ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Ουδείς… αρμόδιος!

• Άλλο και τούτο. Για την Λίμνη μας κανείς, ουδείς είναι αρμόδιος και υπεύθυνος! Σ’ αυτό το ανέκδοτο ίσως και να στηρίχτηκαν κάποιοι και να συνέδεσαν τους βόθρους τους με το υποτυπώδες δίκτυο ομβρίων υδάτων, με αποτέλεσμα να βρωμίσει η λίμνη μας και να μειωθεί η πανίδα της, που την περίοδο της κατοχής έθρεψε όχι μόνο τους κατοίκους της «Μικρής Πόλης» μας, αλλά όλου του λεκανοπεδίου. Και τώρα που έχουμε Φορέα για τη Λίμνη η πανίδα της (ιχθύες και υδρόβια πτηνά) έχουν περιορισθεί στο ελάχιστο, όταν σ’ άλλες λίμνες η ιχθυοπανίδα αυξάνεται. Στο Βελβενδό αλίευσαν τις προάλλες γουλιανό 110 κιλά και δεν είναι η πρώτη φορά. Στην ίδια λίμνη ασχολούνται με την αλιεία καραβίδας περί τους 100 αλιείς, την παραγωγή των οποίων αποστέλλουν στη Γαλλία και στην Ιταλία. Εδώ η καραβίδα έχει εξαφανισθεί, ούτε ως δείγμα δεν υπάρχει!

Οι ευθύνες των κομμάτων…

• Ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ σ. Αλέξης Τσίπρας με δήλωσή του ανέλαβε πριν λίγο καιρό το ρίσκο της μεταδόσεως του κορωνοβάιρους κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων. Δυστυχώς, γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε, όπως θα έλεγε και ο αλήστου μνήμης Κων/νος Μητσοτάκης, εκτός από το κορωνοβάιρους κατά τις διαδηλώσεις ξεφεύγουν του ελέγχου των κομμάτων οι διαδηλωτές και προξενούν σημαντικές καταστροφές σε περιουσιακά στοιχεία των πολιτών, όπως καταστροφή καταστημάτων… Γι’ αυτό καλό είναι όσοι προγραμματίζουν διαδηλώσεις να αναλαμβάνουν την ευθύνη και της αποκαταστάσεως των καταστροφών. Τα κόμματα επιδοτούνται, οι επαγγελματίες αντίθετα υφίστανται τις ζημιές. Τα κόμματα που προγραμματίζουν διαδηλώσεις να αναλαμβάνουν λοιπόν την αποζημίωση των καταστροφών!..

Αλβανοί αλλαξοπιστούν!

• Περί τις 13.000 Αλβανοί για την ώρα αλλαξοπίστησαν και έλαβαν την βουλγαρική υπηκοότητα, προφανώς κι αυτοί ορμώμενοι από το παράδειγμα των Σλαβομακεδόνων, που σωρηδόν προσέρχονται στο βουλγαρικό προξενείο στο Μοναστήρι και ζητούν βουλγαρικό διαβατήριο, που είναι το μόνο αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να εισέλθουν οι Σκοπιανοί την Ευρώπη! Αλλά πέφτουν σε σφάλματα, όπως όλοι όσοι προσήλθον στο προξενείο για διαβατήριο δήλωσαν, ότι στη Βουλγαρία έμειναν στο ίδιο διαμέρισμα, στο ίδιο μπλοκ όπως το χαρακτηρίζουν στη Σόφια! Έτσι, από την δήλωση αυτή οσμίσθηκαν στο ΥΠΕΞ της Βουλγαρίας, ότι ψεύδονται και ζητούν πλέον να επιστρέψουν τα διαβατήρια, για να ακυρωθούν, διότι είναι αδύνατον 65.000 άτομα την πρώτη φορά να έμειναν στο ίδιο διαμέρισμα και 83.000 τη δεύτερη. Αγαπά ο Θεός τον ψεύτη, αγαπά και τον νοικοκύρη!

Υπάρχει μια σύσκεψη!

• Από σοβαρό κανάλι, υποτίθεται, αφουγκρασθήκαμε: -Υπάρχει μία σύσκεψη! Αυτό το «μία» τι χρειαζόταν; Χωρίς το μία δεν θα ήταν νοητή η φράση, έχει προγραμματισθεί σύσκεψη στο Μαξίμου π.χ. για το εμβόλιο; Ας διαβάζουν και κανένα λογοτεχνικό βιβλίο οι ρεπορτατζήδες των καναλιών και αυτοί θα ωφεληθούν και τα ρεπορτάζ τους θα είναι πιο κατανοητά.