ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Αντιπυρικές ζώνες…

• Αναπάντεχες μας προέκυψαν οι πυρκαγιές εφέτος, εκεί που δεν τις περιμέναμε έκαναν την εμφάνισή τους πολύ απειλητικές. Μας κούφανε ο υφυπουργός εκτάκτων καταστροφών Νίκ Χάρντ, ότι στο Σχίνο της Κορινθίας η φωτιά προήλθε από υπερήλικα κάτοικο της περιοχής. Όμως, από επίσημη μαρτυρία εθελοντή πυροσβέστη κατοίκου της περιοχής, υπερήλιξ εννενηκοντούτης δεν υπάρχει. Αλλά εκείνο που έχει σημασία, είναι, ότι η περιοχή όπως και όλη η Ελλάδα είναι εγκαταλειμμένη στην τύχη της  χωρίς δασικούς δρόμους, χωρίς αντιπυρικές ζώνες, χωρίς επαρκή μέσα κατάσβεσης (αεροσκάφη, ελικόπτερα, οχήματα κλπ). Εμείς εδώ στα Γιάννενα στα περιαστικά τουλάχιστον δασύλλια έχουμε δασικούς δρόμους, δασικές αντιπυρικές ζώνες ή θα αποδώσουμε την όποια καταστροφή σε υπερήλικα εννενηκοντούτη; Ιδού η απορία.
 Παιδιά και απόπαιδα… 
• Από καιρού εις καιρόν αφουγκραζόμαστε παράπονα για τους Έλληνες της Διασποράς, ότι δεν αφουγκράζονται τα προβλήματα της χώρας μας όπως κάνουν άλλοι με πρώτο σε δραστηριότητα το Ισραήλ. Ναι, το Ισραήλ. Ενδιαφέρονται οι κάτοικοι της Διασποράς του για το νεοσύστατο κράτος τους, διότι το Ισραήλ όπως και άλλα κράτη, η γειτονική μας Βουλγαρία έστησε δυο σταθμούς εμβολιασμού των Βουλγάρων που ζουν στα Σκόπια. Εμείς τι κάναμε, τους σκεφτήκαμε αυτούς τους Έλληνες που ζουν στα Σκόπια;  Που κατά τον δικηγόρο Δημ. Γαρούφα στα Σκόπια ζουν περί τις 200.000 Έλληνες και Ελληνόβλαχοι, εγκαταλειμμένοι πλήρως στη διάθεση της ρουμανικής προπαγάνδας, η οποία και διαβατήρια τους χορηγεί, ώστε να έχουν πρόσβαση στην Ε.Ε., όπου μέλος είναι η Ρουμανία.
 Οι αναδοχές παιδιών…
 • Η λέξη υιοθεσία αντικαταστάθηκε πλέον από αυτή της αναδοχής, όπως αφουγκρασθήκαμε από την κα Δόμνα Μιχαηλίδου να μας καραφλιάζει, ότι δεν θα αποκλείονται άτομα ή μάλλον ζεύγη διαφορετικού θρησκεύματος ή σεξουαλικού προσανατολισμού από τις αναδοχές. Και γεννάται το ερώτημα: Ένα βρέφος έγινε δεκτό από ζεύγος διαφορετικού προσανατολισμού ομοφύλων αρρένων. Και όσο είναι νήπιο και δεν καταλαβαίνει, περνά ανέμελα την ζωή του. Μόλις όμως γίνει μαθητής γυμνασίου θα αρχίσει η περιέργεια των συμμαθητών του, γιατί αυτό έχει δυο πατέρες ή δυο μάνες και το ίδιο θα αρχίσει να σκέφτεται, γιατί για τα άλλα παιδιά πότε έρχεται ο πατέρας και πότε η μητέρα του και το φέρνει ή το παίρνει από το σχολείο, ενώ για αυτό έρχεται πάντα ένας άνδρας που άλλοτε παίζει το ρόλο της μάνας και ο άλλος του πατέρα. Αυτή την απορία ποιος, κα Δόμνα, θα του την λύσει;
 Καφενέ θεωρούν την Θράκη!
 • Φαίνεται, ότι οι γείτονες Τούρκοι θεωρούν την Θράκη μας καφενέ, γιατί δε χάνουν ευκαιρία που δεν την επισκέπτονται. Προ μηνός, περίπου, την επισκέφθηκε νεοοθωμανός αξιωματούχος με τις ευχές και τις ευλογίες της ελληνικής κυβερνήσεως. Την επισκέφθηκε επίσης ο ΥπΕξ της γείτονος και «φίλης» μας Τσαβούσογλου. Να δούμε ποιος άλλος έχει σειρά να την επισκεφθεί, ώστε να αναθαρρήσει και το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή, αυτή η σφηκοφωλιά της Τουρκίας. Και τι χρειάζεται το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή; Να καταργήσουμε εμείς το ελληνικό προξενείο στην Αδριανούπολη και οι Τούρκοι το δικό τους στην Κομοτηνή να μη χάσουμε, γιατί όσο υφίσταται αυτό στην Κομοτηνή μόνον προβλήματα θα έχουμε.