρώτης!