ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Οι νόμοι…

• Όταν ο Σόλων ετοίμασε τους νόμους του, που ως φιλόσοφος και σοφός (συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των επτά σοφών), πήρε το ραβδί του και έφυγε δίνοντας εντολή στους Αθηναίους να μην καταργήσουν τους νόμους του ωσότου επιστρέψει και έφθασε ως την Σκυθία, όπου τον υποδέχθηκε ο Σκύθης άρχοντας Ανάχαρσις! Καθώς έπιασαν κουβέντα, ο Σόλων τον πληροφόρησε ότι συνέταξε πολύ σοφούς νόμους που θα εφαρμόζονται από όλους. Παίρνοντας το λόγο ο Ανάχαρσις του είπε: «Σόλων, οι νόμοι είναι σαν τον ιστό της αράχνης, ο οποίος πιάνει μεν τα μικρά έντομα αλλά τα μεγάλα τον διαρρηγνύουν»! Και ο νοών νοείτω!

«Και τούτο σου το παίρνω…»

• Και εκείνο μου το δίνεις! Τουρκική καθημερινή έκφραση, που συμβολίζει την αδηφαγία των γειτόνων μας και «συμμάχων» εν ΝΑΤΟ και «επιστήθιων φίλων» μας, οι οποίοι δεν χάνουν ευκαιρία να μας ενοχλούν και μάλιστα όχι επιπολαίως, αλλά σαδιστικά! Αφουγκρασθήκαμε τον Υπ.Αμ. της γείτονος Χουλουσί Ακάρ να λέει ότι μέχρι το 1838 η Ελλάδα ήταν μέχρι την Αττική και έκτοτε έχει επεκτατικές τάσεις και όχι η πατρίς του η Τουρκία! Σίγουρα πλάκα κάνει ο Τούρκος Ακάρ, διότι η Θεσσαλονίκη, η Καβάλα, η Βέροια και τα πέριξ αυτών μέρη ήταν Ελληνικά και περίμεναν την απελευθέρωσή τους. Η Τουρκία δεν έφερε από την Ουιγουρία τα Νησιά του Αιγαίου και τα εδάφη της Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Θράκης, ώστε να μην τα απελευθερώσει ο Ελληνικός Στρατός. Ακόμη και η Μικρά Ασία έδωσε το όνομά της στη σύγχρονη Ελλάδα ως προς τους Τούρκους: Γιουνάν (Ιωνία)!

Επέλαση αγριογούρουνων!

• Επελαύνουν σε καθημερινή βάση οι αγέλες των αγριογούρουνων καθιστάμενες επικίνδυνες τόσο για τις καλλιέργειες όσο και για την κυκλοφορία των οχημάτων. Σε παρατηρήσεις αγροτών για τις ζημιές που προξενούν, η απάντηση των δασαρχών είναι, ότι δεν επιτρέπεται το κυνήγι. Ναι, κύριοι Δασάρχες, δεν επιτρέπεται το κυνήγι, να αλλάξει ο νόμος. Γιατί τα αγριογούρουνα δεν επελαύνουν μήτε σε γραφεία δασαρχών, μήτε βουλευτών, μήτε υφυπουργών και υπουργών, σε καλλιέργειες επελαύνουν και προκαλούν σοβαρές καταστροφές, όπως είναι ενδεχόμενο να προκαλέσουν σοβαρά τροχαία ατυχήματα και τότε ποιος θα πληρώσει το «μάρμαρο»; Ιδού η απορία, φίλοι δασάρχες!

Επιτήρηση…

• Την επαύριον της μεγάλης πυρκαγιάς που κατέστρεψε – αποτέφρωσε 75.000 στρέμματα παρθένου δάσους στα Γεράνεια όρη συγκλήθηκε σύσκεψη για την εξέταση των δυνατοτήτων που υπάρχουν για την αντιμετώπιση τυχόν μελλοντικών πυρκαγιών. Αφουγκρασθήκαμε ότι πρόκειται να προμηθευτούμε αεροσκάφη, που θα ίπτανται έμφορτα νερού παρατηρώντας την περιοχή όπου θα υπερίπτανται αν τυχόν θα έχει προκληθεί πυρκαγιά. Δηλαδή, θα μας στοιχίσει «ο τσίντζιρας αηδόνι», όπως λέει ο θυμόσοφος λαός μας. Αν αυτή την προκλητική δαπάνη της υπερπτήσεως συνεχώς των αεροσκαφών σε καύσιμα και ανταλλακτικά -αφού θα λειτουργούν οι μηχανές θα φθείρονται, άρα θα θέλουν ανταλλακτικά- τη διαθέσουμε τω όντι για προμήθεια περισσοτέρων αεροσκαφών και ανταλλακτικών για συντήρηση όσων βρίσκονται καθηλωμένα στη ρεμίζα περιμένοντας επισκευή, τότε θα έχουμε τα μέσα για την αντιμετώπισή τους. Αλήθεια, ποιος φέρελπις εμπρηστής επεδίωξε να καταστεί Μιαούλης ή Κανάρης στη στεριά; Δεν το πληροφορηθήκαμε…