ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Πόλος σταθερότητος!

• Περιχαρείς οι Τσιπροκοτζιάδες για την Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία αποκάλεσαν «πόλο σταθερότητος», ενώ δεν έκρυβαν τη χαρά τους, για την πρωτοβουλία των Τσιπροκοτζιάδων οι ΜητσοτακηΔένδιες, αφού ένας βραχνάς που θα έπρεπε να τον φέρουν σε πέρας έφυγε από τις πλάτες τους. Όμως, εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται, ότι τα Σκόπια κάθε άλλο παρά «πόλος σταθερότητος» στα Βαλκάνια, είναι εκτός από τον Πρόεδρο Στέβο Πενταρόβσκι, που δήλωσε ανερυθριάστως, επεμβαίνοντας στα εσωτερικά μας, ότι υπάρχει μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα και για τη Βουλγαρία, το ίδιο ισχυρίζονται οι Σκοπιανοί, ότι υπάρχει στα νότια Μακεδονική μειονότητα. Όμως ο αντιπρόεδρος της βουλγαρικής κυβερνήσεως Κρασιμίρ Καρακατσιάνωφ είπε ότι «η μακεδονική μειονότητα είναι προϊόν κατασκευασμένο από τον Στάλιν και τον Τίτο εν έτει 1944». Ας το έχουν αυτό υπόψη τους οι γείτονές μας Σκοπιανοί, που αποτελούν πρωτοξάδελφα των Βουλγάρων!

Θα έπεφτε η Κυβέρνηση!

• Από δηλώσεις του πρωθυπουργού που διαβάσαμε στην «ΕΣΤΙΑ», πληροφορηθήκαμε με κάποιο δέος, ότι αν προμηθευόταν ρωσικά εμβόλια Sputnik θα έπεφτε η κυβέρνησή του όπως έπεσε αυτή στη Σλοβακία. Όμως από τις ειδήσεις στην ίδια εφημερίδα πληροφορούμαστε ότι εμβόλια προμηθεύτηκαν οι εξής χώρες και οι κυβερνήσεις τους δεν έπεσαν: η ναυαρχίδα της Ευρώπης Γερμανία, η Ιταλία, η Γαλλία, η Ισπανία και φυσικά το Ισραήλ και το Ηνωμένο Βασίλειο! Πώς εκεί δεν υπήρξαν συνέπειες και εδώ θα έπεφτε η κυβέρνηση; Ο πρωθυπουργός σ’ άλλες δηλώσεις τόνισε ότι «είναι πρωθυπουργός μικρής και ανίσχυρης χώρας»! Μικρό είναι και το Ισραήλ, αλλά ο Νετανιάχου δεν προβαίνει σε παρόμοιες δηλώσεις. Δεν του προτρέχει η γλώσσα της διανοίας του!

Κόσμος αγγελικά πλασμένος!

• Ο Υπ.Αν. Άδωνις Γεωργιάδης επικράνθη, διότι εκτός από τις ευχές για ταχεία ανάρρωση, βρέθηκαν και άτομα πικρόχολα που τον δυσαρέστησαν με τις αρχές τους. Σ’ αυτό δεν είναι αμέτοχος και ο κ. Άδωνις, που στη δυστυχία του κόσμου που διέρχεται από την μία κρίση στην άλλη, αντί να συμπονέσει τους δύστυχους Έλληνες, αυτός με την παχυλή του αποζημίωση και την «σκληρή εργασία», όπως δήλωσε στον ΣΚΑΙ, τόνισε ότι «ο Έλληνας μπορεί να ζήσει με 200 ευρώ το μήνα», το είπε μάλιστα ανερυθρίαστα! Αυτός ο πικραμένος άνθρωπος, ο άνεργος, ο πεινασμένος, ο άρρωστος, πικραθείς από τις άστοχες δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη και έχοντας περιορισμένη κουλτούρα, απερίσκεπτος, απρόσεκτος εξεφράσθη απρεπώς και ο κ. Γεωργιάδης εξέβαλε όλη του την χολή εναντίον του. Έχει την εντύπωση ο Υπουργός ότι ο κόσμος είναι «αγγελικά πλασμένος»; Σφάλει και μάλιστα απροσμέτρως!

Ο αγώνας της ΕΟΚΑ…

• Τέτοια εποχή το 1956 ήμουν δευτεροετής σπουδαστής στη Ζ.Π.Α., όταν μας επισκέφθηκαν δύο Κύπριοι φοιτητές του Ε.Κ.Π.Α. ο ένας της ιατρικής, λεγόταν Χριστοδούλου και ο άλλος της οδοντιατρικής, δεν θυμάμαι το όνομά του. Ήθελαν να πληροφορήσουν το κοινό για την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνος των Κυπρίων για αποικιοποίηση του Νησιού. Αφού μίλησαν στο θερινό «Παλλάδιο», ήθελαν να μεταβούν και στην Πρέβεζα ή στην Άρτα. Βρισκόμαστε στο 1956, τα μέσα συγκοινωνίας από ανύπαρκτα έως πρωτόγονα. Πήγαμε με τον σπουδαστή Χρήστο Ζιάκκα στον μητροπολίτη μακαριστό Δημήτριο και τον παρακαλέσαμε να μας παραχωρήσει το jeep της Μητροπόλεως, πράγμα που έπραξε με μεγάλη ευχαρίστηση μαζί με τον οδηγό του μακαρίτη τώρα Παναγιώτη. Πράγματι πήγαμε στην Πρέβεζα, όπου πραγματοποίησαν ομιλία στον θερινό «ΑΚΤΑΙΟΝ» με κοσμοπλημμύρα, παρότι οι ομιλίες αυτές στρέφονταν κατά της φίλης και «συμμάχου» Αγγλίας, χωρίς συνέπειες για μας τους συνοδούς Έλληνες.