ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

 Μεγάλα ποσά έξω!

• Είναι γνωστό ότι οι ακρίτες μας, κάτοικοι των νομών Φλωρίνης, Καστοριάς, Κιλκίς, Σερρών, Δράμας, Ροδόπης και Έβρου ζουν ένα ιδιόρρυθμο δράμα. Αυτό των πολύ χαμηλών τιμών, σε σύγκριση με τις τιμές που υπάρχουν στη χώρα μας. Παράδειγμα, οι τιμές των καυσίμων στις γειτονικές χώρες είναι προκλητικές για τους ακρίτες και τους εξαναγκάζουν να μεταβούν στις γειτονικές χώρες, να φουλάρουν τα οχήματά τους και να προβούν και σε προμήθειες τροφίμων και άλλων ειδών, δαπανώντας μεγάλα ποσά χρημάτων. Έχει υπολογισθεί από το επιμελητήριο της Φλωρίνης, ότι ημερησίως δαπανούν οι Φλωρινιώτες περί το 1.500.000 ευρώ σε προμήθειες επισκεπτόμενοι τα Μπίτολα (το γνωστό μας Μοναστήρι).Δηλαδή, έχουμε μία απώλεια το μήνα περί τα 45.000.000 ευρώ μόνο από την Φλώρινα! Οι άλλοι νομοί δεν δαπανούν χρηματικά ποσά σημαντικά στις γειτονικές χώρες; Ασφαλώς και δαπανούν και μάλιστα οι Σέρρες, σημαντικός νομός όπως και ο Έβρος, λόγω της κοντόθωρης τακτικής του αθηνοκεντρικού κράτους μας!

 Από νεφραμιά το ΚΙΝΑΛ!

• Παλαιότερα, που η σίτιση των πολιτών περιοριζόταν σε πολύ πενιχρά τρόφιμα, οι πολίτες, κατά την αγορά κρέατος, προτιμούσαν την περιοχή του σφαγίου που περιείχε τα νεφρά και τούτο, διότι εκεί υπήρχε περισσό λίπος και έτσι κατά το μαγείρεμα οι νοικοκυρές εξοικονομούσαν το απαραίτητο λάδι ή βούτυρο. Ζητούσαν, λοιπόν, οι πελάτες την νεφραμιά! Και στο ΚΙΝΑΛ κάνουν ή έκαναν τα πάντα για τον Γ.Α.Π. να τον αποκτήσουν, χωρίς κάποιος να αναρωτηθεί για την 10ετία των μνημονίων, που ήταν προϊόν του πηλικίου (!), όπως έλεγε το πηλίκον! Κανείς δεν σκέφτηκε τι τράβηξαν με την Λαγκάρντ, τον Πωλ και τόσους άλλους του Διεθνούς Ταμείου, όπου ο Γιωργάκης μας οδήγησε, πουλώντας τα ασημικά της χώρας; Τόση αμνημοσύνη έχουν εκεί στο ΚΙΝΑΛ, που πρόσφατα τραγικά γεγονότα τα έχουν ξεχάσει ή η κομματική γραμμή τους προκαλεί αμνημοσύνη και ας πάει και το παλιάμπελο! Το κόμμα, λοιπόν, υπεράνω της πατρίδος!..

 Δεν το θίγουμε!

• Όλος ο περίγυρος των γειτόνων μας όλο και προσβλέπουν στην εδαφική ακεραιότητα της χώρας να επωφεληθούν από αυτήν και να «τσιμπήσουν» κάτι έτσι για να βρίσκονται σε απασχόληση! Εμείς από την μεριά μας όλο και πιο ενδοτικοί γινόμαστε και ανεχόμαστε είτε την απόσπαση για κάτι από την όλο και φθίνουσα κυριαρχία μας, είτε κάνοντας τα στραβά μάτια, είτε και συνυπογράφοντες αυτήν την ελάττωση, όπως π.χ. με την οριοθέτηση της Α.Ο.Ζ. με την Ιταλία, όπου αφήσαμε κάποια ανοίγματα στους Ιταλούς ψαράδες, να αλιεύουν, για ιστορικούς λόγους, την κόκκινη γαρίδα, σε βάρος των Ελλήνων αλιέων, δηλαδή, των ελληνικών συμφερόντων. Όπως και στην ΑΟΖ με την Αίγυπτο. Και εκεί δεχθήκαμε μειωμένη επήρεια ανατολικά της Κρήτης, χωρίς κάποιος εθνοπατρίκιος να ενοχληθεί. Όλα καλώς καμωμένα, ή μη θίγετε τα κακώς κείμενα. Έτσι και το πρωτόκολλο της Κερκύρας δεν το θίγουμε, παρότι το παραβιάζει ασύστολα η αλβανική κυβέρνηση στο θέμα της Αυτονομίας των Β/Ηπειρωτών!

 Πολυψήφιοι αριθμοί!

• Προμηθεύτηκα γραμματόσημα από τα εκσυγχρονισμένα ΕΛ.ΤΑ. και με εφοδίασαν με ένα έντυπο με το όνομά μου, την διεύθυνσή μου και έναν αριθμό με τριάκοντα και ένα ψηφία. Σε τι θα μου χρησιμεύσει αυτός ο σαρανταποδαρούσα αριθμός; Ιδού το τερατώδες αριθμητικό αυτό στοιχείο για του λόγου το αληθές: 048.173.852.900.423.394.215.400.800.320! που αναλογεί σε εξάκις εκατομμύρια! Το ίδιο και με το Οικονομικό Επιτελείο του επιτελικού κράτους, ιδού ο αριθμός σαρανταποδαρούσα: 014.233.224.900.421.532.210.069.200.006!
Σκέφτομαι, αν στην Ελλαδίτσα μας χρησιμοποιούνται αυτοί οι τερατώδεις αριθμοί, στην απέραντη Κίνα του ενός δισεκατομμυρίου πεντακοσίων εκατομμυρίων κατοίκων και στην Ινδία τι αριθμούς σαρανταποδαρούσες πρέπει να χρησιμοποιούν, για να κάνουν τους υπολογισμούς τους και να κλείνουν τους ισολογισμούς τους;