ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Ανικανοποίητος…

• Σε δηλώσεις ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ εξέφρασε την δυσπιστία του στο αποτέλεσμα των self tests για την υγιεινή στα σχολεία και θα προτιμούσε να μην ανοίξουν! Αυτό το δήλωσε δις αλλά δεν εισακούσθηκε και άνοιξαν αρχικά για τους μαθητές του Λυκείου, που έχουν και το πρόβλημα των Πανελλαδικών εξετάσεων και έπειτα και για τους υπόλοιπους. Όμως, το κράτος και όταν λέμε κράτος εννοούμε τον / την αρμόδιο / δια υπουργό, τις επτά εβδομάδες που έκλεισαν τα σχολεία δεν περιέκοψε μισθούς και αμοιβές στους εκπαιδευτικούς, που τα σχολεία ευρίσκοντο σε αναστολή έπειτα από κρατική εντολή, όπως έγινε στον ιδιωτικό τομέα. Τότε ο εν λόγω πρόεδρος θα επεζητούσε την λειτουργία των σχολείων, προκειμένου να αποφευχθεί το πετσοκόπημα των μισθών και τυχόν άλλων απολαβών! Αυτή η διάκριση βλάπτει σοβαρά την Δημοκρατία!

 Διπλές μασκούλες!

• Το φως της δημοσιότητας είδε η πληροφορία ότι θα πρέπει να φέρουμε διπλές μάσκες για καλύτερη ασφάλεια τόσο δική μας όσο και των συναναστρεφόμενων με εμάς. Ορθή η σύσταση, αφού πρόκειται για την δική μας υγεία και των δικών μας ανθρώπων. Όμως, δεν ανερωτήθησαν οι αποφασίζοντες και διατάσσοντες, πόσο θα επιβαρυνθεί μία τετραμελής και πενταμελής οικογένεια από την χρήση διπλών μασκών, όταν θα θέλουν 4Χ2 = 8 μασκούλες, που θα μας έλεγε και ο παντός καιρού Γιώργος Κωνσταντίνου, δηλ. 4 ευρώ την ημέρα επί 30 ημέρες το μήνα ίσον 120 ευρώ! Διαθέτουν όλοι οι Έλληνες αυτό το ποσό μόνο για μασκούλες; Ιδού η απορία και από ποιο κονδύλιο θα περικοπεί αυτό το ποσό για μασκούλες;

 Η ηλιοθεραπεία βλάπτει!..

• …σοβαρά την υγεία. Θα θυμάσθε, θέλω να πιστεύω την Τασούλα μας, την Χριστοδουλοπούλου, που μας είχε κουφάνει με τον ισχυρισμό της, ότι τι μας φταίνε οι μετανάστες και πρόσφυγες! Αυτοί μόνο λιάζονται! Και όμως η πολλή ηλιοθεραπεία βλάπτει σοβαρά την υγεία τους. Από την ειδησεογραφία πληροφορούμαστε, ότι δύο Πακιστανοί βίασαν και λήστεψαν νεαρό συμπατριώτη τους. Αναφέρουμε αυτή την περίπτωση και δεν προβάλλουμε περιπτώσεις που βίασαν και λήστεψαν Έλληνες, όπως την Μυρτώ στην Πάρο, την οποία ο βιαστής της την κατέστησε φυτό από το ανηλεές κτύπημά της στους βράχους, όπου και την βίασε! Να λοιπόν που η ηλιοθεραπεία βλάπτει σοβαρά την υγεία εις βάρος μας!

 Άξιος της Πατρίδος!

• Πρόλαβε και άφησε την περιουσία του στις Ένοπλες Δυνάμεις ο μεγαλοδωρητής αείμνηστος πλέον Ιάκωβος Τσούνης, που ποικιλοτρόπως ευεργέτησε τόσο τις Ένοπλες Δυνάμεις, όσο και γενικότερα το Έθνος με τις δωρεές του. Και ίσως να άφηνε περισσότερα, αν το κράτος, δηλαδή οι κυβερνώντες έκαναν λελογισμένη χρήση του δημοσίου πλούτου.
Όταν είναι υποχρεωμένος ο Τύπος, έντυπος και ηλεκτρονικός να ενημερώσει τους πολίτες για σοβαρά θέματα όπως είναι ο κορωνοϊός, το κράτος έβαλε βαθιά το χέρι στο δημόσιο ταμείο και διέθεσε περί τα 40.000.000 ευρώ, πολύ περισσότερα από τα 23.000.000 ευρώ μετρητά που διέθεσε ο Ιάκωβος Τσούνης στις Ένοπλες Δυνάμεις. Και ίσως να προέκυπτε και άλλος ευεργέτης βλέποντας την περισυλλογή των κρατούντων.