ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Αθάνατη Τασία!

• Και να θέλουμε να ξεχάσουμε την Τασία Χριστοδουλοπούλου, καθίσταται αδύνατον. Ισχύει αυτό που είχε πει ο αείμνηστος Κων. Καραμανλής: Θέλω να αγιάσω, αλλά δεν με αφήνουν οι διαόλοι. Και την Τασία δεν την ξεχνάμε, γιατί δεν μας αφήνουν οι Πακιστανοί, όπως δεν ξεχνάμε και τον σ. τον Δημ. Βίτσα για τον ίδιο λόγο. Θυμάστε, ελπίζω, την Τασία, είχε τονίσει για τους μετανάστες και πρόσφυγες ότι όλη την ημέρα λιάζονται. Δεν μας είχε πει τι κάνουν τη νύκτα. Νύκτα, λοιπόν, ή μάλλον ξημερώματα, Πακιστανός βίασε μία 25χρονη, που κυοφορούσε στον 5ο μήνα και στη συνέχεια την πάσαρε σε άλλους τρεις συμπατριώτες του. Το αίμα νερό δεν γίνεται. Και αυτοί το ίδιο έκαναν με την σειρά. Τελικά κατάφερε και ξέφυγε και κατευθύνθηκε στο τμήμα του Αγίου Παντελεήμονος, όπου κατήγγειλε το γεγονός και συνελήφθησαν οι επίδοξοι επιβήτορες και παραπέμφθηκαν αρμοδίως.

Ενισχύσεις Βιομηχανιών… 

• Όταν εμείς διακόπτουμε τη λειτουργία των θερμοηλεκτρικών εργοστασίων που χρησιμοποιούν λιγνίτη για να συμβάλλουμε στη μείωση των εκπομπών C02 που ρυπαίνει την ατμόσφαιρα και συμβάλλει στην κλιματική αλλαγή, η Γερμανία εγκαινιάζει νέα θερμοηλεκτρικά εργοστάσια που λειτουργούν με λιγνίτη. Μπράβο μας. Και πώς θα αναπληρώσουμε το ηλεκτρικό ρεύμα των ΘΗ εργοστασίων; Μα με βολταϊκά και με ανεμογεννήτριες. Παράγουμε εμείς φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες; Μα, φίλε μου, είμαστε οι χρήσιμοι ηλίθιοι. Θα εισάγουμε φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες από την Γερμανία. Να συμβάλλουμε στην επανόρθωσή της μετά τα όσα υπέστη στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που είχε καταστραφεί ολοσχερώς. Αείποτε η Ελλάδα μας έδειχνε τα φιλάλληλα αισθήματά της, μάλιστα είχε ενσαρκώσει και την φιλοξενία στο πρόσωπο του Ξενίου Διός.

 Αφυπνίζονται και οι Αλβανοί

• Αλβανοί ιστορικοί δέχονται και παραδέχονται, ότι ο Σκεντέρμπεης ήταν Έλληνας καταγόμενος από την Καστοριά και από μικρός εξισλαμίσθη και εντάχθηκε στα τάγματα των γενιτσάρων, όπου αναδείχθηκε. Γι’ αυτό και του απενεμήθη ο τίτλος του Αλέξανδρου Βέη, δηλαδή του Σκεντέρμπεη. Όταν όμως συνειδητοποίησε, ότι ήταν Χριστιανός και βιαίως εξισλαμίσθηκε, εστράφη εναντίον των μουσουλμάνων, για αυτό σε εκδηλώσεις στα Τίρανα, σκεπάζουν το άγαλμα του Σκεντέρμπεη, γιατί ενοχλούνται οι μουσουλμάνοι. Όπως και ο Δικέφαλος αετός στην αλβανική σημαία δεν τους εκφράζει, διότι πρόκειται για βυζαντινό σύμβολο. Ερώτηση: Αν κάποιος Έλληνας, έστω εγώ ο ποταπός έγραφα ότι ο Σκεντέρμπεης ήταν Έλληνας και ο Δικέφαλος Αετός είναι βυζαντινό σύμβολο, θα με χαρακτήριζαν ψεκασμένο, γραφικό, δεξιό, ακροδεξιό, πατριδοκάπηλο. Τα ισχυρίζονται αυτά οι Αλβανοί ιστορικοί και οι δικοί μας αποφεύγουν τόσο η πολιτική ηγεσία όσο και η πνευματική να πάρουν θέση.

Χρονικές ονοματοδοσίες… 

• Αφουγκραζόμαστε από τους τηλεπαρουσιαστές και από τους εκτελούντες χρέη ρεπόρτερ, να μας κουφαίνουν με τους κακοποιούς, αναφερόμενοι στην ηλικία τους, όπως: ο 37χρονος, ο 32χρονος, ο 33χρονος κλπ. Μα αυτοί είναι οι γνωστοί, έχουν συλληφθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις για τα παραπτώματά τους ή τα εγκλήματά τους. Γιατί δεν ονοματίζονται με τα πραγματικά τους ονόματα; Και ο 32χρονος ο πιλότος, είναι γνωστός, πασίγνωστος και ο Βούλγαρος βιαστής είναι γνωστός αφού είχε και το 2015 συλληφθεί για παρόμοιο κακούργημα βιασμού φοιτήτριας και είχε καταδικασθεί, αλλά με τον νόμο Παρασκευόπουλου απεφυλακίσθη. Γιατί, λοιπόν, 35χρονος; Τα ονοματάκια τους και την φωτογραφία τους, ώστε να γίνονται γνωστοί, πασίγνωστοι.