ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Περιορισμένη φαντασία!

 • Από σχόλιο του «Π.Λ.» πληροφορούμαστε ότι για τον εορτασμό της Παλιγγενεσίας κυοφορείται η σκέψη να προβληθεί η ποικιλώνυμη δράση του τυράννου της Ηπείρου, γιατί όχι και της Δυτικής Ελλάδος, Αλή πασά. Προφανώς αυτή η σκέψη, ελλείψει δημιουργικής φαντασίας, προέρχεται και από την ύπαρξη του Μουσείου Αλή πασά στο νησί μας. Χάθηκαν λοιπόν τόσες προσωπικότητες και γεγονότα να προβληθούν ώστε η δήθεν μου και τάχατες «Πρώτη στα γρόσια, στα γράμματα και στ’ άρματα» πόλη θα περιορισθεί στον Αλή, τον τύραννο; Μας κατατρύχει έλλειψη δημιουργικής φαντασίας. Δεν ρίχνουν μια ματιά οι περί αυτά ασχολούμενοι πώς προγραμματίζουν να εορτάσουν αυτό το γεγονός ανοικτά πανεπιστήμια και σχολές γονέων σε γειτονικές και άλλες περιοχές;

 Οι κάμερες της Γιάννας!..

• Όταν περνώ από τον μεθοριακό σταθμό Προμαχώνα είτε μεταβαίνοντας στην Βουλγαρία, είτε επιστρέφοντας βλέπω τις τηλεοπτικές κάμερες που είχαν τοποθετηθεί για να καταγράφουν την όλη κυκλοφορία επί Γιάννας για τους Ολυμπιακούς του 2004 να παραμένουν στη θέση τους, άλλες να είναι αναποδογυρισμένες, άλλες να είναι στραμμένες προς τον ουρανό και άλλες άλλως πως. Βεβαίως, της ανατέθηκαν νέα σοβαρά καθήκοντα, χωρίς να της ζητηθεί κατά πρώτον απόδοση λογαριασμού για τις δαπάνες που έγιναν επί προεδρίας της, όπως και ο τότε πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, που με τις αναθέσεις έργων υπεραύξησε τις δαπάνες, αλλά λογαριασμό κι αυτός δεν απέδωσε και το κράτος μας το νοικοκυρεμένο κυνηγά τις γριούλες και τις χαρατσώνει είτε πλέκουν τερλίκια είτε πωλούν δυο – τρία ματσάκια άνηθο και μαϊντανό από τον κήπο τους για να ζήσουν!

«Βλέποντας και κάνοντας»! 

• Γνωστή αυτή η λαϊκή φράση που προδηλοί ότι γίνονται όλα με τα γνωστά γονατογραφήματα! Με την επέλαση του κορωνοϊού, οι έχοντες τη γνώση και την εξουσία μας καράφλιασαν λέγοντας ότι έχουμε τόσες κλίνες εντατικής θεραπείας τις γνωστές ΜΕΘ, που θα καλύψουν τις ανάγκες μας. Προοδευτικά όμως τα κρούσματα αύξαναν και επομένως απαιτούντο περισσότερες ΜΕΘ και μας καθησύχαζαν ότι ανευρέθηκαν 15 εκεί, 21 εδώ και προβλέπεται να ανευρεθούν και άλλες τόσες από το Νίμιτς, που εντάσσεται στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Αντιθέτως, η καθημαγμένη Σερβία από τον ανηλεή πόλεμο αποφάσισε και έκτισε δύο νέα νοσοκομεία για την αντιμετώπιση του covid-19, όπως και έγινε και όχι γονατογραφήματα!

 Χαρούλες στο Ισραήλ!

• Η χώρα μας αποφάσισε να προμηθευθεί από το κράτος του Ισραήλ αεροσκάφη Μ346, όπως και αεροσκάφη Τ6 αξίας περί το ένα δισεκατομμύριο 600 εκατομμύρια (1.600.000.000) ευρώ. Ποσό καθόλου ευκαταφρόνητο και δεν αποκλείεται αυτό να αυξηθεί με νέες προμήθειες, διότι η πολεμική βιομηχανία του είναι και εκσυγχρονισμένη και ανεπτυγμένη. Αυτό βεβαίως γίνεται με προσπάθεια ετών και φυσικά χωρίς εμπόδια από το κράτος, όπως συμβαίνει στη Χώρα της Φαιδράς Πορτοκαλέας, όπου έγιναν τα αδύνατα να πτωχεύσει η Ελληνική Πολεμική Βιομηχανία αφού παραγγελίες από το εξωτερικό ή ακυρώνονταν ή καθυστερούσαν ώστε τελικώς να απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι σε άλλες χώρες, πιο συνεπείς προς τις υποχρεώσεις τους. Και το Ισραήλ δεν είναι καμία υπερδύναμη, ένα κράτος σαν κι εμάς είναι και μικρό και περιβάλλεται από μια σειρά εχθρικών προς αυτό κράτη!..