ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

ΕΛ.ΑΣ και πιστοί….

 • Πρόσφατα στην Κοζάνη γυναίκα γειτόνισσα προς τον ιερό ναό της ενορίας της ειδοποίησε την Αστυνομία, ότι εντός του παρευρίσκονται παρακολουθώντας την θεία λειτουργία περισσότεροι των εννέα ατόμων. Και η αστυνομία προσέτρεξε πάραυτα και διαπίστωσε την καταγγελία, όπου τω όντι ήσαν περίπου 100, επέβαλε πρόστιμο στον ιερέα και συνέστησε στους πιστούς, στο χριστεπώνυμο πλήρωμα να εξέλθουν του ναού. Αυτή η τακτική να καταγγέλλονται ναοί για συνωστισμό πιστών συντελεί στην εκκόλαψη καταδοτών, σπιούνων που σε πολλές περιπτώσεις οφείλεται σε προστριβές μεταξύ ενοριτών και του ιερέως ή της εκκλησιαστικής επιτροπής, ενώ δεν γίνεται η ίδια τακτική για εκδηλώσεις συνωστισμού στις τηλεοπτικές αίθουσες ή στις πλατείες. Εκεί αν συμβεί κάτι τέτοιο δεν μεταβαίνει η ΕΛ.ΑΣ!

 Χαϊρ στην Αλβανία...

• Μας το πρότεινε ο Έντυ Ράμα και εμείς με το «χαϊρ όλα» αποδεχθήκαμε να οδηγηθούμε στη Χάγη που θεραπεύει πάσαν νόσο και πάσαν μαλακίαν, για τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών. Ο Έντυ Ράμα εκινήθη σ’ αυτήν του την πρωτοβουλία έπειτα από πιέσεις και υποδείξεις της Άγκυρας και μάλιστα θα εξαιρεθούν τα ύδατα της Αλβανίας εμπρός από το Σαράντι, το Ργυροκάστρε, το Φίερ, τον Αυλώνα, τη Βλιώρα και άλλα σημεία και θα γίνει η συζήτηση για τα νερά στους Διαποντίους Νήσους, όπου ανά ντάμ παπαντάμ ανήκουν στην Ελλάδα. Εδώ μάλλον προγραμματίζεται από την Αλβανία νέα περίπτωση Σάσωνος, της μικρής αυτής νήσου που ανήκει στα Επτάνησα, αλλά την παραχώρησε ο θριαμβευτής των Δύο Ηπείρων και των πέντε θαλασσών, όπου ζούσαν 12 οικογένειες βλάχων και μόλις την αρνηθήκαμε την Σάσωνα και υπεστάλη η Ελληνική Σημαία, πήδησαν Τούρκοι και κατέσφαξαν τους βλάχους που ζούσαν σ’ αυτή. Λέτε να έχωμε συνέχεια και στους Διαποντίους Νήσους; Αυτοί κι αν δεν βρίσκωνται πολύ μακράν…

 Ακριβές μετακινήσεις...

• Για να μεταβεί ένας συμπολίτης μας από την Ελλάδα σε γειτονική χώρα, Σκόπια, Βουλγαρία πρέπει να είναι εφοδιασμένος με ιατρική βεβαίωση, που χορηγείται από ιδιωτική υπηρεσία και στοιχίζει 60 ευρώ συν τα έξοδα μεταβάσεως και επιστροφής με ταξί κάπου 10 με 15 ευρώ. Έχομε 75 ευρώ για αναχώρηση. Όμως, το φιλόστοργο κράτος επιβάλλει ανάλογο χαράτσωμα και κατά την επιστροφή από ιατρική υπηρεσία του κράτους από το οποίο επιστρέφει κάπου 55 ευρώ συν μεταφορικά 10 με 15 ευρώ. Αυτά τα ποσά είναι δυσβάστακτα για την σήμερον ημέραν με τις περικοπές μισθών στον ιδιωτικό κυρίως τομέα και την μείωση των συντάξεων και καθιστούν δύσκολη την μετακίνηση των πολιτών.

 Ασφυκτική διαβίωση...

• Κάτοικοι των Σκοπίων προκειμένου να λάβουν βουλγαρικά διαβατήρια δηλώνουν ότι είναι βουλγαρικής καταγωγής και ότι έμειναν και στη Βουλγαρία και μάλιστα, όπως διαπιστώθηκε, το μεν έτος 2019 περίπου 83.000 υποτίθεται ότι έμεναν σ’ ένα διαμέρισμα και το 2020 54.000 σ’ άλλο διαμέρισμα. Αυτή η συντονισμένη κατοίκηση των Σκοπιανών που επιθυμούν να λάβουν βουλγαρικά διαβατήρια έβαλε ψύλλους στα αυτιά των αρμοδίων βουλγαρικών υπηρεσιών και ήδη προσανατολίζονται σε ακύρωση αυτών των διαβατηρίων και στην κατάσχεσή τους, ώστε να αποφευχθούν παρόμοιες περιπτώσεις μελλοντικά.