ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Στηρίζουν Αλβανία!

• Όπως αναφέρει το «Βαλκανικό Περισκόπιο» οι φίλοι μας Αμερικανοί θα ενισχύσουν τον αλβανικό στρατό με σύγχρονα οπλικά συστήματα ικανά να εξοπλίσουν συντάγματα. Δηλαδή, η Αλβανία είναι το χαϊδεμένο παιδί τόσο των «φίλων» μας Τούρκων όσο και των Αμερικανών, που δεν χάνουν αμφότεροι και οι δύο αιτία και αφορμή να δείξουν την προθυμία τους να την καταστήσουν «αστακό», που φυσικά στρέφεται εναντίον μας. Αφού είναι γνωστό, ότι χωρίς αυτήν την γαλαντόμο ενίσχυση της Αλβανίας, αυτή στρέφεται εναντίον μας, καθιστώντας τον βίο των Β/Ηπειρωτών αβίωτο υφαρπάζοντας τις περιουσίες τους στην περιοχή της Χειμάρρας, κυρίως, με την απλόχερη αυτή ενίσχυσή της τόσο επιπλέον θα δείξει τα εχθρικά αισθήματα εναντίον μας!

Παιδιά με κινητά!..

• Συνέβη κι αυτό. Να είναι εφοδιασμένα μαθητούδια του Δημοτικού Σχολείου με κινητά, ώστε να επικοινωνούν και με τους γονείς τους (sic) και με συμμαθητές τους και με τους δασκάλους τους (και εδώ sic)! Τι προβλήματα έχουν τα παιδιά, του Δημοτικού, μάλιστα, ώστε να είναι εφοδιασμένα με κινητά και μάλιστα τελευταίας τεχνολογίας; Και γιατί να επικοινωνούν με τους δασκάλους τους; Και οι δάσκαλοι τι προβλήματα έχουν με τους μαθητές τους, ώστε να επικοινωνούν με αυτούς; Και να το αποτέλεσμα, δάσκαλος επικοινωνούσε τηλεφωνικά με μαθήτριες 10 και 11 ετών με πολύ τρυφερές εκφράσεις μάλιστα, ανάλογες με την ηλικία των μαθητριών. Και τώρα άρχισε το σούσουρο και ο εκπαιδευτικός τέθηκε εκτός υπηρεσίας, μόνο ως προς την επικοινωνία με τις τρεις μαθήτριες (sic) και όπως τόνισε στο τηλεπαράθυρο ο αστυνομικός ερευνητής κ. Τσούκαλης δεν είναι μεμονωμένο το περιστατικό αυτό, από μαρτυρίες γονέων που του εξομολογούνται στο γραφείο του και δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Οι Πομάκοι…

• Δυσανασχέτησε τόσο ο Τσαβούσογλου όσο και ο Μπαχτσελί με το άκουσμα από τον Πρωθυπουργό μας αποκαλώντας τους κατοίκους του χωριού Πάχνη Έλληνες και τα παιδιά Ελληνόπουλα. Οι Πομάκοι είναι απόγονοι των αρχαίων Ροδοπαίων και εξισλαμίσθηκαν επί Γαζή Εβρένος Βέη, που είχε καταλάβει την Θράκη προτού αλωθεί η Κωνσταντινούπολη. Το φταίξιμο είναι καθαρά ελληνικό, αφού με χορηγία του Προδρόμου Εμφιετζόγλου ο δάσκαλος Πέτρος Θεοχαρίδης, που επί σειρά ετών υπηρέτησε στα Πομακοχώρια και έμαθε την πομακική γλώσσα συνέγραψε σχολικά βιβλία στην πομακική, τα εκτύπωσε με χορηγία του Πρ. Εμφιετζόγλου, αλλά το κράτος προτίμησε να διδάσκονται την τουρκική γλώσσα! Ο παραλογισμός σ’ όλη του την έκφανση! Και έστειλε καθηγήτριες να συντονίσουν τις ενέργειες για την διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας. Και μη χειρότερα, δίνοντας το δικαίωμα στους Τούρκους να μας χλευάζουν!

Τόσα αγάλματα…

• Οι γειτονικές χώρες μας Βουλγαρία και Σκόπια βρίσκονται σε πολιτική κρίση εξαιτίας της διαμάχης γύρω από τον Γκότσε Ντέλτσεβ, έναν οπλαρχηγό της περιόδου της Οθωμανοκρατίας στην Βαλκανική. Ένα άτομο γνωστό ως επί το πλείστον στην ευρύτερη περιοχή της ΒΔ Βουλγαρίας και όμως το διεκδικούν Βουλγαρία και Σκόπια. Εμείς; Μας έκλεψαν οι Σκοπιανοί τον Μέγα Αλέξανδρο, που του έφτιαξαν και τεράστιο άγαλμα, κάτι που η Ντόρα μας δεν έβρισκε θέση στην Αθήνα να το στήσει επί δημαρχίας της και πλούτιζε την αυλή του γλύπτη Παππά. Έφτιαξαν ένα κάρο αγάλματα, εκτός από τον Μ. Αλέξανδρο, τον Φίλιππο, τον Ιουστινιανό και ούτε τα διεκδικήσαμε ούτε και τους υποχρεώσαμε να τα απομακρύνουν, λες και πρόκειται «περί όνου σκιάς» και στέκονται εκεί αγέρωχα όπως έστεκαν άρχι τούδε! Αυτό είναι κατάντια!