ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Να η ευκαιρία!..

• Τα καύσιμα παγκοσμίως γίνονται μέρα με τη μέρα απλησίαστα συμπαρασύροντας προς τα επάνω τις τιμές όλων των προϊόντων των καταναλωτικών αγαθών και πλουτίζοντας τα κράτη που έχουν από αυτά τα αγαθά, όπως στην προκειμένη περίπτωση το Καζακστάν, με τις γνωστές πρόσφατες αναταραχές! Εμείς που διαθέτουμε τεράστια αποθέματα τόσο φυσικού αερίου όσο και πετρελαίου και στο Αιγαίο και νοτίως της Κρήτης και είχαν γίνει κάποιες βολιδοσκοπήσεις με εταιρίες, τελευταίως ανακρούσαμε πρύμνην, δηλώνοντας ότι παγώνουν αυτές οι ενέργειες, διότι είναι παρωχημένης εποχής, αντί να τις προωθήσουμε να δουν οι ιθαγενείς αυτής της χώρας «άσπρη μέρα». Αυτή η υπαναχώρηση τόσο του πρωθυπουργού όσο και του ΥΠΕΞ κ. Δένδια γεννά πολλά ερωτήματα στους ιθαγενείς, που βλέπουν μέρα με την ημέρα να αδυνατούν να πληρώσουν ρεύμα και άλλα αγαθά που τους είναι τελείως απαραίτητα. Μήπως είναι καιρός να αναθεωρήσουν την στάση τους; Ερώτημα θέτουμε!

Καλές οι συμμαχίες, αλλά…

Τρέχει ο Ν. Δένδιας να συνάψει συμμαχίες ή να διευρύνει τις υπάρχουσες προκειμένου εν καιρώ τω δέοντι να αντιμετωπίσουμε την Τουρκία αν αυτή προβεί σε απονενοημένο διάβημα σε βάρος της Πατρίδος. Ο άλλοτε υπουργός Γ. Βαληνάκης σε άρθρο του στην «Καθημερινή» τονίζει ότι σ’ αυτήν την περίπτωση δεν θα κερδίσουμε την Τουρκία! Και παραθέτει τους λόγους που δεν θα την κερδίσουμε. Αυτό βεβαίως δεν είναι πάντα αυταπόδεικτο. Πιθανώς, οι συμμαχίες είναι καλές, αλλά ο λαός μας λέγει και τονίζει ότι «πρέπει κανείς να έχει νύχια για να ξυστεί»! Αυτό είναι γεγονός, χωρίς νύχια δεν θα περιμένει ξύσιμο από τους «συμμάχους» και τους φίλους. Και αυτό πρέπει να το ξέρουν οι ταγοί μας, που ναι μεν επιδιώκουν συμμαχίες, αλλά είναι φοβικοί και ενδοτικοί στις απειλές, από όλους τους σημαντικούς παράγοντες της «φίλης» και «συμμάχου» γείτονος!

Ευπιστία των ταγών μας!

• Αφουγκραζόμενος το άσμα του Εκρέμ Ιμάμογλου για την Κωνσταντινούπολη -όχι την Σταμπούλ- που την έχει στην καρδιά του όσο ζει και πως την είδε και την απόλαυσε από ψηλά από έναν λόφο (σημ. η Κωνσταντινούπολη είναι κτισμένη επάνω σε επτά λόφους), μου ήρθαν στο νου οι δηλώσεις του πρώτου πολίτη του νεφοσκεπούς Άστεος, ότι «πρόκειται για μετριοπαθή δήμαρχο της Κωνσταντινουπόλεως»! Πλην αυτός ο μετριοπαθής δήμαρχος κάνει το σήμα των Γκρίζων Λύκων και «εκτιμά απεριόριστα την δημοκρατική του συνείδηση και τον βαθύ του σεβασμό που δείχνει προς την χώρα μας»! Τόση ευπιστία; Δεν έχει διαβάσει τις δηλώσεις του Ιμάμογλου, ότι η Αγία Σοφία είναι τζαμί στο μυαλό του και στην συνείδησή του από το 1453 μ.Χ.; Το αφουγκρασθήκαμε αυτό και μελωδικά από τον ίδιο. Αυτή λοιπόν είναι η «Γαλάζια Πατρίδα», η «Mavi Vatan», που μας κουφαίνει κάθε φορά που αναφέρεται σ’ αυτήν ο Ρετζέπης, που τώρα τον αφουγκραζόμαστε ως Εκρεμερντογάν!..

Προληπτικός ο Άδωνις!

• Είδαμε κατ’ επανάληψη τον ΥΠ.ΑΝ. κ. Άδωνι Γεωργιάδη να κτυπά το ξύλο, απωθώντας το κακό ή να φτύνει τον κόρφο του για τον ίδιο λόγο. Αυτό έχει πολύ έντονη σχέση με την αστρολογία και τις καφετζούδες, τύπου της αλήστου μνήμης Γεωργίας Βασιλειάδου και της Ρένας Βλαχοπούλου της χαρτορίχτρας, που εξαπατούσαν εν γνώσει τους τους αφελείς. Αφού έχουν τόση σιγουριά για τις μαντικές τους ικανότητες, γιατί δεν βγαίνουν φόρα παρτίδα και να πληροφορήσουν τον ανίδεο λαό πότε θα λήξει αυτό το μαρτύριο με τον κορωνοϊό και τις παραφυάδες του; Γιατί αν το γνωρίζουν λόγω επαγγελματικής τους εξασκήσεως ή άλλων μεταφυσικών δυνάμεων, τότε το έγκλημα της αποκρύψεως αυτών των πολυτίμων πληροφοριών είναι τεράστιο. Ας βγει κάποιος από το κογκλάβιο αυτό και ευθαρσώς να μας πληροφορήσει!